香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: TerrySze

25K 同30K 唔見有香蕉........頂 !!

升級   76.8%

該用戶從未簽到

升級   29.33%

該用戶從未簽到

原帖由 coolmanlai 於 23-2-2011 18:17 發表
i found there is no chocolate and banana supply during racing  this year and last year !
我走得慢大會有蕉和朱古力供應,蕉也吃了3條,雖然有些未熟但照吃,朱古力在長青隧道取了一條吃,不過我自備腰包也有朱古力,中途取了一隻蕉,過了隧道才吃.

升級   29.33%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 ar125 於 23-2-2011 23:04 發表
其實點解只得全馬先至有蕉同朱古力食,半馬又無?大家都係比三百蚊報名費,

點解唔預埋半馬跑手都有得食,每個跑手一兩隻蕉,一兩包朱古力,每人贊小十幾蚊

請看小冊子P.22說出25km和30km才有蕉和朱古力, 半馬限時3小時,基本上不會覺得肚餓.

升級   23.4%

開心
  • 簽到天數: 4 天

蕉得半條仲生生地,其實點解要斬開佢吹風食塵?朱古力無見過........

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 MJ576 於 2011-2-23 13:55 發表
    會唔會比半馬食晒??

我跑半馬, 沿途完全唔見有蕉, 但蕉皮就成地都係, 幾驚"線"鑊金     

升級   83.68%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 peter2008 於 2011-2-24 11:09 發表
    [quote]原帖由 ar125 於 23-2-2011 23:04 發表

登錄/註冊後可看大圖

其實點解只得全馬先至有蕉同朱古力食,半馬又無?大家都係比三百蚊報名費,

點解唔預埋半馬跑手都有得食,每個跑手一兩隻蕉,一兩包朱古力,每人贊小十幾蚊

請看小冊子P.22說出25km和30km才有蕉和朱古力, 半馬限時3小時,基本上不會覺得肚餓.

何以見得呢? 小弟跑半馬挑戰組, 04:00起身食左一個出前丁丁至出門口.
    可能小弟跑得慢, 跑到8~9km 已經開始肚餓, 食左一條自備power bar, 去到16~17km又餓過.
    btw, 小弟沿途都唔見有蕉/朱古力/power bar派, 亦唔見有蕉皮/包裝紙.

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kalok 於 2011-2-24 17:13 發表

何以見得呢? 小弟跑半馬挑戰組, 04:00起身食左一個出前丁丁至出門口.
    可能小弟跑得慢, 跑到8~9km 已經開始肚餓, 食左一條自備power bar, 去到16~17km又餓過.
    btw, 小弟沿途都唔見有蕉/朱古力/power bar派, 亦 ...

ching 咁你又真係快餓左少少, 唔夠10k 已開始肚餓.....
    下次早少少食多d 野, 其實之前準備充足係夠體力跑晒成個半馬唔使食野

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 derek_cat 於 2011-2-23 22:23 發表

感谢你,哈。。。猫咪好像看到香蕉了,不过俺没有去拿。。

你真的要感谢你我.....我去到30K大聲 "有蕉還不擺出來 !
    因為我這次跑在你前面(你的背心和上一年一樣...RIGHT !?)...你在後面才見到蕉.

升級   21.9%

鬱悶
  • 簽到天數: 14 天

原帖由 TerrySze 於 2011-2-24 17:56 發表

你真的要感谢你我.....我去到30K大聲 "有蕉還不擺出來 !
    因為我這次跑在你前面(你的背心和上一年一樣...RIGHT !?)...你在後面才見到蕉.

俺还是去年那个背心短裤,只是背心里面有件白色的T恤,准备跑热了就脱了扔掉,可是一直很冷,俺就穿到终点。。

俺一般不吃东西的,天冷就更加不能吃。。。那里俺只喝了一些饮料,结果进西区隧道时候还岔气了,只能慢慢下坡。。。好容易基本不岔气,已经是上坡。。如果吃了banana,坏了肚子,那就更加是tragedy喽。。

升級   57.37%

該用戶從未簽到

Hi cat, 你很厲害,賽前唔需食嘢。可否分享你的經驗?