香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

垃圾郵件

升級   91.05%

慵懶
  • 簽到天數: 2 天

最近收到-封有極可疑的郵件, 內容提到這網站(  www.longrun.hk ), 唔知大家有冇收遇?
    內容如下:

Hello Dear,

Greetings and Happy New Year!

How are you today? i hope you are fine, i know that this message mighty meet you in surprise as we never know each other before. My name is Rebecca Acha,i saw your nice profile today at (  www.longrun.hk ) and something motivated me to contact you. Reply me so that i will send my pictures for you to know  more about me. My private e-mail contact is ([email protected])

Your new friend,

Rebecca Acha

想問下我哋啲個人資料是否已被黑客偷取了呢? 會唔會我多疑咗呢?
    +1 0
    上一篇︰腳貼膠布下一篇︰欣樺跑步點滴

升級   61.1%

該用戶從未簽到

forum既野有時好難估計,  咩可能性都會有

如果我無記錯既話, 為保障自己, 幾年前我用來登陸既電郵地址都係9年唔用既垃圾地址來的(個mail而家可能已經ban左都唔出奇)

我係你既話就唔好理佢

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

似乎你的電郵現在設定為所有討論區成員都可看到

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

要隱藏電郵,

在右上角, 選"控制面版-編制個人資料", 然後在"論壇選項"的其他選項, 刪除在"Email 地址可見"旁的tick

升級   91.05%

慵懶
  • 簽到天數: 2 天

回復 4# 的帖子

謝謝C hing 指點. 已更改設定, 都係自己唔小心. 大家如不想收垃圾郵件, 最好都更改一下.