香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手

大圍長跑長友Blog (賽季又到,唔止要勤力d操,仲要勤力d寫Blog。)

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   30.33%

該用戶從未簽到

回復 141# 的帖子

,,,,,,,,,,

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

原帖由 Sonia 於 2008/9/21 12:37 AM 發表
    大圍兄, 我無咩固定時間, 想跑下軟地or同朋友一起練下速度就會去呢度
    另外, 請問響明星酒樓前你是不是探用紅綠燈果段過去的呢?

我呢就唔係..., 我係跑經停車間

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Sonia 於 2008-9-21 00:37 發表
    大圍兄, 我無咩固定時間, 想跑下軟地or同朋友一起練下速度就會去呢度
    另外, 請問響明星酒樓前你是不是探用紅綠燈果段過去的呢?

我會係咁過呀,當然過馬路要小心啦。
    係呢....呢度間中會有約跑活動o架,如果得閒既 join 埋一齊跑啦,多 d 人一齊跑會冇咁悶。 交出來.gif

升級   0%

擦汗

原帖由 大圍新跑手 於 2008/9/21 12:47 PM 發表

我會係咁過呀,當然過馬路要小心啦。
    係呢....呢度間中會有約跑活動o架,如果得閒既 join 埋一齊跑啦,多 d 人一齊跑會冇咁悶。2127

大圍兄, 您好!

今日你得唔得閒呀, 一齊拍跳!

6:30-7:00 pm 見 @ 大圍港鐵站A出口跑去 -> 馬鞍山運動場[經海典居盡頭] 約11.6K

我既跑速: 5'~5'30 /km

經海典居盡頭

經海典居盡頭

如果跑完此線仲有餘力再係運動場加操多幾個大圈

btw, 我而家差唔多日日都跑11K或以上[28度正或以下]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大隻添跑手 於 2008-9-21 12:52 發表

大圍兄, 您好!

今日你得唔得閒呀, 一齊拍跳!

6:30-7:00 pm 見 @ 大圍港鐵站A出口跑去 -> 馬鞍山運動場[經海典居盡頭] 約11.6K

我既跑速: 5'~5'30 /km

如果跑完此線仲有餘力再係運動場加操多 ...

大隻兄:
    你唔記得今日係半馬有火既日子咩,點解你唔來一齊跑呀? 狂暴.gif
    跑完今日我諗要休息一日,有冇興趣星期二陪我來個 Recovery Run 呀,但係太早未返到屋企,8:00pm 大圍港鐵站等....OK? goodjob.gif

升級   0%

該用戶從未簽到

9.21 半馬有火 山寮路>烏蛟騰>鹿頸>烏蛟騰>山寮路 22K
    今次呢個約跑活動係作為 10.26 香港長跑會第 31 屆半馬拉松預賽,沿途斜路勁多勁難跑,分段時間為 17'45  26'02 19'33  33'23  23'35  23'57 ,總時間 2'24'15。
    由於跑到最後果 3K 度已經開始作抽筋,睇來要操返多少少上斜落斜既長課加強耐力先得。

如果扣除係鹿頸轉折點度休息咗果 7,8 分鐘,希望到 10.26 正式比賽既時候可以係 2'10-2'15 完成。

升級   30.33%

該用戶從未簽到

,,,,,,,,,,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Sonia 於 2008-9-22 00:36 發表

我就係響話你知, 好似大隻兄咁響明星酒樓停車場過最安全
    唔使等過馬路, 可以一鼓作氣咁跑落去
    好呀, 得閑就join下啦~

多謝 ctse 提點,ctse 幾時會過沙田運動場度操呢?睇吓啱唔啱時間既一齊跑吓啦。 Hi.gif

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

擦汗

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008/9/22 09:50 AM 發表

大圍, ctse十二月入北潭涌玩LSD,  到時一齊去囉!

x2

升級   80.53%

該用戶從未簽到

是,己經開返

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 150# & 151# 的帖子

北潭涌會唔會遠咗d呀?
    不過唔緊要,如果瘋兄同大隻兄去既話,我一於捨命陪君子。

升級   30.33%

該用戶從未簽到

,,,,,,,,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Sonia 於 2008-9-23 00:19 發表

同我一起練速度的朋友都比我激死哂了,
    我唔想連累你呀大圍兄~

Sonia ctse:
    係咪因為妳速度太快,冇人追到妳所以比妳邀死哂呀?
    就算係都唔怕wor,係運動場跑來跑去都係果個圈,我超前妳100m相反咪即係我落後妳300m。

升級   0%

該用戶從未簽到

9.23 公園緩跑徑 Recovery Run10圈約 6K
    今朝返工冇諗到"黑格比"會跑得咁快,帶定衫諗住放工去沙田運動場跑返轉鬆鬆筋。後來知道8號波運動場唔開都諗住放棄唔跑 ,放工返到屋企又覺得唔係咁大風,一來自己又未試過打風走去跑步,二來又要為來緊 9.28 同 10.1既比賽作準備 打飛b.gif ,於是即刻換衫著對白布鞋就落樓下公園走返轉,平時呢個公園都好多人係度跑步同漫遊,今晚得返我一個傻佬係度跑都幾過引。因為落住雨跑唔覺得熱反而跑得好舒服,而家跑完成對腳鬆使。 爽.gif

每圈時間:2'24  2'50  3'00  2'56  3'08  2'55  3'05  2'58  3'00  3'01  (總時間:29'17)
    問題都係控制唔到速度,時快時慢咁,真係要有待改善! omg.gif

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 156# 的帖子

嘩! 8號風都跑, 大圍兄真勤力! 小弟原本都想跑, 但比大大禁止出門

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-9-23 21:25 發表
    嘩! 8號風都跑, 大圍兄真勤力! 小弟原本都想跑, 但比大大禁止出門

我都係見嬌士兄今日中午都跑,一於照跟。
    大大既說話當然要聽啦,小弟就冇 ching 咁幸福。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-23 21:37 發表

recovery run 6公里@29'17" 係好快, 小弟要係比賽先有咁快架! 大圍兄, 勁!

其實我估有 6K 咋,而且今晚公園有道閘封咗跑小咗一段路仔,不過我諗住照計 6K 呃吓里數之o麻。 推眼鏡.gif