香港長跑網  - 長跑長友

樓主: redred
打印 上一主題 下一主題

練跑過程:跑步人生(再接再勵)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 meimei 於 2008-9-20 00:36 發表
我早前腳痛加上常常要ot,所以操小左同埋操短左埋,今晚抽到時間便操番一轉12k加斜路,嘩!真系跑到腳軟,對腳簡直發唔到力,全是跑意志.

嘩, 一來便12k加斜路, ctse意志很堅呀 ctse在邊樹跑多

升級   80.53%

該用戶從未簽到

我在沙田跑多, 貪佢安全,人多之余又唔駛過禁多馬路

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 meimei 於 2008-9-20 00:36 發表
我早前腳痛加上常常要ot,所以操小左同埋操短左埋,今晚抽到時間便操番一轉12k加斜路,嘩!真系跑到腳軟,對腳簡直發唔到力,全是跑意志.

美美 ctse :
妳跑開沙田既,咁妳呢轉 12K 加斜路會唔會係跑梅子林果段跑呀?

升級   80.53%

該用戶從未簽到

對,係跑梅子林果段

升級   35.4%

該用戶從未簽到

真係好多謝大家既留言支持
真係好忙好忙,挨到病左..唉..大家都要小心身體呀~~
入返正題

星期日點忙都好,都去跑返轉
原本又想向碼頭方跑
但最後都係運動場跑算了
星期日黃昏,運動場愈跑愈多人,宜家d人真係注重健康

拉筋前先慢跑09'31"26
total 慢跑15 lap:
第3線 : 02'25"75  ,  02'35"95  ,  02'39"39  ,  02'50"52  , 02'44"46  ,  02'33"82  , 02'41"57  ,  02'49"41
第8線 : 03'14"38  ,  03'15"05  ,  03'20"90  ,  03'25"57  ,  03'24"51  ,  03'31"07 , 03'27"33

另外,見到另一個白頭ching, 佢好勤力,到運動場時巳經跑到出曬汗
但黎到仲一直跑, 一路跑, 一路滴水..勁

今次好慢,不過唔打緊,最緊要我今次決定跑15lap 都逹成左,無放棄
所以大家都要好好努力, 天氣點熱都要頂梗上呀

期待下次可以跑多5laps~~~

711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-9-25 20:23 發表
真係好多謝大家既留言支持
真係好忙好忙,挨到病左..唉..大家都要小心身體呀~~
入返正題

星期日點忙都好,都去跑返轉
原本又想向碼頭方跑
但最後都係運動場跑算了
星期日黃昏,運動場愈跑愈多人,宜家d人真係注重 ...

跑15個很好了, 跑步最緊要enjoy 個過程   redred姐快考完試了, 努力加油呀.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

我都要學習你的堅持先得..
有時候去練跑,跑唔夠target 圈數就放棄了..
一齊加油啊~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 meimei 於 2008-9-23 12:50 發表
對,係跑梅子林果段

哦,19/9星期五來wor,唔通ctse妳係同泰基班跑手一齊跑?
本來我個日都諗住 join 佢地跑,點知要OT遲咗放工,最後一個人走上梅子林。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-9-25 20:23 發表
今次好慢,不過唔打緊,最緊要我今次決定跑15lap 都逹成左,無放棄
所以大家都要好好努力, 天氣點熱都要頂梗上呀

期待下次可以跑多5laps~~~

紅紅姐:
妳咁忙仲要咁耐冇跑,可以唔放棄跑完定下既目標已然好難得,下次我諗妳唔止可以跑多5圈,10圈都冇問題。

升級   35.4%

該用戶從未簽到

10月2日去左跑,為左攞件跑衫,去左遇屈教練,真係唔該曬~~thanks~~
屈教練太耐無見,發現跑速及步姿進步不少

先跑3個圈warm up
02'57"72
06'11"53 跑左2個,唔記得按錶
拉筋
後屈教練陪跑3-4個圈
02'41"56 (第5線)
02'47"09
05'40"70 (掛住傾,又跑左2個唔記得按錶)
02'33"50
02'40"34
02'38"35
02'41"80
02'40"64
02'40"25
02'49"23
02'50"31
02'51"22
02'56"88
02'57"19
03'07"35
02'23"68
02'43"49
02'55"94
03'09"57(唔掂啦,無力,閃左去第8線諗住收擋)
03'20"60
03'29"34
04'04"26

唔計warm up 跑左23個,原本想跑25個,但無心無力..只好等下次
711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-10-5 08:11 發表
redred  咁耐冇跑一跑就10k,,犀利,,,不過唔糸急,,慢慢尼..

x 2, 一跑跑10k 而且時間還不慢呢, redred, 慢慢來呀

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

Redred,

知道妳餓跑一段三個月,想跑過夠本,一跑跑10km,好強啊!
    多口講句真心話 ,小心啲,唔好去咁盡,等身體適應,免得受傷.

升級   35.4%

該用戶從未簽到

10619:15荃灣西鐵站→屯門兆麟運動場

6點左右與nc, ken, Stanley, 大圍兄, pwong, alex504992004 & 我的好朋友一同由運動場出發

大約7點左右到荃灣西外, 即見711, waiwai, desmond, charson, ram, leefs, 另一位alex, 大隻兄, ken兄朋友, 重有好耐無見既叮噹姐
    大家拉筋後,即出發

一路上,nc姐及我朋友一直拍住跑
    去到唔知邊到,2條路,我地都唔知邊條先岩
    好彩考遇高手米拿兄,原來上路同下路一樣,早知唔駛諗咁耐啦

跑跑下,好多超快組既跑手巳經追過曬我地囉,到小欖k51站就放棄左跑
    可能一早set 左目標啦,所以無能耐頂埋去
    之後由desmond , 皇上同 stanley兄陪nc姐跑返去

而沿跑風光真的好正,無得頂,多謝stanley 兄同ken 兄組織這次活動hkjhk" />
    ,多謝desmond 兄曾經怕我地唔識路,等埋我地
    都多謝nc姐同我朋友沿途支持
    還有,叮噹姐今次都好努力,佢支持到小欖先上車,ctse努力,下次一齊跑曬全程

最後返到運動場,大部份都巳經拉緊筋了,沖身後,一齊仲嘆左好既晚餐
    另,最後oscar 兄很心來了見見面,吹吹水
    是次活動完滿結束~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   35.4%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-10-7 19:28 發表

redred 姐,閣下昨天應走了11公里左右,時間有冇計過用了多少?另外隻腳有冇問題?如冇,閣下星期四有空,可以去鄧記慢跑長少少,練練腳的適應力。
    11k嗎,,我開始時沒計時間
    之後又沒按停錶
    但應該走了差不多1hr10min上下時間

聽晚巳經想到鄧記走一轉了
    因為星期四應該有事不可到場

升級   100%

該用戶從未簽到