香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: chengcc209
打印 上一主題 下一主題

2011年必達夏日長跑取消

關閉 [複製鏈接]

升級   27.67%

該用戶從未簽到

可能咁先反映到香港特式呢, 電腦節, 美食節, 年宵, 以至遊行全部都勁多人, 唔爭在跑步啦.....

原帖由 興記J-run 於 2011-4-7 13:52 發表

最好每台跑步機駁埋發電機呀....為環保出分力

好提意喎, 正苦可以用佢黎做宣傳添...等國際睇下香港有幾環保

升級   27.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Kinght 於 2011-4-7 23:24 發表
其實又唔好咁講....大家都係得星期日假,大家都做鐘意自己做d活動(bike or run),
試想下....大家跑步好多路都跑到,但單車徑小之有小....星期日早上仲要唔比用...
對假日想踩下單車d人都冇引啦...取消又唔係冇佢理由 ...

其實沙田區既比賽一年有幾多場....

我覺得跑步既人的確唔應該係單車徑跑, 好似跑步者唔會係馬路跑一樣...
但係我覺得如果用正常途徑申請, 同埋只係封朝早既幾個鐘係ok....

我2星期前跑吐露港10k, 眼見唔係好多單車友用單車徑, 就算封左一半都唔會有太大影響....而且好多跑步選手都係跑左係徑傍既行人路...
賽事中仲有工作人員提醒跑手唔好跑出單車徑, 我覺得對單車使用者影響唔係真係咁大...

如果賽事舉辦唔成, 係因為有d跑手平時跑左入單車徑, 而影響到單車手的話...我覺得最大影響係, 一d有心參加跑步比賽但平時根本唔會係單車徑到跑 (好似我依d住既地方根本冇單車徑), 或者守規則唔會跑入單車徑既跑手.

我相信很多跑步人仕, 都好似我咁, 平時只係會係運動場, 跑步機, 或者街上行人路跑, 根本唔會跑入單車徑...佢地唯一跑入單車徑既時候係有長跑比賽既時候逼不得意先咁做...平時練習完當然想比賽下, 試下自己既能力...如果因為某d人唔守法影響到某d比賽要取消, 最大影響就係個d平時唔走入單車徑但想參賽既人...

希望跑步既人平時都尊重返踩單車既人, 唔好走入單車徑...咁做都會維護返其他跑手想參加比賽既機會...

升級   11%

該用戶從未簽到

原帖由 hawkins 於 2011-4-8 16:24 發表 其實沙田區既比賽一年有幾多場....我覺得跑步既人的確唔應該係單車徑跑, 好似跑步者唔會係馬路跑一樣...但係我覺得如果用正常途徑申請, 同埋只係封朝早既幾個鐘係ok....我2星期前跑吐露港10k, 眼見唔係好 ...

關乜事呀!而家係單車友嘈係話係單車徑比賽影響佢哋用單車徑,其實單車徑係比單車用,係無可厚非,比你用就人情,唔比就道理,如果比賽只可係行人路比賽,咁可不如去水塘,去郊野公園比賽好過!

升級   11%

該用戶從未簽到