香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 狗哥
打印 上一主題 下一主題

係國內梳乎完番黎,家下上網感覺上仲係國內咁...奇怪~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-4-4 06:54 發表
因有網友(其中一個是前管理員)不斷地講粗口,要不停地編輯他們的貼,自由講場給長期佔用,網友入來只睇到粗口,映響長跑網形象,最怕映響埋基督徒的形象,所以小弟搬走他們的貼子及想制止他們不停的發貼,經商討,如果禁止其發言或登入,他們以前的貼子也看不到了,前管理員曾經訂下的規則也不能看到,所以最後reset其密碼,以期制止其登入,待日後才放回;誰料到竟被誤會PM被偷睇,版主saki話應該禁止其發言或登入;所以並沒有封或刪除account。但前管理員訂下的規則便無得睇了。

講粗口的前前管理員個AC冇俾BAN喎,但冇講粗口的會員卻被BAN...
貴網的處事手法絕對不是一視同仁...

若然講粗口的基督徒同是會影響形像,
難道你們覺得你們不公正地對待每一會員沒有影響貴網的形像?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-4-4 06:54 發表
前日是小弟移走各位的貼子的,所有貼子沒有一個被刪除,當時太多人加入查詢質問,為了要慢慢回答以免講錯一個字,做成更大誤會,所以即時移走,以待日後逐個回覆。
新一屆幹事團本來想提早開會議定事項,但上任秘書 ...

亮哥,你係值得尊重的一位前輩。
首先講明小弟唔係黎做和事佬亦無咁既能力,出呢個帖純係按奈唔住黎抽水同表達感受。

過去無發生既事,一而再,再而三出現? 我自已睇,
識/唔識既不同人仕(前管理員、版主、登記會員、普通會員),
大家選擇沉默係想件事情變好以免節外生枝,
但慢慢越黎越多人心淡、心痛、激進發言、離開等等...只因為在乎吧!?

事情究竟點解去到會咁壞既地步? (可能係我睇先覺係壞)

事實係點,未必會出現,但好多事都係大家睇在眼裡心裡。

除左我先咁無恥抽水 其它發言既都係為左個網/事情好,大家友誼長存,飲杯。

* 另多謝壞人既分享,學習學習

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2011-4-4 10:30 發表

首先講明小弟唔係黎做和事佬亦無咁既能力,出呢個帖純係按奈唔住黎抽水同表達感受。

識/唔識既不同人仕(前管理員、版主、 ...

其實我都想抽水ga,不過我無9哥咁多才多藝,我只係字都唔識多隻既文盲,唔識寫野唔識講故仔,為有淨係擘大隻眼睇...睇...睇...

升級   0%

該用戶從未簽到

x2 Agree...............

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2011-4-4 09:54 發表

講粗口的前前管理員個AC冇俾BAN喎,但冇講粗口的會員卻被BAN...
貴網的處事手法絕對不是一視同仁...

若然講粗口的基督徒同是會影響形像,
難道你們覺得你們不公正地對待每一會員沒有影響貴網的形像?

絶對認同- 曲奇- 所講,若各位有追開以前被鏟的 post ,會發覺 亮哥 有不盡不實之處。請澄清。

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 peteruno 於 2011-4-4 11:19 發表

絶對認同- 曲奇- 所講,若各位有追開以前被鏟的 post ,會發覺 亮哥 有不盡不實之處。請澄清。

為求証事實真相,管理層可否把被錘的 post 再放出來,是否亮哥所言,公道自在人心。

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2011-4-4 00:02 發表

壞人果然係我地既好隊長
呢個post亦係我呢個小小會員的心裡話~

另外,本人決定不會續來年的會藉,以表示對長跑網管理層表現的不滿,但眾位仍是我的朋友(如當我的話)。
我期望仍然可以著長跑網衫 ...
馬王,仲記唔記得舊年四月在尼泊爾同你講啫野,零九年八月我已經心死,做出我唔想做最決絶行動,當時真係好心痛。

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 peteruno 於 2011-4-4 11:24 發表

為求証事實真相,管理層可否把被錘的 post 再放出來,是否亮哥所言,公道自在人心。

咁似 : 刘兆佳否認臨界点事件! 話沒就沒啦! 你哋唔識分對和錯, 只有好似Singapore/ China government 咁比你要知嘅嘢就得 ! 只要信, 不要問 !

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 新手中坑 於 2011-4-3 20:27 發表
6色並不代表什麼,只在乎你怎樣看,春去秋來,又是一番新景像
“一番新景象”是否是白色恐怖。唔合者殺無赦。

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 continent 於 2011-4-4 11:30 發表

咁似 : 刘兆佳否認臨界点事件! 話沒就沒啦! 你哋唔識分對和錯, 只有好似Singapore/ China government 咁比你要知嘅嘢就得 ! 只要信, 不要問 !
只要信,不要問,....好似聖經主耶穌講咁喎

請...........請不要問.........管理層當你唱歌

唔好做縮頭烏龜,唔好唔出聲,份沉默。

升級   0%

該用戶從未簽到

前日是小弟移走各位的貼子的,所有貼子沒有一個被刪除,當時太多人加入查詢質問,為了要慢慢回答以免講錯一個字,做成更大誤會,所以即時移走,以待日後逐個回覆。

亮哥 ~~前日移走那個 post 當時我都有看有留貼子. 亮哥所言胡混什麼前管理員不斷地講粗口, 你暗示誰? 有理由就開名 law. 你講 Kenneth? 我從來沒有見過他, 但你提起不對題的映響埋基督徒的形象, 搬宗教很敏感 wor. 是否人身攻擊太過份?

另外 ban member account, 亮哥聲明 Kenneth, Oscar, 烏拉他們
申請多個account
自問自答
借用signature 肆意亂講粗口
及賣廣告

近來小弟是最 active member, 除瘋瘋一個粗口 post之外, 其餘在哪裡?

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-4-4 11:41 發表

亮哥 ~~前日移走那個 post 當時我都有看有留貼子. 亮哥所言胡混什麼前管理員不斷地講粗口, 你暗示誰? 有理由就開名 law. 你講 Kenneth? 我從來沒有見過他, 但你提起不對題的映響埋基督徒的形象, 搬宗教很敏感 wo ...

連阿 Sue, 慢子都要立刻走人, 真係問題好大 !  真係只要信, 不要問, 唔係就走人 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 4-4-2011 10:30 發表

亮哥,你係值得尊重的一位前輩

X 3

升級   12.4%

該用戶從未簽到

<前日是小弟移走各位的貼子的,所有貼子沒有一個被刪除,當時太多人加入查詢質問,為了要慢慢回答以免講錯一個字,做成更大誤會,所以即時移走,以待日後逐個回覆。>
是否應移走貼子後,馬上出貼說出移走有關貼子的理由,減少誤會??
<新一屆幹事團本來想提早開會議定事項,但上任秘書提醒我們還未上任,不能執行,所以要等4月1日後才可,上屆執委大部份已辭職,新一屆幹事團未上任,形成一個真空期,回港後想召開幹事團會議,還未及召開會議,所以對上一屆的事情及來屆要做事還沒討論。>
和移走貼子有關系嗎?小弟不材…
<因有網友(其中一個是前管理員)不斷地講粗口要不停地編輯他們的貼,自由講場給長期佔用網友入來只睇到粗口,映響長跑網形象,最怕映響埋基督徒的形象>
我所見是3-4個,有會員先講粗口,有執委(如有錯請更正)用粗口回應,Kenneth”引用了有粗口的貼子”作回應,內容是什麼我看不到,因我看時已被編輯了.
有會員投訴貼子有粗口,Sue修改貼子把粗口刪除,我個人覺得沒做錯,是正確的
但是否長期佔用,我覺得沒有,其他會員在當時仍可在其它標題發言,對嗎?
請不要拉埋基督徒落水,我覺得不適合,而且Kenneth只是引用了有粗口的貼子,他留言有粗口嗎?
<所以小弟搬走他們的貼子及想制止他們不停的發貼,經商討,如果禁止其發言或登入,他們以前的貼子也看不到了,前管理員曾經訂下的規則也不能看到,所以最後reset其密碼,以期制止其登入,待日後才放回;誰料到竟被誤會PM被偷睇,版主saki話應該禁止其發言或登入;所以並沒有封或刪除account。但前管理員訂下的規則便無得睇了。>
都係果句,是否應移走貼子後,馬上出貼說出移走有關貼子的理由,減少誤會??

亮哥,直到目前,你仍是我尊重的前輩

升級   12.4%

該用戶從未簽到

原帖由 peteruno 於 2011-4-4 11:33 發表
“一番新景象”是否是白色恐怖。唔合者殺無赦。

咁未睇下點回應law,死左都可次重生者

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 peteruno 於 2011-4-4 11:38 發表
只要信,不要問,....好似聖經主耶穌講咁喎

請...........請不要問.........管理層當你唱歌

唔好做縮頭烏龜,唔好唔出聲,份沉默。

聖經那一句不是這樣的,
是: 不要怕,只要信.

沒有只要信,不要問

升級   12.4%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-4-4 11:41 發表

亮哥 ~~前日移走那個 post 當時我都有看有留貼子. 亮哥所言胡混什麼前管理員不斷地講粗口, 你暗示誰? 有理由就開名 law. 你講 Kenneth? 我從來沒有見過他, 但你提起不對題的映響埋基督徒的形象, 搬宗教很敏感 wo ...

係唔只一個的,瘋瘋出完之後,慢子亦有回應,有粗口,Kenneth亦引用左一個有粗口既貼子,之後三個post都編輯過,將粗口字改為"X"

升級   28.85%

該用戶從未簽到

亮哥,你係值得尊重的一位前輩

x 911 Agree...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   61.85%

該用戶從未簽到

原帖由 新手中坑 於 2011-4-4 12:53 發表

是否應移走貼子後,馬上出貼說出移走有關貼子的理由,減少誤會??

和移走貼子有關系嗎?小弟不材…

我所見是3-4個,有會員先講粗口,有執委(如有錯請更正)用粗口回應,Kenneth”引用了有粗口的貼子”作回應,內容 ...
ching所言, 正是我心裏的疑問.