香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

給人刪貼了

升級   59.8%

該用戶從未簽到

小弟之前一篇"長跑長友"一貼,給人刪了
why?
在一個討論區,卻在沒有理由下給刪貼(內文全沒有粗口,人身攻擊.....)
等於叫人不要留在這裏了
失望
+1 0
上一篇︰趁放假走左轉青公,發現...下一篇︰渣打送張富豪buffet coupon 有無搞錯!!

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 LMF 於 2011-4-6 09:46 發表
why?
在一個討論區,卻在沒有理由下給刪貼(內文全沒有粗口,人身攻擊.....)
等於叫人不要留在這裏了
失望  
本人亦正在追究為何在三月份中,在“跑手自由講場”有一些貼子在無故、無公佈原因之下,突然失蹤,本人請管理團解釋和澄清,至今毫無回覆。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 LMF 於 2011-4-6 09:46 發表
why?
等於叫人不要留在這裏了
失望  

閣下的貼並沒有被刪除,是被小弟暫時移走了,以便有空時逐一回應,因是新手,好多方面都有待改進,前天開始小弟逐一貼子回應,希望不會有人無理漫罵,阻礙回應吧,對移走貼子又未說明去向而引起閣下不滿,本人在此致歉!

升級   32.55%

開心
  • 簽到天數: 1 天

連我都覺得做法有問題, 雖然亮哥嘅解釋唔係好合理, 但都希望你地快啲重拾正軌啦

升級   0%

該用戶從未簽到

實話實說都話唔合理,請問大俠師兄,小弟應該點做? 難道要好似以前咁全部不作回應? 其實小弟是在回應樓主,其他人加入評論只會激化氣氛,無助解決問題的。

升級   79.4%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-4-6 12:35 發表 實話實說都話唔合理,請問大俠師兄,小弟應該點做? 難道要好似以前咁全部不作回應? 其實小弟是在回應樓主,其他人加入評論只會激化氣氛,無助解決問題的。

其實真係兩難, 一個人又好難應付咁多網友既提問, 暫不回應由得大家討論, 又可能引起大家激烈討論, 我個人覺得, 如果有問題, "當時人"自己可以email比管理層(如被ban account)或pm管理層(如post被delete/move), 一來不會驚第三者傳達錯誤資訊, 二來又不會引來激烈討論的問題, 三來管理層只須要一對一回覆.

其實如果有去開其他forum既人, 都知道要ban account, 禁止發言之類既野都好平常, 一般情況下都唔會個別交代, 可能一日都有幾十個廣告a/c被ban, 所以如果account被ban, 我覺得應該email比管理層, 問下原因, 而不是引起大家公論.

升級   32.55%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 allanccl 於 6-4-2011 12:35 發表
    實話實說都話唔合理,請問大俠師兄,小弟應該點做? 難道要好似以前咁全部不作回應? 其實小弟是在回應樓主,其他人加入評論只會激化氣氛,無助解決問題的。

亮哥, pm傾吧

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 tommyleung 於 2011-4-6 13:41 發表

其實真係兩難, 一個人又好難應付咁多網友既提問, 暫不回應由得大家討論, 又可能引起大家激烈討論, 我個人覺得, 如果有問題, "當時人"自己可以email比管理層(如被ban account)或pm管理層(如post被delete/move), 一來 ...

Tommy師兄, 你講得完全對, 我都忍唔住, 要好似facebook咁, 比個"讚"你

升級   64.74%

該用戶從未簽到

原帖由 tommyleung 於 2011-4-6 13:41 發表

其實如果有去開其他forum既人, 都知道要ban account, 禁止發言之類既野都好平常

通常有系統,負責任既版主..
    如有 delete / move post 一定會留pm俾樓主
    仲會解釋原因

p.s. 如有問題post, 通想都係鎖post 再 move去 問題版

升級   79.4%

該用戶從未簽到

原帖由 lynnling 於 2011-4-6 17:54 發表 通常有系統,負責任既版主..如有 delete / move post 一定會留pm俾樓主仲會解釋原因 p.s. 如有問題post, 通想都係鎖post 再 move去 問題版

各討論區有各討論區的做法, 亦好難去界定"有系統,負責任既版主", 所以亦不必要去界定他吧, 用"通常版主....."不是更好嗎?

升級   64.74%

該用戶從未簽到

原帖由 tommyleung 於 2011-4-6 18:15 發表 各討論區有各討論區的做法, 亦好難去界定"有系統,負責任既版主", 所以亦不必要去界定他吧, 用"通常版主....."不是更好嗎?

好一句" 各討論區有各討論區的做法"
    哩句真係可圈可點..