香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Molala2
打印 上一主題 下一主題

死肥仔挑戰肚腩日記

升級   38.42%

該用戶從未簽到

一千二百米第一次試跑成功~~~ 肚腩受死吧~
跑完也不覺得特別辛苦, 腳力明顯比以前好了

另外, 為了長跑長有, 肥仔決定以後隔日跑了○無計, 只好從飲食方面再入手

她還未有覆MESSAGE呢, 可能是工作忙吧....一個十分之唔鐘意男人有肚腩的TB......

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   38.42%

該用戶從未簽到

跑步兄請問是否亦係大水坑人??
我會唔會曾經係河邊見過你呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

711MF 該用戶已被刪除

升級   54.9%

該用戶從未簽到

肥仔ching加油啊,持之以恆
必有收穫!

升級   0%

該用戶從未簽到

我覺得個blog 名幾型

升級   38.42%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-7-27 22:39 發表
小弟住77區, 錦泰附近.

咁大家同鄉喎~
等小弟操甩車呔, 一定要同師兄跑下梅子林!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   38.42%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2008-7-27 22:59 發表
我覺得個blog 名幾型

THANKS~

升級   0%

該用戶從未簽到

molala 2 ching

加油 努力

molala 2 C hing記住

"沒有減不到的磅數"

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

肥仔 c hing(我自己都係肥仔)

近來天氣好熱!

有冇跑步訓練?

各方面有冇新進展?

加油!! c hing

升級   38.42%

該用戶從未簽到

今日第二次一千二百米成功, 本來都係應該高興的事, 可是途中遇上了一對夫婦和一對情侶跑手, 又令肥仔想起了TB小姐。TB小姐還未覆MESSAGE, 可是也不見她的FACEBOOK有UPDATE。到底她是太忙,定係有心想避開肥仔?

肥仔心中早已作出了最壞的打算。不過,肥還是要減的,即使大家不能成一對,日後因工作遇上時肥仔也不願以肚腩面對她, 起碼有番D自尊!  再講, 跑步原來也是一件樂事!令人倍感精神

升級   38.42%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2008-7-29 17:57 發表
肥仔 c hing(我自己都係肥仔)

近來天氣好熱!

有冇跑步訓練?

各方面有冇新進展?

加油!! c hing

CHING 我晚上跑所以唔怕HOT~
你都要加油哦~ 一起消滅脂肪吧~

升級   0%

該用戶從未簽到

昨晚 走左去公園龜速跑

熱到人都 hang 左機

今晚偷懶

C hing add oil la

升級   42.63%

該用戶從未簽到

Just start running and have fun.  I am 5'11/200lbs and I finished 2 marathons this year (started training last oct).  I would say don't over train yourself and build it up slowly.  You can try hiking it help you with your endurance.

I didn't do anything when I was young so you can definitely do it!!!

升級   42.63%

該用戶從未簽到

原帖由 Molala2 於 2008-7-27 22:07 發表
一千二百米第一次試跑成功~~~ 肚腩受死吧~
跑完也不覺得特別辛苦, 腳力明顯比以前好了

另外, 為了長跑長有, 肥仔決定以後隔日跑了○無計, 只好從飲食方面再入手

她還未有覆MESSAGE呢, 可能是工作忙 ...

Like the other topic on this board say... you have to eat healthy (or less calories) in order to lose weight... something I am not good at

Fried Chicken definitely doesn't help the situation (but it tastes very good!)

登錄/註冊後可看大圖

Good Luck!!! It's easier to eat healthy in HK

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 louis 於 2008-7-29 06:31 發表
...........Good Luck!!! It's easier to eat healthy in HK

Are you sure?  Howcome I always gained weight in HK.  Those yummy 炸大腸, 臭豆付, 牛雜, 墨魚.........etc.  Now 跑步機兄嘅介绍: 鳳爪排骨飯!!!!