香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Molala2
打印 上一主題 下一主題

死肥仔挑戰肚腩日記

升級   38.42%

該用戶從未簽到

肥仔也明白, 不過肥仔是個初學者, 只好由低做起啦, 現在己經開始跑1.6K了.......

升級   38.42%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-8-1 09:24 發表
恭喜;肥C兄 達1200目標.跟住目標係幾多....

現在己經做到1600, 五課後會試3.5K

升級   38.42%

該用戶從未簽到

原帖由 datoe 於 2008-8-1 07:57 發表

我也覺得能跑半馬的人很神呀

師兄要不是試著跑青山公路或是環塘 (城門水塘) 呢

跑操場很單調,我一定撐不住 12000/400= 30 圈

跑街或跑山,有車有風景有人還有猴子看,不知不覺就跑跑跑

回頭才發現自 ...

很可惜, 我跑的路段只有中年太太和大隻佬看..........哈!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   38.42%

該用戶從未簽到

今日下午一課1600, 晚上又再一課1600......
似乎我是開始有點心急了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 meimei 於 1/8/2008 08:24 發表
肥仔CHING你話跑1200唔知系唔系指1.2K距離?,如果系的話可能太少,未能達到燃燒脂肪和減肥的目的,至少要跑半粒鐘才有效...

ctse,咪迫佢啦,等佢慢慢加距離啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Molala2 於 2008-8-1 21:21 發表
今日下午一課1600, 晚上又再一課1600......
似乎我是開始有點心急了

欲速則不達, 慢慢循序漸進好D! 最緊要唔好整傷自已。

升級   0%

該用戶從未簽到

肥仔 c hing

慢慢來

慢慢加

長跑長有

升級   35.4%

該用戶從未簽到

ching, 你跑1200大約要幾耐時間 ?

我自己剛跑時會唔計距離跑30mins, 但一開始太多了
變了受傷,所以剛開始跑時,跑大約15mins,慢慢習慣後5mins 咁加上去

祝減肥成功

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-8-2 19:42 發表
肥仔哥, 其實小弟主章你採單車先, 每日採返半小時, 唔辛苦, 少機會受傷, 又減到肥.你冇單車? 小弟借俾你, (小弟的單車在樓下停車場半年有幾了, 不聞不問, 唔知仲係唔係度! )
跑步等瘦返少少先跑, 唔駛急!
記住 ...

單車都要泊停車場........

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   38.42%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-8-2 19:42 發表
肥仔哥, 其實小弟主章你採單車先, 每日採返半小時, 唔辛苦, 少機會受傷, 又減到肥.你冇單車? 小弟借俾你, (小弟的單車在樓下停車場半年有幾了, 不聞不問, 唔知仲係唔係度! )
跑步等瘦返少少先跑, 唔駛急!
記住 ...

跑步兄, 其實你地個GYM ROOM我地外人可唔可以俾錢入架?
我踩單車係一定會全家反對啦, 因為自小就採得好快..........

升級   38.42%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-8-2 18:45 發表
ching, 你跑1200大約要幾耐時間 ?

我自己剛跑時會唔計距離跑30mins, 但一開始太多了
變了受傷,所以剛開始跑時,跑大約15mins,慢慢習慣後5mins 咁加上去

祝減肥成功

我無計時呀, 只可以講我跑得係比行路快小小......動作又唔大....有D似競步選手偷雞跑個隻......
我無迫自己快, 因為一快就動作大, 動作大就會好傷腳.......再講跟本係無力快

升級   38.42%

該用戶從未簽到

今晚因為好悶

走左去一口氣跑左四千...........

明晚一定要鎖自己係屋企休息先得........

講氣力, 其實係可以再跑多D架, 不過為免受傷, 4K係目前最大訓練, 除非磅數有減, 否則距離和SPEED都唔會再加了.另外都諗緊好唔好買對ACID來跑, 就無咁傷

今日係FACEBOOK睇到一張TB小姐的相, 係佢D FRIEND LABEL左佢所以睇到, 係我第一次見到佢咁女性化打扮! 不過佢個FACEBOOK都係一樣無UPDATE過又無覆MESSAGE. 其實咁都好, 大家關係一開始就唔太好, 俾D時間佢吧.....以時間換空間.....

回頭一諗, 上次追佢己經係五年前的事....................

跑左半個月, 手同腳D肌肉開始TIGHT番, 有番D線條, 塊面又削左D, 不過個肚腩就無變過, 搞到個身形好滑稽.........

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   38.42%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-8-3 06:14 發表

肥兄,
小弟對比閣下自愧不如, 以前只會讓時間遂日流光, 浪費不少寶貴的餐士.
以肥兄的毅力, 如果有策略去做, 成功指日可待.
小弟屋苑gym room要住客帶入去, 住客五蚊一次, 訪客好似十蚊位 ...

咁都係唔好意思煩搞到CHING啦..........其實俾多小小時間去跑我覺得最終都會減到!

升級   35.4%

該用戶從未簽到

原帖由 Molala2 於 2008-8-3 00:00 發表

我無計時呀, 只可以講我跑得係比行路快小小......動作又唔大....有D似競步選手偷雞跑個隻......
我無迫自己快, 因為一快就動作大, 動作大就會好傷腳.......再講跟本係無力快
CHING,你剛開始跑
你掌握到節奏同呼吸未 ?

跑時可以鼻吸口呼,唔好只係用口
另外, 均速跑, 唔好時快,時慢,咁樣會跑得辛苦

升級   38.42%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-8-3 19:33 發表
CHING,你剛開始跑
你掌握到節奏同呼吸未 ?

跑時可以鼻吸口呼,唔好只係用口
另外, 均速跑, 唔好時快,時慢,咁樣會跑得辛苦

我係吸,吸,吸,吸, 呼, 呼, 呼, 呼咁...(吸/呼= 每一步), 其實咁得唔得架?
我一定均速啦, 全程MIN PAY囉.........

升級   0%

該用戶從未簽到

好好好好

肥仔 c hing 4k la

add oil la

P.S 昨天想跑長的
不過未跑先"K"腳有D痛