香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Molala2
打印 上一主題 下一主題

死肥仔挑戰肚腩日記

升級   38.42%

該用戶從未簽到

呢個星期成日破戒食下午茶, 又成日由四千減到三千, 一定唔可以繼續係咁!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   38.42%

該用戶從未簽到

今日磅一磅, 日常體重由222.6跌至214.8, 幾好唔錯, 呢兩日都KEEP得番跑4000, 希望快D落到210就好!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   38.42%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-8-29 22:33 發表

一減就係八磅, 成績唔錯呀肥仔兄!

係呀我都有D意外!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   54.9%

該用戶從未簽到

肥仔兄:見你更努力真係要給你打下氣先,加油呀
小弟建議ching嘗試用跑步時間作參考,rather than 距離
因為一般黎講帶氧運動20分鐘之後先開始燃燒脂肪
如只做20分鐘帶氧運動可能根本燃燒不到多少脂肪
建議每次起碼做30分鐘帶氧運動
而跑的速度最理想是LSD(慢速,有更慢得更慢),可以暢順呼吸又可一邊同人傾計
另外當然是-------忍下口啦,當習慣了吃少一點,離成功修身之日應該不遠!
希望呢d分亨幫到ching,加油加油!
祝早日減磅成功!!!  

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   94.33%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-8-30 15:03 發表
小弟建議ching嘗試用跑步時間作參考,rather than 距離
建議每次起碼 ...

承接Ram兄所說,再加上
早餐量至晚餐量由正常至少。
初初會難頂,但個胃會逐漸收細。
到最後想肥都難。努力。

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

回復 129# 的帖子

個胃儲到個carbo量正係你每一天既肌醣存量, 最多儲到連續3日個量

過多會放入肝內, 再唔用佢就會變脂肪

升級   38.42%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-8-30 11:47 發表

CHING 4公里時間用了多少?

最少都仲要25分鐘
    不過都好過之前, 起碼覺得輕腳左

升級   38.42%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-8-30 15:03 發表
    建議每次起碼 ...

其實我都CHECK住係大約跑25-30MINS
    再耐D都跑唔到....個人肥..........

升級   38.42%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-8-30 15:52 發表
    健康飲食好重要, 建議師兄可帶飯盒返公司做午餐, 多菜+白肉+飯(或橋麥麵), 或者你會覺得好快饑, 快放一包梳打餅在公司必要時食.

我己經戒左我最愛的牛雜面, 肥肉同宵夜, 但係下午茶有時真係忍唔到口, 一定面再俾D心機先得!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Molala2 於 2008-8-30 22:53 發表

我己經戒左我最愛的牛雜面, 肥肉同宵夜, 但係下午茶有時真係忍唔到口, 一定面再俾D心機先得!

下午荼吃d健康野得唔得呢 例如: 生果, 梳打餅/三文治+茶, 不過一星期一次茶餐廳的下午茶餐都ok的 , 繼續努力啦 ching , 已進步不少了 .

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

肥仔c hing

long time no see

呢排天氣好熱,有無跑ar ?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

Molala ching,
    Are you still keep exercise or running? Don't give up!

升級   0%

該用戶從未簽到

肥仔c hing

近來點ar?有無跑ar ?

add oil

"沒有減不到的肚腩"

升級   38.42%

該用戶從未簽到

大家好....死肥仔返左泥嘞! 呢排死肥仔去左邊? 就係去左打WARGAME! 原來打WARGAME真係好講體能! 能結果肥仔打打下WARGAME又要同時跑步KEEP KIT 家陣體重落到203磅.........希望快D番番去180啦