香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: jeffmiao

想買Garmin Forerunner 110

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   35.26%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2011-5-18 15:44 發表

回應樓主

謝謝Ching,不過我已經買了,  so far so good。我會小心使用。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2011-5-17 01:17 發表

請問sportworld地址?
會唔會搞310XT團買?

柔詠師兄,請往這裡睇睇:
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=15240&extra=page%3D1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jeffmiao 於 2011-5-18 16:40 發表

謝謝Ching,不過我已經買了,  so far so good。我會小心使用。

記住唔好用水直接沖洗. 我而家只係會用布濕左水抹. 入過3次厰. 真係怕黑架. 過左保養就死得. 我係半年內入左3次厰

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2011-5-22 00:35 發表

記住唔好用水直接沖洗. 我而家只係會用布濕左水抹. 入過3次厰. 真係怕黑架. 過左保養就死得. 我係半年內入左3次厰

IPX7級防水,不要信! 小弟只信IPX8級防水,慶幸每次團購都不貪平(需然每次都講價講到很平),都是揀香港總代理的貨,有保用,如果唔係,而家俾人鬧死!  我也有110,也曾壞了,那天是好好天,晒死人,無落雨,咁都壞,無野講!  以後只信IPX8級防水!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 55 天

上星期我帶著110行山,大霧間中微雨行了約四小時左右,錶面下積聚了不少水氣,還是除下收起繼續行程。直到依家我從未敢用水沖洗過,感覺都幾污糟,其他問題還可接受,只出現過一次無故死錶,乜紀錄都冇晒 ,時期去了2018年1月1日。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 12 天

我就好好彩,我帶了近半年,每次在運動場花灑冲凉都無除手錶(110)。
    原因我初時驚過了保養期後才發現入水,咁就死火喇!
    所以每次都無除,暫時都無問題!

升級   98.9%

該用戶從未簽到

我果隻110都係都帶左半年,因知防水功能唔係咁掂,所以每次跑完都係搵條濕毛巾抺下算數.試過死錶,無晒d記綠,亦試過心跳顯示有問題,不過update左firmware就ok.最近有個小問題,之前唔知有無ge,就係要熄左個gps先可以關錶,如果唔係隻錶會自己開番,唔知有無ching有依個問題呢??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2011-5-23 01:42 發表
    我果隻110都係都帶左半年,因知防水功能唔係咁掂,所以每次跑完都係搵條濕毛巾抺下算數.試過死錶,無晒d記綠,亦試過心跳顯示有問題,不過update左firmware就ok.最近有個小問題,之前唔知有無ge,就係要熄左個gps先可 ...

話時話我都試過無神神熄左佢佢會自己著番. 仲試過幾次咁多添. 至於係唔係個gps仲開緊熄會咁我就冇留意

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 12 天

我買返來將佢(110)放過上電腦睇一睇,可能update過一次,
    跟住無再上過電腦,所以其他都正常,唯一是 load嘅時間慢一點,( 同朋友110比)
    可能呢半年無清除舊紀錄有關喇。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 55 天

我隻110一樣咁神,試過幾次自動著了,似乎update之後才開始發生,不過我肯定有熄GPS的。

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 hingkeestore 於 2011-5-24 00:06 發表 我隻110一樣咁神,試過幾次自動著了,似乎update之後才開始發生,不過我肯定有熄GPS的。

其實我都發覺係updated完心跳帶個firmware先有呢個問題,但係熄左個gps就熄到錶就算啦

升級   8.42%

該用戶從未簽到

我美国买的折合人民币1450元

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

長跑網會員出示會員証<------這個是?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 little-fish 於 2011-6-27 07:58 發表
    長跑網會員出示會員証<------這個是?

長跑網會員是指填了表及交會費後申請成為會員,之後會寄上會員証,該會員可進入會員專區瀏覽,有些商號或代理應承本網會員出示會員証有折扣優惠。

申請入會:https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5691&extra=page%3D1