香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 豬兜1
打印 上一主題 下一主題

魚蝦蟹來了

升級   85.6%

該用戶從未簽到

正午12:00去跑,原本唸住走8km,但實在太熱又未食飯,所以都係跑4km算了,不過夜睌同天光跑真係差好遠,
夜睌我走4km 16:11都好舒服,但係今日又係跑4km 17:12 巳經慢了1分鐘,但就辛苦好多,所以真係要練多
d天光跑先得.

Book1.rar

14.46 KB, 下載次數: 93

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 豬兜1 於 2011-6-2 00:34 發表
正午12:00去跑,原本唸住走8km,但實在太熱又未食飯,所以都係跑4km算了,不過夜睌同天光跑真係差好遠,
夜睌我走4km 16:11都好舒服,但係今日又係跑4km 17:12 巳經慢了1分鐘,但就辛苦好多,所以真係要練多
d天光跑先得.

豬兜師兄
選擇正午陽光最猛ge時侯跑緊係最辛苦
你只係可以克服到最熱ge情況
但點做都做唔到佳時間出黎

好時間都係留返晚上做比較好
所以慢左一分鐘係正常架(可能真係多左小小)
但兩者不能咁比較
一個有太陽一個得個月光光
只可以日頭練左好多次
晚上黎一個以最佳狀態黎評估比較返之前時間為準就最好

正所謂最好跑ge時候係朝頭早同傍晚就最好啦

呢個只係我個人意見同心得
唔知你有冇咁ge睇發呢

我都仍然係摸索階段

升級   85.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kan0902 於 2011-6-2 01:16 發表

豬兜師兄
選擇正午陽光最猛ge時侯跑緊係最辛苦
你只係可以克服到最熱ge情況
但點做都做唔到佳時間出黎

好時間都係留返晚上做比較好
所以慢左一分鐘係正常架(可能真係多左小小)
但兩者不能咁比較
一個有 ...
我其實係想訓練到在中午時分都能跑到夜睌咁既時間,不過應該有排先得,
我問過一個高手,點解你果曰(即係29/5)可以吾洗點跌既d時間,個高手有跑元朗8km賽的,我話
我跌得好勁wo d時間,佢就答我佢係環境好差既時候訓練左好多(凍到得幾度仲要落雨,同熱得好
勁既正午)而累績返黎既,不過佢都話果日佢頭果幾k都吾敢開咁快,所以我相信佢做到的我都可以
的,係經驗同時間的問題,所以根師兄你冇講錯,正午係冇可能跑得快過睌上的,我都只係想能適應
多些惡劣的環境,以免曰與夜之間相差太遠,好似今日果4km咁,巳經差了1分鐘之多,還比睌上辛苦
好多,多謝你的寶貴意見,小弟定會好好記著的.

升級   85.6%

該用戶從未簽到

今晚落左水了,真係好多蟹,收獲好豐富,本人的收獲有牛秋2條(脚板咁大).
蟹就大約20斤左右,放生左2斤細的都仲有1x斤,4個人分每人都有1x只,另外
見到好多魔鬼魚,吾係好大條,大約1尺闊.不過吾敢捉佢,比佢條尾拮1拮隨時
要入醫院的  ,今睌仲見到好多魚,沙猛(mok 皮魚),坑鐮,石班......,明天
才post相上來,明睌繼續落水

升級   85.6%

該用戶從未簽到

今睌又落左水,但係收獲就冇昨晚咁好,只得7斤左右,好在我brother
都有去,咁先夠分,我同我brother 加埋先得1x斤,分左5份,勉強都夠分,
不過今睌d蟹係深水d既位置大約3個人咁深,昨晚就潛淺好多1個人咁深
就有了,水越深溫度就越凍,到了3-4個人咁深水的話就好像進了雪房一樣,
冷暖水層大約在3個人咁深水左右,所以今晚吃力好多.想睇相的請到新界東
(跑步+徒潛=.........食).

升級   85.6%

該用戶從未簽到

話說早2日落水捉左兩睌蟹,雖然巳經即場分左好多比d friend,每晚自己只係攞左10只8只,
屋企人又食吾晒,只好攞返公司益下d同事,點知..................出........事.......啦........,

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

什麼 走蟹??

升級   59.05%

該用戶從未簽到

出左咩樹@@

升級   85.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2011-6-4 00:24 發表
    什麼 走蟹??
    係吾夠分比d護士姐姐呀,因為我係係醫院度做的,分左比d老友d既friend先,
    有剩就請埋d ward clerk 同ward assistant ,因為佢地果邊好多靚女 ,
    點知好衰吾衰居然比d護士姐姐望到佢地拆蟹,一問之下我就被供了出來,真係
    no good .搞到我下次要捉返比佢地食.d蟹我整熟左做凍蟹先請佢地食的,不會走的.

升級   85.6%

該用戶從未簽到

冇太陽既30度同有太陽既30度相差好遠

Book1.rar

14.54 KB, 下載次數: 100

升級   85.6%

該用戶從未簽到

送上門

今日終於派左d蟹比人了,要送過去送上門........,首先送去樂富比呀爺先,順便食埋午飯,
    再過長沙灣送去比呀公,順便行下鴨記,再歎多個下午茶,再入大埔比埋個friend,咁就大功
    告成了

升級   85.6%

該用戶從未簽到

今睌同NN師姐同SLOW RUNNER 跑左10KM,一路跑一路傾,吾覺吾覺就10KM了.

Book1.rar

14.65 KB, 下載次數: 94

升級   85.6%

該用戶從未簽到

呢個世界真係好細

呢個世界真係好細,今晚原本只係約左NN師姐的,約左2100係錦豐苑尾等,
    咁我就2030係屋企出發(廣源邨),唸住跑25分鐘剛好到錦豐尾的,點知道當
    我跑到去錦豐苑頭的時候撞到SLOW RUNNER ,我仲以為佢都睇到我地個
    約跑POST一齊跑的,殊不知佢話睇吾到個POST,只係自己出黎跑,最尾都係
    join 埋我地跑.

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 豬兜1 於 2011-6-8 00:03 發表
    呢個世界真係好細,今晚原本只係約左NN師姐的,約左2100係錦豐苑尾等,
    咁我就2030係屋企出發(廣源邨),唸住跑25分鐘剛好到錦豐尾的,點知道當
    我跑到去錦豐苑頭的時候撞到SLOW RUNNER ,我仲以為佢都睇到我地個
    ...

有時就係咁
    成日出去跑
    就撞到好多你識得ge跑友
    跟住一起跑
    幾開心架

升級   85.6%

該用戶從未簽到

係的,沙田係呢度都有吾小跑手,好易撞的

升級   87.67%

該用戶從未簽到

豬兜ching, 謝謝你呀昨晚慢慢jog同我跑

你慢慢jog = 我跑到勁tired  

祝你今晚捉到多d crabs

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 kf 於 2011-6-4 00:24 發表
    什麼 走蟹??

走蝦唔得ga咩!

升級   85.6%

該用戶從未簽到

原帖由 ~NN~ 於 2011-6-8 17:16 發表
    豬兜ching, 謝謝你呀昨晚慢慢jog同我跑

你慢慢jog = 我跑到勁tired  

祝你今晚捉到多d crabs
    下次我落水前call定你黎拎

升級   85.6%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-6-8 17:19 發表

走蝦唔得ga咩! " />" />
    mill 姐話走乜就走乜啦>>此話轉載自kf的內心

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 豬兜1 於 2011-6-9 00:05 發表
    mill 姐話走乜就走乜啦>>此話轉載自kf的內心

豬兜仔, 最近你好忙嗎 ? 無見你出來跑了.
    我地可能今個(星期日)早上8:00, 跑馬鞍山至元洲仔, 你來唔來呀 ?