香港長跑網  - 長跑長友

樓主: redred

lee 到好有人情味

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

Red red,

唔好心急!好返長跑長有.
    其實,妳過了紅橋,x峰花園商場內有一位很出名出色的中醫推拿醫師,
    弟兄極力推介,從九龍入來看他,收費不高,有醫德.
    不過,他有兩間醫館,一星期只有兩三天在屯門,
    妳可以順道去

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-8-1 16:43 發表
    E, 好提議, 今個星期去 gym house 踏單車,練返心肺功能先得
    希望快d好返
    再同各位慢跑

星期三晚, 上跑步課時阿sir教 3+2+1
    3 (一星期跑3天), 2 (一星期練兩天肌肉+關節, 練力量及這樣可避免那麼容易受傷), 1 (每天都要拉筋)

小妹都打算明天去gym room, redred姐, 大家努力吧

升級   35.4%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-8-1 17:22 發表

redred姐, 等妳好番後, 一起玩10k比賽
    NC 姐, 我近日都有諗過
    都想問你同叮噹姐有無興趣玩下比賽
    到時大家可以有個照應
    又有目標可以一齊練習

升級   35.4%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-8-1 17:29 發表
    Red red,

唔好心急!好返長跑長有.
    其實,妳過了紅橋,x峰花園商場內有一位很出名出色的中醫推拿醫師,
    弟兄極力推介,從九龍入來看他,收費不高,有醫德.
    不過,他有兩間醫館,一星期只有兩三天在屯門,
    ...
    e...叮噹姐, thanks 你呀
    我真係唔知有tim
    今日都仲有痛,但巳經無話行一步痛一下
    只係間唔中用力都會有點....
    而且中醫師今日都幫我拉左2下鬆下筋
    我明天經過去看看,問下資料先

但請問是x峰花園的地舖嗎 ? 是否輕鐵站附近 ?

升級   35.4%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-8-1 21:43 發表

星期三晚, 上跑步課時阿sir教 3+2+1
    3 (一星期跑3天), 2 (一星期練兩天肌肉+關節, 練力量及這樣可避免那麼容易受傷), 1 (每天都要拉筋)

小妹都打算明天去gym room, redred姐, 大家努力吧
    NC姐, 你真好
    將上堂學既都教我地
    3天跑..相信只可以keep 到2天跑
    而練肌肉,有無話做邊d機器會好d ?
    因為我明天都會去做gym,而且想每星期都做gym
    拉筋,我以前都每天拉, 但只keep 到一段時間便懶了

nc 姐要努力,我知你好好恒心

升級   35.4%

該用戶從未簽到

今日去左搵叮噹姐提及的醫師啦 (先多謝曬叮噹姐既好介紹)

做完gym,隻腳仍痛
    於是即時搵醫師 (景峰應該得一個,我諗我搵岩掛 )
    佢話我傷左既係筋

於是同我針灸+敷藥
    醫師都幾細心同專業
    再加收費一點都不貴

醫師提議我要再做多2~3次左右
    估計做完應該好快好返

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-8-2 18:36 發表
    NC姐, 你真好
    將上堂學既都教我地
    3天跑..相信只可以keep 到2天跑
    而練肌肉,有無話做邊d機器會好d ?
    因為我明天都會去做gym,而且想每星期都做gym
    拉筋,我以前都每天拉, 但只keep 到一段時間便懶了

nc 姐要努 ...

red姐,
    我相信最好練每一部位來加強保護作用, 特別是大腿肌肉, 因為跑步多用大腿肌, 四頭肌, 大腿內肌等等, 增強肌肉, 才有力量去跑.  另外, 手也不可忽略呢, 因為可以趕走bye bye肉o痳

昨天去了gym個幾小時, 20mins單車 (很悶), 另外玩其他器材.  以前一個星期也有去2-3次, 但最近會籍凍結了3個月, 昨天才是第一次去搬遷了的新centre, 很久沒有緞練肌肉, 因此今天都很累, 休息一天

新地方比以前地方細了一半, 另外器材也少了, 我估小妹會籍到10月底後應該都不會續約了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-8-3 19:47 發表
    今日去左搵叮噹姐提及的醫師啦 (先多謝曬叮噹姐既好介紹)

做完gym,隻腳仍痛
    於是即時搵醫師 (景峰應該得一個,我諗我搵岩掛 )
    佢話我傷左既係筋

於是同我針灸+敷藥
    醫師都幾細心同專業
    再加收費 ...

咁就好了, 我深信redred姐對腳很快很快便會好番, 到時要賀賀它了