香港長跑網  - 長跑長友

樓主: alexywk
打印 上一主題 下一主題

2011.6.26 2011 奧運歡樂跑

升級   83.16%

開心
  • 簽到天數: 1 天

又有????

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

為集中討論, 本貼會開關, 如欲討論本賽事, 請到另一貼文
    https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 trektrek 於 2011-5-8 18:30 發表

話明歡樂跑. 睇怕都得. 因為Age under 18 家長簽名.
    不過天氣好熱, 太細跑5.6K會好唔歡樂.
    (想鍛鍊佢地就另計)
    如果大人細路一齊出發, 好容易撞到小朋友.
    因為5K始終好快.

我覺得個章程資料差少少.
    睇 ...

以我印象中呢場其實唔算係咩比賽
    只不過係長跑活動,俾人去hehehaha

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

http://www.hkaaa.com/page.php?pid=262&mid=149&type=gameevent

登錄/註冊後可看大圖

日期:2011年6月26日(星期日)
    報到時間:上午6時45分至上午7時45分
    開幕典禮:上午7時45分
    起跑時間:
    第一組:上午8時15分
    第二組:上午8時30分
    起點:迪士尼樂園旅遊巴士停車場
    終點:迪欣湖活動中心
    距離:全程約 5.6 公里
    名額:6,000 名(先到先得,額滿即止)
    紀念品:
    • 國際奧委會發出之證書乙張
    • 紀念T恤乙件
    幸運大抽獎所有參加者均可憑號碼布參加活動當日舉行的幸運大抽獎。
    特別優惠:所有參加者均可享有香港迪士尼樂園一日門票及酒店優惠,優惠受條款及細則所約束,詳情請瀏覽www.hongkongdisneyland.com/offers/olympicdayrun2011 或致電香港迪士尼樂園銷售服務熱線 3550 3341 查詢。
    服裝:請自備防曬用品、帽子及驅蚊或防蟲藥。除大會提供的紀念T恤外,參加者不得穿著帶有商業或宣傳成份的服裝。大會有權終止任何違規人士繼續參加此活動。
    健康提示:由於此活動舉行時正值炎夏,預計活動當日將會非常炎熱及潮濕。大會建議參加者於活動當日須自行留意個人的身體狀況是否良好。於活動期間如有不適,請立即向附近的工作人員求助。
    查詢:2504 8215
    網址:www.hkolympic.org
    www.hkaaa.com

報名費:個人 - 每位港幣60元正
    工商機構 - 每隊港幣 6000 元正 (最多十人)
    截止日期:2011年6月7日
    報名方法(個人 / 工商機構報名)
    • 請交回:
      - 已填妥之個人 / 工商機構報名表格;
      - 報名費(郵寄報名必須以支票繳交,支票抬頭請填寫「香港業餘田徑總會有限公司」);
      - 回郵信封乙個,須寫上回郵地址及貼上郵票(個人報名-$1.4郵票、工商機構報名-$3郵票)
    • 親身交回或郵寄往:
      香港銅鑼灣掃桿埔大球場徑1號奧運大樓2015室
      香港業餘田徑總會「2011奧運歡樂跑負責人」收
    • 不接受傳真�電郵�即場報名
    • 報名一經接納,報名費概不發還

報名表: http://www.hkaaa.com/downloads.php?fid=458&;type=chi_file

http://www.hkaaa.com/upload_files/others/event/ODR/2011/ODR11---RouteMap_Big.png

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 LL3578 於 2011-5-9 10:34 發表

以我印象中呢場其實唔算係咩比賽
    只不過係長跑活動,俾人去hehehaha

Hehehaha. 你咁講完感覺呢場唔值報? 你有冇報呀LL!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunnyman913 於 2011-5-8 23:34 發表
    冇名次、時間?

唔係卦.....

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

No timing nor ranking coz it's a fun run only^.^

升級   38.95%

該用戶從未簽到

我有幾個朋友話到時會熱, 唔參加 =[
    得番自己一個去報了
    (但又真係幾抵, 又證書之餘, 仲有優惠XD)

升級   0%

開心

原帖由 econecon 於 2011-5-9 13:17 發表

Hehehaha. 你咁講完感覺呢場唔值報? 你有冇報呀LL!

呢行就睇下你參加呢個活動既心態la~~
    如果要拎獎、做時間既,倒不如繼續抖抖暑好過
    如果想拎張cert ,感受下現場既氣氛,呢場就好值動去報
    以報名費而言,呢場係非常抵玩

升級   47%

奮鬥

原帖由 econecon 於 2011-5-9 13:26 發表 唔係卦.....

X2

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

今年 $60, 6000 名額.

唔記得咗之前係咪好容易滿額, 定係唔係呢 ??

上兩次都係陪人跑, 而家諗諗吓, 或者今年試吓.
    冇正式跑步咁耐, 玩吓都好.   

(七月八日先可能跑城門水塘嘅10km賽)

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 3 天

寄了報名表了

升級   53.68%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

各位东道主跑友可否方便帮小弟报一个呀? 

谢谢

升級   0%

奮鬥

"七月八日先可能跑城門水塘嘅10km賽"

What's this race?

升級   29.33%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 blurmax 於 10-5-2011 17:02 發表
    "七月八日先可能跑城門水塘

升級   29.33%

該用戶從未簽到

請看田總的網便知道。
    http://www.hkaaa.com/page.php?pid=228&mid=199

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 blurmax 於 2011-5-10 17:02 發表
    What's this race?

Sorry, blurmax ching,

打錯字.
    我意思係七月同八月, 城門水塘嘅黃昏賽同中興盃.   

升級   0%

奮鬥

"請看田總的網便知道。
    http://www.hkaaa.com/page.php?pid=228&mid=199"

Not a full list^.^

升級   24.74%

該用戶從未簽到

仲未有到通知..........

升級   29.33%

該用戶從未簽到

咁好,但我至今還未收到確認信。