香港長跑網  - 長跑長友

樓主: key
打印 上一主題 下一主題

(Swim 300m + Bike 12km + Run 3km)x2@Science Park

升級   100%

該用戶從未簽到

報左2X-TRI 距離嘅溫響提示:(第一轉跑完後可以skip去轉項區直接落水游!)

Second Swim
"When competitors have finished their first triathlon they need to immediately start their second swim. To do this most efficiently we will set up transition baskets at the swim start area for competitors to leave their running shoes after their first run while they complete their second swim. We suggest that competitors bring their swim goggles and cap with them on their first run to use for their second swim. This eliminates the need to go back to the transition area to retrieve them. Swimmers will need to retrieve their running shoes before going to their bike for their second bike leg.“

升級   52.3%

該用戶從未簽到

多謝阿火, 要做到呢個效果, 大家可以注意以下數點:
1. 係第一轉跑步(T2)時記得帶同泳帽及泳鏡,否則又係要返去tranistion, 一來一回起碼要3分鐘!
2. 跑轉游既時候(T3)要放底以下物件 : 跑鞋, 太陽鏡, 號碼帶, 要記住擺放位置, 以便上水取回
3. 上水時要取回太陽鏡, 號碼帶, 建議多帶一對跑鞋, 咁就唔做係T4時又著又除

升級   14.33%

該用戶從未簽到

如果戴住泳帽同泳鏡完成第一轉,第二轉應該就唔會漏野。
如果係大泳鏡,可能戴住踩都得

升級   38.67%

該用戶從未簽到

唔知個今使唔使改期, 海面都幾多紅潮下

升級   51.05%

該用戶從未簽到

係?吐露港都有紅潮?大會淨係話打風落雨的話會改期去9.11,但又冇提過紅潮喎!
咁唔知呢場會否因紅潮而改期呢?如果會,而今個星期日愉景灣冇事,咁又返去玩愉景灣囉!
定係.... 會否變成陸上兩項架?

升級   25.8%

該用戶從未簽到

唔係得香港西/南沿海有紅潮?

升級   90%

該用戶從未簽到

大家注意,start list 再一次 update 0左。

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

Facebook 某處, 見到哩邊 2x Tri 嘅相 !

恭喜各位師兄師姐得獎或完成.
    見 Laichi 師姐完成第一場三鐵.   支持鼓勵 !     

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-8-29 12:45 發表
    Facebook 某處, 見到哩邊 2x Tri 嘅相 !

恭喜各位師兄師姐得獎或完成.
    見 Laichi 師姐完成第一場三鐵.   支持鼓勵 !     

Thanks! 得得地! 完成到好開心呀!
    仲有我應該不是包尾那個! 哇哈哈!

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-8-29 12:45 發表 Facebook 某處, 見到哩邊 2x Tri 嘅相 !恭喜各位師兄師姐得獎或完成.見 Laichi 師姐完成第一場三鐵.   支持鼓勵 !     

我想問下邊到可以有想睇呀,師兄?

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 cb34 於 2011-8-29 15:53 發表
    我想問下邊到可以有想睇呀,師兄?

我喺 facebook 朋友嘅朋友嘅相簿見到你哋嘅相.
    另外, 我喺 facebook 見到一個 album.

http://www.sportsoho.com/pg/photos/album/1496662/2x-triathlon--20110828

升級   98.8%

該用戶從未簽到

仲未出result架   

升級   90%

該用戶從未簽到

出0左result了。

升級   51.05%

該用戶從未簽到

升級   4.21%

該用戶從未簽到

第一次玩了 beginner
    在中遊位置都算滿意
    雖然係一生第一次游到300m.. 但差不多最後上水.....

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 lemon 於 2011-8-30 19:49 發表
    第一次玩了 beginner
    在中遊位置都算滿意
    雖然係一生第一次游到300m.. 但差不多最後上水.....

你唔夠我勁,我係尾二個上水!

升級   31.58%

該用戶從未簽到

原帖由 Laichi 於 2011-8-31 13:16 發表

你唔夠我勁,我係尾二個上水!

你唔夠我勁,我全場尾二。

升級   68.95%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-8-30 00:21 發表

我喺 facebook 朋友嘅朋友嘅相簿見到你哋嘅相.
    另外, 我喺 facebook 見到一個 album.

http://www.sportsoho.com/pg/photos/album/1496662/2x-triathlon--20110828

我參加了beginner, 但Sportsoho裡面無自己既相...仲有邊道可以搵搵呀?

升級   45.67%

該用戶從未簽到

我都冇,唔知係咪冇着三鐵衫,唔夠型,冇人有興趣影。

原帖由 edmunday 於 2011-8-31 23:26 發表 我參加了beginner, 但Sportsoho裡面無自己既相...仲有邊道可以搵搵呀?

升級   51.05%

該用戶從未簽到

edmunday, rock: 你地咩編號呀?等我睇下我家影的有冇你地的蹤影!