香港長跑網  - 長跑長友

樓主: spmho
打印 上一主題 下一主題

2008.10.01 - 10公里國慶長跑

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 180# 的帖子

米拿兄條路應該唔夠數呀,最後1k個路牌,返黎個時間3'07",絕冇可能短成咁,多人玩互相打氣又幾過癮,今日個樽頸爆唔到出去,第1k漫遊之後都知大勢已去,只係均速完成佢,始終佢地唔係專業搞手,最後行李安排及派紀念品尚算滿意啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

唉...冇黎呀,不過最後見到SAKI兄,同佢吹左好奈水,主場撞到勁多Fan連妹夫都有到場跑,最後同皇上,瘋狂兄,SAKI兄一齊走補番數.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 1-10-2008 17:42 發表
, 恭喜晒今日食糊c hing 米拿兄,白頭兄 嬌妹 及nc 姐,

小妹其實無諗過有獎,有D意外,但7兄同大圍兄就應該有最佳進步獎,因為發覺兩位既實力與小妹愈來愈近啦,我都要加把勁先.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-10-1 17:42 發表
, 恭喜晒今日食糊c hing 米拿兄,白頭兄 嬌妹 及nc 姐,

恭喜晒各位 ching ctse.

今日是今季第二場比賽,在7時45分已到達現場了。剛落巴士後就見到第一次見面的 Leo兄,他真人比相片中後生,根本不能立刻認出。之後跟長跑網 ching 見面後就熱下身了。今次賽前目標是 sub 50 min,不過都知十分難達到,但今早氣溫只有25度,應該幾好跑的!

到起跑的一刻,小弟排得很前,但就十分混亂;跑了幾百就見大圍兄越過我,小弟就膽粗粗嘗試跟他的步速 ,結果跑多一k就知爆了,到了2k時間只是 9分17,啊我的天!完全跑錯步速,但知錯已太遲了!收慢步速後就給一個又一個的爬了頭,最後也給 alan兄過頭;回到起點前才見到瘋瘋做緊了攝記。跑到約5k又過翻alan兄,原來他正肚痛!但跑過7k後又給他過翻,之後小弟都無以為繼了,捱到終點時間52:05,我覺得會不相信這麼快,估計應大約 54min,算我大膽估計,路程可能少了約二百米,唔通又是大埔體育會的翻板?

升級   0%

該用戶從未簽到

今日唔駛做,又無報名,唯有到場打吓氣,影吓相。但要講聲sorry 先,因為〝我和她她有個約會〞,又諗住jog番屋企,所以走先。

睇相啦!

http://picasaweb.google.com.hk/Alfred.longrunhk/1100810K#

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 30/9/2008 10:23 發表

小妹何得何能, 衝線還可以, 攞獎要問過天? 除非聽日有姊妹會黎打吓氣, 否則...

唔駛姊妹都攞獎,勁!我諗姊妹嚟就會飛tim

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

今朝喺一个奇遇記!
    早餐可能食得太飽,及我習慣跑步前﹐要去一去開細,
    但起步點冇提供廁所,所以"忍"…
    今日本來預計用55分鐘完成比賽,一起步用就我一向跑法"留前鬥後",
    但跑咗4公里左右,右腰突然非常之痛,要用手按摩住痛處…
    跑多500米眼前一閃,出現一點點星星月亮,我想我可能會"暈低",
    於是就用比行快少少的步伐"慢遊水壩",心想今次可能會跑入急証室!
    捱住痛楚跑了3公里,大奇蹟出現!
    痛楚又完全消失於無形,加上呢3K根本冇咩嘢點用過力,所以越走越快,
    比平日衝得更"痕",返嚟用50分鐘完成…

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2008-10-1 20:00 發表
    今朝喺一个奇遇記!
    今日本來預計用55分鐘完成比賽,一起步用就我一向跑法"留前鬥後",
    但跑咗4 ...

咁神奇! 50分是不是PB呀?

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

leef,

Congratulations to ur good run!  By the way there is a toilet next to the yatch club.

升級   0%

難過

原帖由 leefs 於 2008-10-1 20:00 發表
    今朝喺一个奇遇記!
    但跑咗4 ...

唔係嘛!咁多人,加多十個八個流動廁所就差唔多.

可以急急,令皇上更心急跑回終點,不知不覺跑快了
    以後皇上要一改跑前小解的壤習慣.

升級   0%

該用戶從未簽到

唔記得恭喜各位食糊師兄師姐添!

升級   100%

擦汗

原帖由 blurmax 於 2008-10-1 20:03 發表
    leef,

Congratulations to ur good run!  By the way there is a toilet next to the yatch club.

太遠啦,怕返到嚟啲人走鬼晒!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 1-10-2008 19:51 發表
    今日唔駛做,又無報名,唯有到場打吓氣,影吓相。但要講聲sorry 先,因為〝我和她她有個約會〞,又諗住jog番屋企,所以走先。

睇相啦!

http://picasaweb.google.com.hk/ ...

幸苦哂Alfred兄, 臨走時掛著同妹夫吹水,本應想同Alfred兄跑番大埔,攞完獎後放棄左, 個獎太重成7-8磅. 跑番去實頂唔住.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 1-10-2008 19:58 發表

唔駛姊妹都攞獎,勁!我諗姊妹嚟就會飛tim

總有一日亞Sa妹會黎觀戰,到時你咪知...

升級   100%

擦汗

原帖由 Alex 於 2008-10-1 20:02 發表
    咁神奇! 50分是不是PB呀?

跑全馬分段試過走55分鐘,10K比賽最佳56分鐘,
    早兩年運動場跑步有時49分鐘,試過雨中同高手激鬥做出45分鐘…
    今年自己練習跑到55-58左右!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 8 天

今日好開心和大圍兄及各位ching/ctse見面及合影,恭喜得奬的四位!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2008-10-1 20:41 發表

早兩年運動場跑步有時49分鐘,試過雨中同高手激鬥做出45分鐘…

期待皇上皇朝盛世再現

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-10-1 13:59 發表
    滾瓜爛熟之路段,有著地利及一大班長跑網C兄/C姐同行, 今日成功達標,sub40' - 39'40".前段極慢塞人,後段較順,見前面勁多高手C兄,只係順跑,冇加速,主辦單位計時有點混亂,路牌位置有點誤差,而今日好好彩,米拿兄,白C兄,n ...

可喜可賀!
    Fun run都做到sub40, 令人羨慕

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2008-10-1 20:41 發表

皇上專注練全馬啫, 練10k和練全馬又有小小分別. 努力呀

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 198# 的帖子

其實條路短左,厄吓人厄吓自己.