香港長跑網  - 長跑長友

樓主: gforce

端午操車

升級   14.3%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 eddiebuzz 於 2011-6-5 23:29 發表 多謝欣賞! 要幾快有幾快, 下次搵鏡頭就得啦!  另外去左機場hea踩 http://www.youtube.com/watch?v=Y0VLtyQw7Yk

應該係部機好正, 係咪類似汽車錄影黑盒??
個LCD Mon 裝响車把度??

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 eddiebuzz 於 2011-6-5 23:29 發表
    要幾快有幾快, 下次搵鏡頭就得啦!
    另外去左機場hea踩 http://www.youtube.com/watch?v=Y0VLtyQw7Yk

Queen 嘅 Bicycle Race !   

I want to ride my bicycle, I want to ride my bike !

eddie ching, enjoy your coming trip !   

升級   0%

擦汗

今日應該有好多師兄或者少見嘅師兄去科學園.
    本來自己都猶豫, 係咪試吓帶車上港鐵, 嚟認識吓新舊師兄.
    不過, 最後都係懶... 落街踩咗一個鐘.

東涌欣澳迪士尼 --> 陰天雨天晴天 (一小時內乜都有)

升級   7.05%

該用戶從未簽到

今日科學園呢一轉真係好正2k run 12k bike 2k run 12k bike,
    Jason Ching 又講解下星期比賽細節,等我呢個新仔明白好多,
    thx Jason Ching 帶隊,還有少少禮物收,真係意外收獲。

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-6-6 12:25 發表
    不過, 最後都係懶... 落街踩咗一個鐘.
      ...

得得地,你咁樣真係唔係幾得喎!下次咪咁懶啦!仲懶過我就真係好懶架啦!

升級   17.37%

該用戶從未簽到

多謝Jason帶隊及詳細講解.

升級   14.3%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-6-6 12:22 發表 Queen 嘅 Bicycle Race !    I want to ride my bicycle, I want to ride my bike !eddie ching, enjoy your coming trip !   

多謝你喎, 得兄!

原帖由 rockiec 於 2011-6-6 10:45 發表 應該係部機好正, 係咪類似汽車錄影黑盒??個LCD Mon 裝响車把度??

Rockie兄, 呢個係個 action camera, 有好多accessories去mount落唔同地方, 但本身冇lcd要外加.  我都諗左好耐先跟bmc同馬王買, 因為市場好似真係冇對手  http://www.gopro.com

升級   0%

擦汗

原帖由 Laichi 於 2011-6-6 16:03 發表
    得得地,你咁樣真係唔係幾得喎!下次咪咁懶啦!仲懶過我就真係好懶架啦!

Laichi ctse,

係喎 ! 你今日都有去... (你應該都係 Y-BLOG 嗰位......)

係呀...
    游水包尾, 踩車唔係好得.
    跑步又因為 ITB 偶有後發, 所以三項廢人.   

無論點都好, 下星期日見.   

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-6-6 19:30 發表

Laichi ctse,

係喎 ! 你今日都有去... (你應該都係 Y-BLOG 嗰位......)

係呀...
    游水包尾, 踩車唔係好得.
    跑步又因為 ITB 偶有後發, 所以三項廢人.   

無論點都好, 下星期日見.   

哎呀!師姐就唔敢當啦!咪笑大人地個口至得架!
    冇錯!就係Y-Blog那個!大家係個blog張相同呢度張相都係一樣啫!唔會錯人既!
    我仲屎過你喎!游水未游掂,單車成日比人甩,跑步又唔係快,仲一曬和熱就中左魔咒咁唔識郁,你點屎都唔屎得過我呱!
    不過,我份人係呢方面EQ都幾高,我完成到就開心的了,哈哈!(正宗的阿Q傳人一號呀!哇哈哈!

升級   23.68%

該用戶從未簽到

今日多謝各位指教,
    有機會再出車

升級   0%

擦汗

原帖由 Laichi 於 2011-6-6 20:16 發表
    哎呀!師姐就唔敢當啦!咪笑大人地個口至得架!
    冇錯!就係Y-Blog那個!大家係個blog張相同呢度張相都係一樣啫!唔會錯人既!
    我仲屎過你喎!游水未游掂,單車成日比人甩,跑步又唔係快,仲一曬和熱就中左魔咒咁唔識郁,你點屎都唔屎得過我呱!
    不過,我份人係呢方面EQ都幾高,我完成到就開心的了,哈哈!(正宗的阿Q傳人一號呀!哇哈哈!

我五月第一次玩三項, 唔駛包尾.
    點知上星期日玩兩項, 游水又包尾.   
    本來諗住話裝 lock-踏, 結果仲係未有......   

不過, 點都好... 好玩就得 !   
    今日時間都比較緊逼, 所以冇去咁遠.
    希望下次入東涌練嘅話, 可以多啲師兄師姐大駕光臨啦 !   

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 eddiebuzz 於 2011-6-6 19:28 發表 多謝你喎, 得兄!Rockie兄, 呢個係個 action camera, 有好多accessories去mount落唔同地方, 但本身冇lcd要外加.  我都諗左好耐先跟bmc同馬王買, 因為市場好似真係冇對手  http://www.gopro.com
    呢隻野唔平喎, 要成二、三千銀, 我諗同汽車黑盒唔同ge 地方,
    可能唔係全天候, 只係普通ge 針孔鏡頭/CCTV+Mon 就得...
    http://www.youtube.com/watch?v=bYjIxaOZshc

見過黃金/鴨寮街有得賣, 唔係好貴!

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-6-6 20:29 發表

希望下次入東涌練嘅話, 可以多啲師兄師姐大駕光臨啦 !   

咁上次東涌又唔見你黎?!

升級   0%

擦汗

原帖由 Laichi 於 2011-6-6 22:14 發表
    咁上次東涌又唔見你黎?!

星期六要返工......   

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2011-6-4 23:58 發表
    我個muorura 鋁尾架$1xx 吾包cage 12xg, 都okay ga. 個尾架前重夠位放尾袋.

你响邊樹買呀?
    係唔係荃灣呀?
    其實係咪買個放係前面有飲管的方便D呢?

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 eddiebuzz 於 2011-6-4 23:11 發表

ching, 我去7仔買左兩次佳得樂咋

profile design車尾水架, 膠/鋁做既好似二百幾...

謝謝你呀,7仔好貴呀。
    我都係買咗杯大自由X,倒返落個樽。

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 cb34 於 2011-6-6 23:19 發表

你响邊樹買呀?
    係唔係荃灣呀?
    其實係咪買個放係前面有飲管的方便D呢?

i am using Minoura Double Cage Saddle Mount, 周圍都有. 我都有個係放係前面, 但一直冇裝過, 因為阻風又吾型. 又阻礙放meter
    http://university.tri-sports.com/2011/05/18/rear-mount-bike-hydration-systems/

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2011-6-6 23:36 發表

i am using Minoura Double Cage Saddle Mount, 周圍都有. 我都有個係放係前面, 但一直冇裝過, 因為阻風又吾型. 又阻礙放meter
    http://university.tri-sports.com/2011/05/18/rear-mount-bike-hydration-systems/

你都啱,
    不過我見人放係前面飲好爽。
    不過我估都係買個尾水架,希望下次踩90K唔駛停車買野飲啦。

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 cb34 於 2011-6-6 23:53 發表 你都啱,不過我見人放係前面飲好爽。不過我估都係買個尾水架,希望下次踩90K唔駛停車買野飲啦。
    90km...吾難, 準時飲水就okay. 快有快踩 慢有慢踩 操操下就月操月快.
    下次踩沙倉繞圈搵你出黎勾勾, 好爽ga, 香港3鐵勾車技巧都好重要. 我都要練下, 吾係比賽時就好吾著數.
    我成個5月踩得250km, 6月係0km. 之後都睇怕一星期先一次操車.
    如果今晚好天都會出去轆下.