香港長跑網  - 長跑長友

樓主: gforce
打印 上一主題 下一主題

端午操車

升級   14.3%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2011-6-6 21:33 發表 呢隻野唔平喎, 要成二、三千銀, 我諗同汽車黑盒唔同ge 地方, 可能唔係全天候, 只係普通ge 針孔鏡頭/CCTV+Mon 就得...http://www.youtube.com/watch?v=bYjIxaOZshc見過黃金/鴨寮街有得賣, 唔係好貴!

我都覺得貴, 不過呢件野又真係樣樣都有/好dd, 例如 1/2.5" ccd, 170 degree 鏡頭, 各種mount,.. 或者佢排山倒海既adv

如果只係單車用, 淘宝/黃金 兩百幾已ok. 再上既HD黑盒連housing已過千, 但size大d. 所以都好睇你諗住點用

夜晚打網球
http://www.youtube.com/watch?v=2b29cZQa3yw

用兩部拍攝 3D
http://www.youtube.com/watch?v=CDQ3rmEeKN8&feature=pyv&ad=6809853644&kw=gopro%203d%20video

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2011-6-6 21:33 發表
呢隻野唔平喎, 要成二、三千銀, 我諗同汽車黑盒唔同ge 地方,
可能唔係全天候, 只係普通ge 針孔鏡頭/CCTV+Mon 就得...
http://www.youtube.com/watch?v=bYjIxaOZshc

見過黃金/鴨寮街有得賣, 唔係好貴!

rockiec ching
佢有超wide angel 成170度,極震環境下拍出來都睇得清,又细部,我用過好滿意

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2011-6-8 01:06 發表 rockiec ching佢有超wide angel 成170度,極震環境下拍出來都睇得清,又细部,我用過好滿意

睇落又唔係貴噃, 除咗超wide angel, 有避震、又高清,又细部,
而且重係全天候, 有埋3D添, 真係幾吸引...

舊年買咗部三防相機都要二千幾三千銀!

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2011-6-7 10:15 發表
90km...吾難, 準時飲水就okay. 快有快踩 慢有慢踩 操操下就月操月快.
下次踩沙倉繞圈搵你出黎勾勾, 好爽ga, 香港3鐵勾車技巧都好重要. 我都要練下, 吾係比賽時就好吾著數.
我成個5月踩得250km, 6月係0km. 之後都睇 ...

我無所謂架,不過我一定勾唔到你啦,你勾我,我驚你話我慢咋。
我到迴旋處同路口一定收,因為驚驚。你勾我,你會好唔開心的,哈哈哈。

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 cb34 於 2011-6-8 23:07 發表

我無所謂架,不過我一定勾唔到你啦,你勾我,我驚你話我慢咋。
我到迴旋處同路口一定收,因為驚驚。你勾我,你會好唔開心的,哈哈哈。

如果個個都甘快, 就吾洗勾啦. 我勾你 我可以休息, 你勾我...勾近d其實好輕鬆. 真係咖. 不過勾車小心d.

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2011-6-8 23:19 發表

如果個個都甘快, 就吾洗勾啦. 我勾你 我可以休息, 你勾我...勾近d其實好輕鬆. 真係咖. 不過勾車小心d.

我知呀,但就係之前有個白痴無端端勾我而我唔知,跟住比佢累我炒車,陰影尤在,所以我情願自己對抗風阻好過啦。
不過,如果係識的話,當然好D 啦。

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 cb34 於 2011-6-8 23:25 發表

我知呀,但就係之前有個白痴無端端勾我而我唔知,跟住比佢累我炒車,陰影尤在,所以我情願自己對抗風阻好過啦。
不過,如果係識的話,當然好D 啦。

如果聽晚好天, 我都會出車鬆下腳, 太耐冇操車, 上一次操左兩圈就甩水壺架走人, 吾會焀住踩80km, 順住操十個圏就算. 因為星期日要比賽, 費事比賽腳軟.

升級   73.68%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 eddiebuzz 於 2011-6-5 23:29 發表
    多謝欣賞!

要幾快有幾快, 下次搵鏡頭就得啦!

另外去左機場hea踩 http://www.youtube.com/watch?v=Y0VLtyQw7Yk

EDDIE兄,個鏡頭好正喎!拍得好WIDE好SHARP!
    不過,我下次唔會勾你車...費事拍到我死下死下個樣衰!

升級   14.3%

該用戶從未簽到

612 大家加油啦!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 eddiebuzz 於 2011-6-9 19:10 發表
    612 大家加油啦!

Eddie有報嗎?

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2011-6-8 23:52 發表

如果聽晚好天, 我都會出車鬆下腳, 太耐冇操車, 上一次操左兩圈就甩水壺架走人, 吾會焀住踩80km, 順住操十個圏就算. 因為星期日要比賽, 費事比賽腳軟.

明早己約了人走一轉,我地一定會係青公相見的。

升級   14.3%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2011-6-9 21:48 發表 Eddie有報嗎?
    冇呀, 去緊機場lu, 所以要預先叫大家加油

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 cb34 於 2011-6-9 23:06 發表 明早己約了人走一轉,我地一定會係青公相見的。
    尋晚踩爆左lu...星期日想做場好戲都吾得, 真係除左上年itu比左d心機去比賽, 今年都未盡力過...
    重諗住操山之前玩番一場盡力既好戲. 對新軨同頭盔都未同我落場比賽...真浪費.