香港長跑網  - 長跑長友

樓主: jogging_cat

CatCat 跑步日誌

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

可計幾多laps? 有冇相睇? model#?
    post出跑步裝備區, 等網友去入貨出血.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 CatCat 於 2009-2-21 16:14 發表
    兩星期前剛完成的渣打半馬, 好似還未完全恢復, 但又要準備迎戰 8/3 河畔 10K 賽, 上星期一 三 五跑 45 分鐘 7K 都有點辛苦, 希望下星期狀態可以完全番晒黎, 在比賽中爭取好成績, 最好可以破到自己紀錄, 少於59 分鐘就 ...

CatCat ctse, 有無機會約跑呀, 希望切磋一下麻, 我呢個星期四,六都得, 妳得唔得呀, 想跟妳學吓嘢啫

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 CatCat 於 2009-3-2 13:33 發表
    昨天行荷里活廣場發現有隻抵錶, 在cc錶廊, 係ad牌, 可以計lap, interval, waterproof, 三折$135 抵!有興趣去睇下,應該重有貨ga

CatCat ctse, 請問有物嘢色呀, 好扺wor

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 Tarry 於 2-3-2009 21:47 發表

CatCat ctse, 有無機會約跑呀, 希望切磋一下麻, 我呢個星期四,六都得, 妳得唔得呀, 想跟妳學吓嘢啫
    嘩!吾敢當, 我都好水皮ga jar. 不過我都好鍾意na toa d 約跑活動, 上星期六參加咗將軍澳 ga 約跑, 真係好好玩重有特訓, 不 na 個星期日要參加10k 河畔賽, 吾想禁辛苦所休息一個星, 如無意外, 下星期會歸隊, 有興趣你都黎la.希望到時見到你。

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 2-3-2009 21:50 發表

CatCat ctse, 請問有物嘢色呀, 好扺wor
    應該得紫色, 本想upload 張相, 但話size太大send 唔到, 吾知點先可以send到呢?可吾可以教下我呢?

升級   84.4%

該用戶從未簽到

cat cat c 姐, 好勁呀, 運動真係可以帶比我地好多快樂

大家繼續比心機練習!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CatCat 於 2009-3-3 13:27 發表
    應該得紫色, 本想upload 張相, 但話size太大send 唔到, 吾知點先可以send到呢?可吾可以教下我呢?

要把張相縮細, 我自己用faststone image viewer, 縮細再upload張相.  不過, catcat要先download個software先喇!!! 如果需要幫手, 閣下可send張相去我e貓, 等我試試upload張相上來.

升級   100%

鬱悶

原帖由 CatCat 於 2009-3-3 13:27 發表

紫色,我最鍾意架!

升級   0%

開心

原帖由 nc 於 3-3-2009 14:20 發表

要把張相縮細, 我自己用faststone image viewer, 縮細再upload張相.  不過, catcat要先download個software先喇!!! 如果需要幫手, 閣下可send張相去我e貓, 等我試試upload張相上來.
    你e貓係乜呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CatCat 於 2009-3-3 20:55 發表
    你e貓係乜呀?

收野呀, CatCat ctse 已pm閣下!!!

升級   0%

開心

原帖由 nc 於 3-3-2009 23:59 發表

收野呀, CatCat ctse 已pm閣下!!!
    師姐收到, 唔該晒!

升級   0%

開心

第一次約跑活動

加入了長跑網這個大家庭差不多有一個月時間了,感覺是,非常好的,大家雖然來自不同背景、不同年齡,但也感到很親切,可能大家都有共同的興趣及目標吧!上星期六 (28/2) 參加了第一次約跑活動,感覺非常開心!平時練習都是一個人跑,因我已習慣獨自練跑,而且都是跑圈,所以並不覺得悶,除非是跑到超過兩小時以上。因為我對認路的能力很弱,所以似乎都没有辦法解決這個問題。但經過上星期的約跑後,我的想法改變了。原來與一群熱愛長跑的朋友一起練跑,及一起特訓 (食早餐),是可以學到很多東西的。
    上星期六我們一行十多二十人在將軍澳港鐵站集合起跑,雖然大家的速度相差甚遠,高手師兄師姐們一早就消失得無影無踪,但間中又可以見到他們在等我們這些慢腳,途中有山比師姐帶路,完全没有因我跑得而放棄我,還有駿駿師兄沿路倍跑,實在很感謝他們!
    還有特訓的時刻,各路英雄齊集,有領跑員師兄分亨他的跑步心得,及受傷的經歷,及皇上御駕親臨視察民情,高高在上的一朝天子,竟然給我們照顧周到,實在難得。所以我覺得特訓這部份真是獲益良多。
    因此我決定一有時間就要參加大家的約跑活動,如果未參加過的師兄師姐,千奇勿失良機啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CatCat 於 2009-3-2 13:33 發表
    昨天行荷里活廣場發現有隻抵錶, 在cc錶廊, 係ad牌, 可以計lap, interval, waterproof, 三折$135 抵!有興趣去睇下,應該重有貨ga

CatCat ctse 妳張好靚的相呀!!! 今晚都途經那兒的cc店, 於是八掛入去問了, 並且都有拍照, 但因為是用手機, 所以效果很差, 妳張清楚很多. $139 有10個lap, 夜光, 嚮鬧. water resistant100米

靚是幾靚的, 但只得10個lap, 真係完全不夠用, 加多幾十個大洋便可買casio有60個lap

升級   0%

難過

原帖由 nc 於 2009-3-4 21:48 發表
    CatCat ctse 妳張好靚的相呀!!! 今晚都途經那兒的cc店, 於是八掛入去問了, 並且都有拍照, 但因為是用手機, 所以效果很差, 妳張清楚很多. $139 有10個lap, 夜光, 嚮鬧. water resistant100米
    靚是幾靚的, 但只 ...

係好靚喎! 紫色my favourite,好正啊!
    可惜,得10laps, 太少了.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-3-4 21:48 發表

靚是幾靚的, 但只 ...

隻錶真係幾靚喎,價錶都幾抵..
    10個lap買黎跑步就唔夠,但買黎平時帶都okay..

升級   0%

開心

河畔10K比賽

目標:打破自己10K 的最快時間紀錄。

11/1/2009 糖尿協會 10K 賽 (大埔吐露港至科學園來回 - 全平路)
    當日氣温市區得 8 度,相對濕度百分之 35 至 50 左右,個人狀態很好。

今天約了家人吃晚飯,可能會飽一點及晚睡一點,希望不會影響明天的表現吧!
    各位師兄師姐明天一齊加油,創造更好成績,齊齊破紀錄吧!

升級   0%

難過

今日跑成點呀?

升級   20.75%

該用戶從未簽到

今日見到你,好開心呢~~~

pb 到.,, hehe 係咪50分內完成?

升級   0%

開心

河畔 10K 賽成績

很感恩今日 (8/3) 的河畔10K 賽又打破了自己的紀錄,以 59' 01" 74 完成。

今日市區氣温14 度,相對濕度百分之75 -90 左右,全程下著微微雨,個人狀態良好。
    頭1K 熱身慢跑 6' 31" 75 第2 - 5K 5' 59 "05 / 5' 59" 14 / 5' 45" 01 / 6' 03" 44 第5K 飲水停了10多秒。
    第6 - 10K 5' 48" 78 / 5' 47" 58 / 5' 47" 58 / 5' 44" 29 / 5' 44" 08 全程再無飲水。
    平圴每K大約 6分鐘左右。
    沿途都超越不少跑手,尤其是最後3 - 4K,以前好像未試過的,通常都是別人超越我多。

總結:全程跑得好開心,雖然比自己的紀錄只快了半分鐘左右,但己經很滿意了。因為比賽前也没有把握可以破到紀錄的。