香港長跑網  - 長跑長友

樓主: jogging_cat

CatCat 跑步日誌

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 CatCat 於 2009-3-20 22:34 發表
    你唔係聽日會黎將軍澳既約跑咩?寶琳港鐵站C出口7:45分等喎!跑完10k / 5k 之後去飲茶特訓 tim。聽日黎一齊跑啦!好多人都報左名 la. 我見你重未報名喎!

要遲D先得, 你哋跑得開心D啦, 聽日下午見.

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 Tarry 於 20-3-2009 23:29 發表

要遲D先得, 你哋跑得開心D啦, 聽日下午見.
    倚!可能係誤會一場喎,我並無參加下午既約跑活動喎!會唔會係另一個細 catcat ctse呢?可能要下次先有機會見面啦!

升級   0%

開心

12/3 將軍澳消遙跑

今日參加了將軍澳消跑 10K,由寶琳出發經將軍澳醫院後山,將軍澳、坑口一個大圈,時間為一小時十分,全程下微雨,與河畔 10K 個比賽時一樣。不過就辛苦 D,因為有上斜路,所以跑得慢咗!雖然有點累但仍然感覺良好。

升級   100%

奮鬥

原帖由 CatCat 於 2009-3-21 20:06 發表
    倚!可能係誤會一場喎,我並無參加下午既約跑活動喎!會唔會係另一個細 catcat ctse呢?可能要下次先有機會見面啦!

對唔住搞錯咗tim.

升級   100%

奮鬥

原帖由 CatCat 於 2009-3-21 20:27 發表
    今日參加了將軍澳消跑 10K,由寶琳出發經將軍澳醫院後山,將軍澳、坑口一個大圈,時間為一小時十分,全程下微雨,與河畔 10K 個比賽時一樣。不過就辛苦 D,因為有上斜路,所以跑得慢咗!雖然有點累但仍然感覺良 ...

呢條路未跑wor, 有機會約跑, 指教吓wor.

升級   0%

開心

今朝落雨不能去公園練跑,幸好我家附近的有蓋行人通道早上不是太多行人,所以可在那裏繼續練習,亦不會對街坊做成太大不便,而且今朝有少許風,間中有些雨點飄來,都很舒服呢!很感恩有這個全天候的練習埸地,使我可以無間斷的練習。

升級   0%

開心

17/5 必達馬鞍山8K賽目標

17/5 必達馬鞍山8K賽目標時間為平均 5'54" 1K,這時間是根據個人最佳時間,於河畔 10K賽所做出的最快個人時間,全程目標時間為47'。如少於 47'12" 就當做破了自己的紀錄。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

開心

原帖由 cc 於 28-3-2009 16:19 發表

ctse.....努力.....一定得.....每次我無mud mood跑ge時候......我就會想住呢句 : 我靠着那加給我力量的,凡事都能作。(聖經腓立比書)
    cc 大家一齊努力 Y!你有冇參加比賽阿?一齊加油吧!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

開心

cc 今日跑成點阿?落大雨 wor 小心身體,最近係感冒高風期阿!

升級   0%

開心

4/4 邪神兄九龍仔小組特訓

今日去完掃墓,大約11 a.m. 由屋企跑落九龍仔同邪神師兄、陪跑員師兄、Kin ching 同 cc ctse 一齊小組特訓。

師兄首先教我練神腿三式,每一式練習幾次,都幾攰吓ga,而且 d 關節重好緊 tim。師兄話我好似機械人。
    其實我又真係幾硬 ge. 不過我會繼續努力 gala。希望練好咗 d 基本功,可以越跑越健康,越跑越輕鬆啦!

做番個真正既

升級   0%

開心

10/4 邪神霸腿傳功大會

今天參加了10/4 邪神霸腿傳功大會,沙田運動埸 09:00 - 11:00。
    先來慢跑 10 圈熱身,我同師姐們跑跑吓比師兄們抛離成個幾圈,最終跑少了一個圈。
    跟住練神腿三式 3 sets,再練習其他 3 款腿功各 3 sets,全部忘記了名字。
    再練速度跑,師姐沖 400m 休息 一個圈,共 3 sets,目標時間 1'40"。
    最後以1'54", 1'53", 1'54" 未能逹標,但比上次 400m 的時間 1'57" 快了 3 秒,而且無上次咁辛苦。
    最後一項是慢跑 5 圈完成練習,今次真係跑足了 5 個圈喇。
    之後一齊去搶包山特訓吹水。

升級   100%

奮鬥

原帖由 jogging_cat 於 2009-4-10 17:55 發表
    今天參加了10/4 邪神霸腿傳功大會,沙田運動埸 09:00 - 11:00。
    先來慢跑 10 圈熱身,我同師姐們跑跑吓比師兄們抛離成個幾圈,最終跑少了一個圈。
    跟住練神腿三式 3 sets,再練習其他 3 款腿功各 3 se ...

嘩, Jogging cat, 假期都咁勤力, 無偷懶wor, 扺讚 , 上次我練神腿3式, 果式跨步同埋鴨仔行, 好甘呀, 不過相信會強化我哋既肌肉ga, 加油呀Jogging cat, 我尋日去SSP jog咗6K肌肉鬆番晒lu.

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 10-4-2009 20:17 發表

嘩, Jogging cat, 假期都咁勤力, 無偷懶wor, 扺讚" />" /> , 上次我練神腿3式, 果式跨步同埋鴨仔行, 好甘呀, 不過相信會強化我哋既肌肉ga, 加油呀Jogging cat, 我尋日去SSP jog咗6K肌肉鬆番晒lu.ghj ...
    我今日練完了這個都有 d 攰,正話啱啱返完祈禱會,都有少少想打瞌睡。不過希望經過今晚既休息,聽日再去將軍澳消遙跑,跑番 10k 希望可以消除疲勞啦。

升級   100%

奮鬥

原帖由 jogging_cat 於 2009-4-10 22:02 發表
    我今日練完了這個都有 d 攰,正話啱啱返完祈禱會,都有少少想打瞌睡。不過希望經過今晚既休息,聽日再去將軍澳消遙跑,跑番 10k 希望可以消除疲勞啦。

Good night

升級   0%

開心

11/4將軍澳消遙跑

11/4將軍澳消遙跑,今次參加人數衆多,一行二十八人浩浩蕩蕩由寶翠公園跑往清水灣半島,日出康城折返,沿途風景怡人。
    本程有不同的路面,除了公路,還有泥路、石仔路、同草地等各種不同路段。
    全程大約 10k 完成時間約 1 小時15 分左右,跑了半程的時侯還做了 5 分鐘左右的神腿 3 式,做的時侯大腿有點痛,可能是因為之前一日在邪神的課。一時間未能恢復之故。辛好只是酸痛並非受傷。
    跑完後一齊去搶包山,足足坐滿兩張枱,大伙兒吃得非常高興。
    回家之後雖然有點累,但休息了一個下午好多了。

昨天是復活節,早上初時還有點累,後來崇拜後就大致上復原了,下午還與家人看電影「流浪漢世界盃」。值得一看。

今天是假期,竟然濛查查起錯身,4 時45 分起了身準備落街跑步,最後跑了20 分鐘 warm up,跟住練神腿 3 式 3 sets ,再練了其他腿各 3 sets 共 25 分鐘,然後再跑多 20 分鐘,cool down 拉筋就歸家去了。

升級   85.79%

該用戶從未簽到

ctse,
    你星期五去唔去邪神分享會?

升級   0%

開心

原帖由 apfel 於 15-4-2009 22:22 發表
    ctse,
    你星期五去唔去邪神分享會?
    唔好意思,我去唔到呀!你地比心機練習啦。

升級   0%

開心

18/4 將軍澳消遙跑

今天仍然是跑上星期個大草原條路,大約12k, 完成時間約 1 小時 10 分。
    天氣很好,有風又唔熱,跑得好舒服,重快咗少少 tim。
    今日都有些新朋友來參加是次約跑,不過都唔係好認得d 樣同名。
    很開心可以見到Qoo ctse,可惜未有太多機會交談,希望ctse下次可以特訓埋先走,就可以傾吓計喇!