香港長跑網  - 長跑長友

樓主: jogging_cat
打印 上一主題 下一主題

CatCat 跑步日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-5-7 22:49 發表
今日舉行咗下水禮喇。
康體捷泳第一階段,訓練池 d 水真係好凍好凍,我已經著咗件長袖保温防曬既游水 tee 都凍到震~ ~ ~" />" />  
教練都算 ok 基本野做到足,不過都只係第一堂姐,要游多幾 ...

Cat姐都行左下水禮...係咪去附近泳池上堂呢? 加油加油呀 !

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 WinggniW 於 7-5-2009 23:12 發表

Cat姐都行左下水禮...係咪去附近泳池上堂呢? 加油加油呀" />" /> !
    係阿,摩士公園 law。

升級   0%

開心

原帖由 ee_tpk 於 7-5-2009 23:08 發表

我尋日都覺得幾凍... 但游下游下就暖番晒....
    你不如去 ssp 既練水團游下... 等十三兄睇過你游姿就知你咩問題啦...

尋晚都係有教練睇住我游再俾 comment.. 所以好快比以前游得好0左...
    乜ssp 有練水團既咩?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-5-8 08:17 發表
    係阿,摩士公園 law。

Cat姐上朝早堂還是夜晚堂? 一早一晚真係好大風, 保暖功夫要做足呀 !!

升級   0%

開心

原帖由 WinggniW 於 8-5-2009 09:20 發表

Cat姐上朝早堂還是夜晚堂? 一早一晚真係好大風, 保暖功夫要做足呀 !!
    係上 19:00

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-5-8 08:19 發表
    乜ssp 有練水團既咩?

有丫... 下星期二.. 你去 check 下啦~

升級   0%

開心

原帖由 ee_tpk 於 8-5-2009 17:36 發表

有丫... 下星期二.. 你去 check 下啦~
    依家我逢星期二、四晚都上緊游水班喎,上到六月中至完。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-5-8 17:18 發表
    係上 19:00

夜晚好大風呀~記得拎大毛巾保暖

升級   0%

開心

原帖由 WinggniW 於 8-5-2009 22:53 發表

夜晚好大風呀~記得拎大毛巾保暖" />" />
    我會喇,有長袖 Tee 保暖馬。

升級   0%

開心

9/5 將軍澳消遙跑

今日天氣好熱,起跑的時候還可以,跑跑吓越黎越熱,好彩間唔中有 d 風吹吓都好少少,最終活活提議唔跑後山,恐怕熱過頭會中暑。
    全程大約 8k 完成時間 45 分鐘,中途休息咗 3-4 分鐘,又做咗一陣踢腿 tim。
    今日有幾個新團友一齊跑同特訓,好開心阿!
    火仔有個同事都黎咗喎,聽 d 師兄話佢跑得好快架,不過佢冇黎特訓,所以冇乜機會傾偈,希望佢下次再黎跑同特訓分亨吓啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

係唔係256 ching呀?
    佢應該係"超勁"人~

升級   0%

開心

原帖由 火仔11 於 9-5-2009 15:02 發表
    係唔係256 ching呀?
    佢應該係"超勁"人~
    應該係,佢好大隻架,佢話同你一樣都係 B 隊過喎,不過就未見過你。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 114# 的帖子

佢有無話守邊度呀?

升級   0%

開心

原帖由 火仔11 於 9-5-2009 21:36 發表
    佢有無話守邊度呀?
    有阿,不過我唔記得咗,活活師姐可能記得既。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-5-9 21:36 發表
    佢有無話守邊度呀?

火仔。256CHING 守屯門 AR
    佢真是跑得好快. 一開波佢自已已彈走左.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-5-10 13:45 發表

火仔。256CHING 守屯門 AR
    佢真是跑得好快. 一開波佢自已已彈走左.

係d場見佢d post 已經知佢係勁人~

升級   0%

開心

17/5 必達夏日長跑 2009

昨日的必達夏日長跑2009在攝氏27度的高温天氣下舉行。
    原本我平均10k 時速約為5’54”/km,按此計算8k時間應為47’12”,所以我以此為這個比賽訂立目標。
    17/5清早到達馬鞍山運動場,取了晶片號碼布,熱身及做了3 sets神腿三式。垉跑前没有遇見認識的長跑網師兄師姐,只好獨個兒在起步區等候起步。
    第1k由於跑手人數眾多,只能跟着眾人跑,時間約為6分鐘,到第2-4k才能跑到自己平時的速度,少於6分鐘1k。不過在5k開始發覺越跑越慢,每公里都超過6分鐘,跑到第6k的時候差不多需要7分鐘時間。
    天氣實在太熱,在4k回程之後沿途見幾個跑手不適,可能是中暑昏倒了,心裏不禁有點寒,所以跑到水站都喝口水及灑點水在臉上降温。
    跑到最後3-400m進入運動場後想加速,但已經無能為力,見到終點區有一群長跑網友正在為跑手打氣,最後只能緊緊超前一位女跑手,以49分29秒過終點。
    完成賽事後取了水及紀念品,去到終點區與網友們打招呼,終於見到一些熟悉的網友,還認識了一些師兄師姐,有Paul Ching, Run Run Ctse, 蘭茜韋及艾利絲師姐,又見到曲奇師姐,不過未有機會打招呼,並且還拍了大合照呢,很開心!
    最後總結都是這一句:「感恩」。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-5-18 17:13 發表
    原本我平均10k 時速約為5’54”/km,按此計算8k時間應為47’12”,所以我以此為這個比賽訂立目標。
    17/5清早到達馬鞍山運動場,取了晶片號碼布,熱身及 ...

catcat ctse 好野~ 尋日都同你中間一齊跑左一段距離, 原本都想跟, 不過正如你所講, 5k 後
    體力下降得好快, 想跟也無力了.

大家都要繼續努力, 下次再創佳績!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-5-18 17:13 發表
    17/5清早到達馬鞍山運動場,取了晶片號碼布,熱身及 ...

恭喜CatCat ctse順利完成賽事..
    睇番大合照,我應該估到閣下是那一位了~
    尋日未能在比賽中打招呼不打緊,遲些還有大把機會~~

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜 catcat ctse 完成賽事~