香港長跑網  - 長跑長友

樓主: leefs

2011.7.17 精準定速挑戰盃♥本網全力支持♥

升級   97.37%

該用戶從未簽到

升級   97.37%

該用戶從未簽到

原帖由 tommyleung 於 22-6-2011 16:42 發表

都係公平D, 咩都唔好用啦...其實...mp3都多數有時間 (最少有個track既時間), 咁係唔係即係算有時間display?
我一定乜都唔会帶的 , 自已握自已沒有意思

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 chuen3182 於 22-6-2011 16:33 發表
    步速6分鐘1K,MP3歌曲下載6首,每首6分鐘。      " />" />
    " />" /> 哈哈!輕鬆跑,哎喲跑快咗,慢返少少。
    將近聽晒6首,望見終點,快番少少…跑完。
    好嘢!呀媽…我攞咗冠軍。(笑話一 ...
    哈...哈...哈...笑死我喇

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 12 天

其實我表達所講~精確定速跑是不能佩戴MP3、耳機、
    及任何助聽器,除非有醫生批准外。
        ~以示公平、公正~

升級   50.85%

該用戶從未簽到

其實主辦單位決定左俾唔俾帶冇時間display既mp3未架?
    睇開頭既post應該係俾帶架喎

升級   93.67%

該用戶從未簽到

我諗大家還是抱着一個歡樂跑的態度參加呢個比賽較好!
    正常跑步比賽, 是鬥快的, 目標很清楚, 只要跑快過別人, 就會勝出.
    呢個比賽, 是鬥準時, 即是說誤差比別人少,  就會勝出; 如果在球場繞圈, 只要好好控制步速, 10K速度控制在半分鐘之內唔難.  但在戶外(當佢足稱), 唔同的路面情況下, 加上要避人, 要準確預測自己的完成時間, 個人的PACING, 可能只佔一部分, 而運氣應該是決定勝負的關鍵!

以吹水盃為例, 有近百人參加, 而勝出者, 往往不是平日PACING好的人. 若這個比賽有幾百人參加, 有多人達到完全正確時間都唔出奇, 那麼勝負又如何分出來呢?

比賽就是優勝劣敗, 如果要靠運氣分勝負的話, 算唔算真正的比賽呢!

升級   100%

該用戶從未簽到

我有諗過做大家嘅節拍器,沿途放聲高唱,用我難聽嘅歌聲成為大家嘅節拍,到終點大家齊齊攞獎亦齊齊嘔白泡!(笑話一則)

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 chuen3182 於 2011-6-22 23:52 發表
    其實我表達所講~精確定速跑是不能佩戴MP3、耳機、
    及任何助聽器,除非有醫生批准外。
        ~以示公平、公正~

有關建議我會同主辦單位反映。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 12 天

錯!錯!錯!
    你們太認真了,這不是場比賽。      
    是Game~是一個遊戲吧。
    我哋大家都諗多咗喇……哈哈哈

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 2 天

我想这个比赛的主要目的还是斗快,挑战自我(PB),龟兔赛跑也斗快耶!什么精准定速只是次要,拿到那个精准奖都是运气使然,何必太在乎这个奖,倒不如开开心心去享受这活动. 希望多些长跑网会员能参加.

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 134 天

要跑得盡有多難......要跑得準就好難....

升級   50.85%

該用戶從未簽到

其實一開始見到呢個post, 只係覺得呢個係長跑網既一個event, 一個要準備而又有可能有奬品既約跑...

有少少想知, 如果有人因為諗住可用mp3, 而又俾左90蚊....而家又唔俾用, 諗住唔玩, 最後主辦單位會點處理?

達標奬, 如果唔用mp3, 個人估計可能會少過3個人拎到

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 得得地 於 2011-6-19 14:39 發表
    哦... 原來係公開嘅比賽, 唔係[長跑網]私房賽.

其實我想問清楚......

表格上要填 [長跑網會員編號].

如果我之前係會員, 但係最近三四月冇俾錢續會, 咁即係可唔可以報名參加.

如果要係有效會員先得, 即係續會係咪用返同一號碼 ? 唔知趕唔趕得切 ?

謝謝 !   

升級   100%

擦汗

原帖由 得得地 於 2011-6-23 18:32 發表

其實我想問清楚......

表格上要填 [長跑網會員編號].

如果我之前係會員, 但係最近三四月冇俾錢續會, 咁即係可唔可以報名參加.

如果要係有效會員先得, 即係續會係咪用返同一號碼 ? 唔知趕唔趕得切 ?

...

如果所填寫是有效會員編號,
    本會將代支付有關報名費用,
    如之前未有續會,
    由於有關資料及編號已作廢,
    請重新填表登記。

升級   42.8%

無聊

應該唔會參加LU,短左D,又有SPORTSOHO搞,怕怕啦之前又資料外洩,退款又慢

升級   3.16%

該用戶從未簽到

我想報混雙3k, 同Gary一組, 請問是否係呢度報名就可以了嗎?

Fanny

升級   0%

擦汗

原帖由 leefs 於 2011-6-23 23:03 發表
    如果所填寫是有效會員編號,
    本會將代支付有關報名費用,
    如之前未有續會,
    由於有關資料及編號已作廢,
    請重新填表登記。

原來... 長跑網會員... 會免費參賽 ??
    如果續會先報名, 唔知趕唔趕得切 ??
    即係... 一係就自己俾 $90 報名, 就係咪會員都可以參加.   

謝謝回答.

升級   31.58%

該用戶從未簽到

計跑器又如何?

升級   100%

擦汗

原帖由 harrylee6124 於 2011-6-25 11:16 發表
    計跑器又如何?

如果只有計步功能就無問題。

升級   100%

擦汗

原帖由 Run23Go 於 2011-6-24 00:16 發表
    我想報混雙3k, 同Gary一組, 請問是否係呢度報名就可以了嗎?

Fanny

星期一上蒲崗村填表啦!