香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

沙田新手報到

升級   26.32%

該用戶從未簽到

小弟今年渣打10k跑56分鐘左右,下年希望進軍半馬
之前準備渣打時,跑去馬鞍山來回,慢慢練耐力,但無乜programme
渣打後多跟朋友行山,放低了跑步,現在想 pick-up 番,為下年準備

之前跑有時會腳眼痛,唔知是否姿勢唔啱,同埋想有正規D的訓練,是否應練interval升速度?
是否應該join跑步會?有有話一星期要幾多時間?請各位ching多多指教

BTW,你們跑步會否帶野?唔方便但唔拎就口渴同埋無得抹汗

+1 0
上一篇︰介紹個熱身短片比各位SIS!下一篇︰9.7.2011 星期六晚西貢夜吊墨魚

升級   98.9%

該用戶從未簽到

師兄歡迎加入長跑網,有時間星期四黎呢度,有好多ching, ctse一齊練,好好玩嫁

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=14580&extra=&page=1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 uhomeuhome 於 2011-6-19 22:29 發表
之前準備渣打時,跑去馬鞍山來回,慢慢練耐力,但無乜programme
渣打後多跟朋友行山,放低了跑步,現在想 pick-up 番,為下年準備

之前跑有時會腳眼痛,唔知是否 ...

uhomeuhome C 兄長跑網歡迎你,平時路程點跑及點練習?

升級   26.32%

該用戶從未簽到

回復 3# 的帖子

之前無固定練習,間中有空在富豪花園到中央公園小橋跑一個圈
準備今年渣打時開始向馬鞍山進發,最後可以不停來回馬鞍山中央公園一次
均速跑吧,雖然無力會慢D,覺得有氣時會快番D

升級   26.32%

該用戶從未簽到

回復 2# 的帖子

借問師兄
幾多$?
下次幾時有?

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 uhomeuhome 於 2011-6-19 22:29 發表

歡迎呀~!

咁早准備渣打,一定會有好成積!

加油呀 ching ~!

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 uhomeuhome 於 2011-6-19 23:24 發表 借問師兄幾多$?下次幾時有?

係唔駛錢嫁,逢週四都有,留意吓該post,大圍師兄會早一,兩日開post講詳情ge,新界東果邊都成日有約跑,有時間join埋一齊跑吖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 uhomeuhome 於 2011-6-19 23:16 發表
    之前無固定練習,間中有空在富豪花園到中央公園小橋跑一個圈
    準備今年渣打時開始向馬鞍山進發,最後可以不停來回馬鞍山中央公園一次
    均速跑吧,雖然無力會慢D,覺得有氣時會快番D

我都經常在該附近練跑,下次約埋一齊跑啦!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

welcome ching加入長跑網~~
    祝你今年半馬跑出好成績~~

升級   85.6%

該用戶從未簽到

welcome 沙田友

升級   0%

該用戶從未簽到

Uhomeuhome C 兄明晚我們夜跑河畔
    ,有無興趣?約晚上7:45左右。

升級   68%

該用戶從未簽到

ching好!
    我都係沙田友,城門河兩岸是主場,
    我習慣手握水樽.沿途補水.

升級   26.32%

該用戶從未簽到

kf,Gunners,tomcat,denis3885,豬兜1,mill: 多謝你們的支持,最好約埋一齊跑
    denis3885:明晚有約會
    tomcat: 城門河兩岸成日大把人跑,感覺上有氣氛D,好似渣打咁有埋人打氣,跑起上來零捨快D。手握水樽都是一個方法,下次試試先

Gunners: 週四無問題
    不過最想有人指導下跑姿

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 uhomeuhome 於 19-6-2011 22:29 發表

uhomeuhome ching  歡迎加入長跑網。
    如果你唔怕遠,逢星期一晚入大西北(Tuen Mun)哏黃sir練,佢會指導大家既跑姿架。

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 26 天

BTW,你們跑步會否帶野?唔方便但唔拎就口渴同埋無得抹汗 <---小弟用護"碗"抹汗
    10k跑56分鐘左右 <--Me too

Tomcat兄: 我都係沙田友,城門河兩岸是主場,   <--- Me too
    我習慣手握水樽.沿途補水. <<--- 夏天小弟都會

Gunners兄: 今個星期四有興趣

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 uhomeuhome 於 2011-6-20 23:07 發表
    kf,Gunners,tomcat,denis3885,豬兜1,mill: 多謝你們的支持,最好約埋一齊跑
    denis3885:明晚有約會
    tomcat: 城門河兩岸成日大把人跑,感覺上有氣氛D,好似渣打咁有埋人打氣,跑起上來零捨快D。手握水樽都是一個方 ...

好呀! 有機會一齊跑啦..我跑得好慢的, 大家要等埋我喔~~

升級   26.32%

該用戶從未簽到

cat:平日要番工,入大西北會遠得濟,弟日唔夠訓就唔好啦
    Johnny: lets run together, especially we have similar speed.
    mill: 通常勁人先需要謙
    我見不少人的圖像都有件"跑"衫,是否大家都參加某個比賽?

升級   100%

奮鬥

原帖由 uhomeuhome 於 2011-6-22 23:16 發表
    Johnny: lets run together, especially we have similar speed.
    我地綠色件衫係長跑網跑衫黎,多數都係比賽或者約跑時著,只係剩番小量呎碼,好似而家做緊批新衫

升級   100%

奮鬥

原帖由 uhomeuhome 於 2011-6-22 23:16 發表
    歡迎uhomeuhome 同 johnny 星期四黎玩呀

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 jogging_cat 於 2011-6-21 08:17 發表
    uhomeuhome ching  歡迎加入長跑網。
    如果你唔怕遠,逢星期一晚入大西北(Tuen Mun)哏黃sir練,佢會指導大家既跑姿架。

謝謝Cat, 幫大西北買廣告ar

歡迎uhomeuhome ching加入長跑網