香港長跑網  - 長跑長友

樓主: merino

LUNAR RUN OPEN

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

真失敗, 無留意原來今晚有夜賽.. 係FB 見到零下十度D 相先知,
    如果有留意到, 我今晚一定去影相~~~~

升級   51.05%

該用戶從未簽到

嘩, 氣氛一流呀 !! 要係呢d 搞開marketing campaign 先有咁既效果...

又見湯馬士, 又見大佬金, 又見九哥... 影下相咁.. 幾正~~

係條route安排麻麻地... 太多折返點... 黑夜跑需要更多indication... d 牌唔夠呀.. 我都跑錯兩次要調頭跑呀..

點都好, 下次有一定再join啦~

升級   94.33%

該用戶從未簽到

氣氛一流,不過跑道混亂,職員不清楚跑線。我跑左6K左右就比人叫衝終點!

根據大會公佈賽道,一出單車場應該轉左,唔知點解全世界轉右。

Anyway, well done Nike!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

升級   13.1%

慵懶
  • 簽到天數: 2 天

見D相氣氛真係好好! 好想去, 可惜入咗圍都唔可以參賽! 要返工 , 如果星期日先出賽咪好囉!

升級   72.33%

該用戶從未簽到

去過甘多比賽,尋日Nike可以話係型同氣氛最好一個,但偏偏一個跑賽最基本既賽路搞錯左就真失敗,完本8k变5。4k就跑完,如果前段留力就大失预算。不過以免費比賽來說又有免費杉(出面賣成二舊),有維它命水,又有Yogate食,又蕉又水又有professional 帶warmup,真係比佢滿分。

升級   0%

開心

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 LL3578 於 2011-7-31 19:50 發表

呢個距離係尋晚夜賽決賽參者者所跑既實際距離~~~

不過尋晚大會真係幾亂,揾D唔識跑步既2工;更加亂上加亂.....

升級   72.33%

該用戶從未簽到

升級   0%

開心

原帖由 nothing 於 2011-7-31 20:34 發表

點解會差咁遠既.. 又話8k. 留前鬥後既咪死...

另外一個角度就係前快後慢果D都係死......
    所以呢場賽事唔好太過計較自己跑成點,總之just for fun~~~~

升級   0%

開心

原帖由 nothing 於 2011-8-1 01:01 發表

最快咩時間? 你跑第幾?

最快果個應該係跑20分到
    至於個人名次方面我就唔知

升級   27.89%

該用戶從未簽到

下年一定再玩過

party+race...氣氛一流...態度又好...又多sponsor...燈光/佈置/音樂又正...熱身員又夠hyper...仲要件型仔衫送 (吸水衫 )...去同返都有shuttle bus...

最緊要係費用全免

恭喜日雄...阿楊...阿藩

升級   0%

開心

各位曾參與NIKE LUNAR RUN 決賽既參賽者
    成績已出,click入下面條link之後,再輸入你既Race No.
    就知道你係當晚既大會時間同埋個人時間(即chip time)
    http://www.sportsoho.com/lunarrun/

另外,更多此賽之相片:
    http://www.sportsoho.com/pg/photos/matchalbum/1424710

升級   27.89%

該用戶從未簽到

原帖由 LL3578 於 2011-8-3 22:21 發表 各位曾參與NIKE LUNAR RUN 決賽既參賽者成績已出,click入下面條link之後,再輸入你既Race No. 就知道你係當晚既大會時間同埋個人時間(即chip time)http://www.sportsoho.com/lunarrun/另外,更多此賽之相 ...
    nike知條賽道出左事...唔敢public公報啦...個個都廿幾分鐘跑完8k...比賽成績就其次啦...今次比賽真係幾enjoy既...

升級   0%

開心

原帖由 nothing 於 2011-8-3 23:33 發表

似乎成績好參差. 有20分頭, 亦有30分度既. 大家都入到決賽點解成績差咁遠(男仔都有差唔多30分)

通常Race no. 愈細既參賽者,跑出黎既成績都係比較差
    我初賽係跑銅鑼灣站首場
    最勁果批應該係集中係初賽各站既第二場賽事

升級   0%

開心

原帖由 nothing 於 2011-8-4 00:01 發表

你例外, 13號都咁快

係喎, 你地件tee做咩咁鬼發光既.... 平時夜晚都會咁?

原因好簡單,件tee D 字係有反光物料既

升級   0%

開心

原帖由 nothing 於 2011-8-4 23:50 發表

當晚你地每人有幾件衫? 我見有人大量賣貨係某forum(咩網就唔講, 唔想幫人賣廣告)

所有參賽者每人都有一件呢D衫
    而且當晚仲要著住佢黎比賽
    物料方面係全綿質 ,加上係黑3,好吸熱下
    我個人好大汗,著呢類衫跑步真係熱上加熱

升級   72.33%

該用戶從未簽到

原帖由 nothing 於 2011-8-5 08:53 發表 全棉質?唔係卦? 唔係寫DRI FIT架咩件衫? 勁O!

Nike make something call "DRI FIT Cotton", it is just like a daily outgoing t-shirt but with "dri fit" tech. This "Dri Fit Cotton" unlike normal "Dri Fit" which is not really for sport

升級   27.89%

該用戶從未簽到

原帖由 nothing 於 2011-8-5 11:26 發表

咁真係好O... dri fit cotton... 咁都唔比件DRI FIT大家...

件衫出街著就得...
    跑步就真係