香港長跑網  - 長跑長友

2011.9-2011.11 斜路王 - 挑戰盃 長跑賽系列 2011 (RAMP Challenge Series 2011)

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

賽事網頁:
    未有提供

主辦機構網頁:
    http://www.hkmsa.hk/zh-tw/

表格下載:
    (中文)

登錄/註冊後可看大圖

(英文)

登錄/註冊後可看大圖

網上報名:
    未有提供

路線地圖 (更新中):
    第2站

登錄/註冊後可看大圖

主辦機構: 香港全能運動學會 (Hong Kong Multisports Association)
    日期      :
    2011年9月141日 (星期日) / 10月5日 (星期三) (重陽節) / 11月6日 (星期日)
    時間      : 9:00 a.m.
    地點/路線: 大埔道-九龍水塘 / 龍翔道-九龍筆架山 / 鯽魚涌-香港柏架山 (詳情請參考路線地圖)
    距離      : 5.00公里 / 6.00公里 / 10.00公里
    時限      : 有待公佈
    組別      : 男子 : 先進組 (50+), 高級2組 (40-49), 高級2組 (30-39), 成年組 (18-29), 少年組 (12-17)
                  女子 : 先進組 (50+), 高級2組 (40-49), 高級2組 (30-39), 成年組 (18-29), 少年組 (12-17)
    費用      : $120 (一站) / $300 (三站)
    最低籌款額: 不設 (受惠機構:香港疼痛學會 (http://www.hkpainsociety.org)
    名額      : 300
    截止日期: 賽事前一星期
    查詢      : 8119-4312 / [email protected]

升級   100%

開心

reserved by bm

升級   100%

開心

升級   100%

開心

升級   48.67%

該用戶從未簽到

聽落好堅喎... 考慮下先
    但一場$120唔係好抵... 三場報哂有d優惠又未必得閒玩哂...

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

聽日將會係斜路王既首關賽事
    而小弟就已經報晒三關既賽事
    各位會過黎影相/參賽既朋友,聽朝九龍水塘見

*各位去比賽場地要小心馬騮,因為佢地都幾狼死下

升級   50.85%

該用戶從未簽到

夢璃, 聽朝突然有事, 本來想去影相, 加油, 睇好你

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

聽說第五名

系列賽要等完曬才搞賽後投票了
    大家要等等6/11
    去投票區了

Kin in Running

升級   0%

開心

夢璃賽事報告 — 斜路王首關(勇闖馬騮山)

各位朋友:
    新既賽季開鑼啦,唔知你地各位係黎緊呢個賽季有咩目標呢?
    對於小弟而言,我今個月在教院開始我既大學生活,在新學年總係滿懷抱負,希望透過參與唔同既活動,接觸多D唔同既人同事,就好似我之前去申請想做教院週年越野賽既籌委,可以將我過往於拍攝長跑比賽之後所觀察到既野或者協助長跑網搞活動既經驗,可以應用番落去,雖然最終事與願違,但無損我積極參與學校活動既熱情。
    回歸正傳,呢場賽事係我今季長跑賽季既開鑼戰,而跑"馬騮山"我呢次真係第一次,一搭巴士落車行入金山路,沿途都見到唔少馬騮,而比賽途中都會見到佢地經過,個情景好得意。至於我係今日既表現都尚算不俗,係近期缺乏操練既情況下,一起跑已經居於前列位置,跟住黑人Thomas跑,最後獲得組別第五名,完成時間為21'09"
    而呢次都係用晶片計時,但最有趣既地方並唔係用常見既"冠軍晶片"或者D-tag,而係類似"拍八達通"果隻晶片,呢隻晶片係點樣,可以睇下參賽者須知就會知。

中秋節臨近,悉逢今日係迎月,我係度祝各位中秋節快樂,身體健康,長跑長有,謝謝!

夢璃 (Sam Tam)

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Sam,

Congratulations to ur good run especially you could catch up with Thomas^.^

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   0%

開心

斜路王首關(金山路)成績如下:

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

第二回合我都是去登高
    第三回合希望能參加比賽

升級   0%

開心

原帖由 shogikin 於 2011-9-19 17:35 發表
    第二回合我都是去登高
    第三回合希望能參加比賽

堅堅:
    D人當初都好奇怪第二回合果場會編係禮拜三跑
    其實當日正正就係重陽節,我相信唔少人要會係正日去拜山
    至於第三回合舉行當日,撞正好多比賽
    例如:Gold Coast 15km,沙體會10km, 健康萬步數碼港
    所以你當日想跑比賽,仲有其他選擇,唔一定要跑呢場

夢璃

升級   0%

開心

時間真係過得快
    聽朝就係"斜路王"長跑賽系列既次關
    就係畢架山舉行既,跑6km

升級   55.2%

擦汗
  • 簽到天數: 544 天

請各位留意~ 以小弟之愚見單張上寫九龍塘地鐵站是錯的~

應為黃大仙D1出口乘42C/38巴士~

有錯請更正~

升級   0%

開心

原帖由 hei.911 於 2011-10-4 22:34 發表
    請各位留意~ 以小弟之愚見單張上寫九龍塘地鐵站是錯的~

應為黃大仙D1出口乘42C/38巴士~

有錯請更正~

yes , you are right~~
    各位有跑次關既,聽朝見la~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

開心

原帖由 paulwywong 於 2011-10-5 11:53 發表
    I love yellow 戰e

果件黃色戰衣真係好型嫁
    只不過要係每個站跑到各組別既第一名真係有難度

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

開心

原帖由 paulwywong 於 2011-10-5 14:18 發表

you can do it

我果組係公開組
    要拎黃色戰衣真係難上加難
    馬騮山果站就有黑人Thomas坐陣
    今朝跑畢架山就遇著家豪果班猛人
    幸好今朝Thomas冇黎,否則要爭特別獎金就難上加難(因為要跑晒三站先有機會會有)
    至於尾關果場就撞正黃金海岸15km,D勁人就未必會再黎
    所以要拎黃色戰衣,真係靠最尾果個站

而我今日就跑得麻麻地,上斜果陣都仲係頭果4名,但一落斜就唔掂,結果只能以28分左右完成,組別排名第7