香港長跑網  - 長跑長友

游海練習

升級   14.33%

該用戶從未簽到

升級   98.8%

該用戶從未簽到

咁有冇報埋"SHEK O CHALLENGE" 呀??

升級   14.33%

該用戶從未簽到

升級   31%

慵懶
  • 簽到天數: 4 天

trying this event

I'm a newcomer.  Any advice or tips to share?  

Thank you

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 minilover 於 2011-6-30 14:22 發表
    I'm a newcomer.  Any advice or tips to share?  

Thank you

I'm also a very fresh beginner. I think joining more races is import because they can give u more racing experience.

If you're only talking about open-water swim, I think swim together is important, never try to swim along even you're a very good swimmer.

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2011-6-30 15:33 發表

I'm also a very fresh beginner. I think joining more races is import because they can give u more racing experience.

If you're only talking about open-water swim, I think swim together is impo ...

you are right, but i still love to swim alone as i want to keep my pace and don't want to be affected .

升級   100%

該用戶從未簽到

今早起賽事遇見到大師兄!∼

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

Aquathlon 7月10日 賽事資料出咗.

我 7:45 am   

Group A 500m/5km/500m

升級   51.05%

該用戶從未簽到

我「新手組」出10:30添!

升級   14.33%

該用戶從未簽到

我都係7:45 am

升級   100%

該用戶從未簽到

早晨!

禮拜日我會幫朋友影相,有冇人工智能報上號碼呀?
    等我到時可以留意到大家....

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 阿火 於 2011-7-7 05:49 發表 早晨!禮拜日我會幫朋友影相,有冇人工智能報上號碼呀?等我到時可以留意到大家....

1. 大師兄- 137
    2.

升級   51.05%

該用戶從未簽到

1. 大師兄- 137
    2. Laichi - 736

升級   0%

擦汗

原帖由 阿火 於 2011-7-7 05:49 發表
    禮拜日我會幫朋友影相,有冇人工智能報上號碼呀?
    等我到時可以留意到大家....

1. 大師兄- 137
    2. Laichi - 736
    3. 得得地 - 158 Pink   (游尾幾或第尾, 蛙式係我.)      (謝謝 !!)

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-7-7 17:57 發表 1. 大師兄- 1372. Laichi - 7363. 得得地 - 158 Pink   (游尾幾或第尾, 蛙式係我.)      (謝謝 !!)

預祝大家順利完成!加油!
    得得地兄,之前嘅泳賽我都係游蛙式....

升級   0%

擦汗

原帖由 阿火 於 2011-7-8 06:43 發表
    得得地兄,之前嘅泳賽我都係游蛙式....  

謝謝火師兄鼓勵 !

香港島真係比較難去.
    搵過資料, 暫時仲未知咁早有乜車去.

東涌出發, 可以去到尖沙咀, 但係尖沙咀咁早冇車.
    或者頭班地鐵, ~6am 去香港站或附近,
    跟住有乜嘢車入淺水灣呢 ?

好似話金鐘有城巴, 但係未搵真係咪咁早有.
    有冇小巴 ??

謝謝 !         (趕住出門...)   

升級   25.8%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-7-9 16:06 發表 謝謝火師兄鼓勵 !香港島真係比較難去.搵過資料, 暫時仲未知咁早有乜車去.東涌出發, 可以去到尖沙咀, 但係尖沙咀咁早冇車.或者頭班地鐵, ~6am 去香港站或附近,跟住有乜嘢車入淺水灣呢 ?好 ...
    銅鑼彎有van入去wo
    40 號,6點有車,響登龍街有站

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-7-9 16:06 發表

謝謝火師兄鼓勵 !

香港島真係比較難去.
    搵過資料, 暫時仲未知咁早有乜車去.

東涌出發, 可以去到尖沙咀, 但係尖沙咀咁早冇車.
    或者頭班地鐵, ~6am 去香港站或附近,
    跟住有乜嘢車入淺水灣呢 ?

好 ...

6/6A都有咁早既車, 應該趕得到
    我地通常會著晒比賽衫係入面, 到時一除就變身比賽mode, 唔使再花時間找地方換衫
    以下係巴士資料:
    http://www.nwstbus.com.hk/routes/routeinfo.aspx?intLangID=2&searchtype=1&daytime=3&route=6X&routetype=D&company=5

升級   25.8%

該用戶從未簽到

返而想問下下場去愉景灣可以點去呢?

升級   0%

擦汗

原帖由 D文 於 2011-7-9 20:17 發表
    返而想問下下場去愉景灣可以點去呢?

據我知, 中環有船, 荃灣西都好似有船.   (更正: 荃灣西應該唔係.)
    欣澳站東涌站有車.

不過, 如果咁早, 就唔係好肯定.   

今日我都係搭咗小巴, 去到攪吓哩樣嗰樣, 差不多時間開賽.

跑步好無力.
    再落場游水, 遇啱第二批人,
    俾人又打又[禁]落水, 仲 [狼死] 過第一批自己組嘅人.   

總時間: 59+min