香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2011.9.18 可口可樂健跑樂2011

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Fuse Ching,

Thanks for the excellent pics taken^.^

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 10 天

升級   100%

開心

火兄,D相好正!

升級   68%

該用戶從未簽到

今日天氣及大會編排/氣氛都好好,
    唯賽道窄/人多.
    月初放假幾日,之后泵極都泵唔起,
    今日找回跑/捱/頂的感覺,
    全程舒暢.
    pb留返1/10

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 16 天

Thanks ALL)))))

I am just LUCKY with the new singlet and orange pacer!!!!
    Thanks all ~~~~!!!!!
    special thanks to Leung Gor and 阿火 & !!!! gasoline and Alan (Wong Shueng)!!!! haha

HAPPY RUNNING!!!!

升級   98.9%

該用戶從未簽到

大力,對新鞋正唔正呀!!

升級   100%

開心

原帖由 Gunners 於 2011-9-19 01:44 發表
    大力,對新鞋正唔正呀!!

對鞋幾好,非常輕;但可惜個碼細左少少,已經無著襪,都係有點頂腳指!
    佢唔可以陪我去出戰澳馬了!

升級   98.9%

該用戶從未簽到

噢,可惜.咁無啱你size嗎

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

整個比賽, 氣氛, 水站, 賽道人手安排都做得好好
    但就因為一個賽後安排, 令到我對成個比賽扣晒分...
    一跑完, 唔係即刻有水, 有蕉俾你飲同食, 要我排左差不十分鐘先有樽水..
    之後仲要排左成半個鐘先有條"蕉"食.....到拿左個水樽啦..又要另外再排可樂..
    仲要去到先話無, 跟住俾個工作人員串下次你地要跑快D 先有...

講真, 有無可樂飲唔係問題.. 問題係我看住D 人飲完再排, 飲完再排, 但就因為我地仲未有水樽,
    重點係佢地安排紀令品果度出左問題, 先令到後來者無得飲, 但居然話係我地慢.. 我先覺得有D 不爽..,

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

totally agree. 我回程在MTR和一個鬼佬跑友搭訕,佢都係話終點冇水好難頂!

升級   68%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2011-9-19 11:49 發表
    一跑完, 唔係即刻有水, 有蕉俾你飲同食, 要我排左差不十分鐘先有樽水..
    之後仲要排左成半個鐘先有條"蕉"食..... ...

話任飲,點知唔夠派,扣分!

升級   2.33%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2011-9-19 11:49 發表 整個比賽, 氣氛, 水站, 賽道人手安排都做得好好但就因為一個賽後安排, 令到我對成個比賽扣晒分...一跑完, 唔係即刻有水, 有蕉俾你飲同食, 要我排左差不十分鐘先有樽水..之後仲要排左成半個鐘先有條"蕉"食..... ...

同意...

大會賽後安排有缺點:

1. 排好耐先有水, 點解唔攞水先, 至攞紀念品?

2. 大會咁樣倒可樂其實好唔衞生, 有d人飲完個紙杯再要, 但倒可樂果個成個樽口塞落個杯度......

希望會改善

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 ivan 於 2011-9-19 13:16 發表

同意...

大會賽後安排有缺點:

1. 排好耐先有水, 點解唔攞水先, 至攞紀念品? <-- 水同記念品在同一個紅袋入面的

2. 大會咁樣倒可樂其實好唔衞生, 有d人飲完個紙杯再要, 但倒可樂果個成個樽口塞落個杯度...... <-- 我都有添飲, 不過幫我倒野飲果位都吊得好高, 可能人多就有呢個問題。

希望會改 ...

我見條龍都真係幾長... 其實可以安排多幾條龍, 反正個場咁大~

升級   68.95%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2011-9-19 11:49 發表
    之後仲要排左成半個鐘先有條"蕉"食..... ...

ching,原全同意,其實佢地話係"drinking party",點解會唔夠飲品呢?
    有數得計,2000位參加者再加其朋友及家人,相信保守估計都有4000人,預3000枝大汽水都唔太過份(平時都小飲,不過跑完再加昨天的天氣,一大杯都算係享受)!
    相反,參加者每人有付報名費!
    就算有剩的話都可以搬回汽水廠!
    唔夠就比較小家左小小

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

"drinking party"應該倒定等我地埋佢攞咪唔駛咁煩囉,你估個個好恨飲可樂咩,再唔係一人一罐冰凍可樂咪無咁麻煩囉.
    紀念品就更加應該分幾條龍喇,個COUNTER咁大,排超過5分鐘去攞,真係想人排隊排到暈咩..

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

其實有四部水機, 他們放佐在換領處後面, 應該放在終點位.
    好多義工表演, 打氣, 跳舞, 吹喇巴但無人在終點派水.

升級   28.85%

該用戶從未簽到

Still no result ar???

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

再做多次宣傳先

歡迎參加者來
    賽後投票-2011.9.18 可口可樂健跑樂2011

升級   71.58%

該用戶從未簽到

其實搞得唔錯架啦~禮品. 啦啦隊 , 樂隊 , 場地安排 .... 全部都有質素!!
    初段其實排隊取紀念品及飲品都唔係太耐 , 只約一分鐘!
    後來條龍就越來越長!
    其實人手夠的 , 只是欠人個管制人流的方法 , 以飲品為例 , 基本上派飲品得一個人 , 餘下人手變左做添飲服務!!
    紀念品都係 , 有足夠空間分開兩條龍!

ANYWAY , 我覺得下年值得再捧場!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 丁蟹 於 2011-9-20 19:13 發表
    其實搞得唔錯架啦~禮品. 啦啦隊 , 樂隊 , 場地安排 .... 全部都有質素!!
    初段其實排隊取紀念品及飲品都唔係太耐 , 只約一分鐘!
    後來條龍就越來越長!
    其實人手夠的 , 只是欠人個管制人流的方法 , 以飲品為例 , 基本 ...

如果以一個跑手角度來看,道路太窄及太多人了;呢條跑道二千人同一時間開跑,相信很多人一開始祗緩步跑甚至步行。