香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手

14.12.2008 第七屆「樂善盃」30k 慈善賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2008-11-26 17:04 發表
就星期六30/11 9:30AM北潭涌巴士站等,最遲10:00AM出發,Full Version。
行装盡量輕便; 早餐盡量豐富。
請準備:
1:起輕背包或腰包,
2:2L 水或以上,(用腰包的可能要手握多700ML)
3:起輕風褸,黑 ...

wayne兄:
星期六係29/11,我報名先,有ching帶路冇有怕啦!

升級   74.74%

該用戶從未簽到

hehe~i also join this event! I know that the route before the first check-point is quite steep and irregular, so I may slow down on those difficult/up and down terrain and only jog on smooth route...anyone has the same plan as me?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runningmonkey 於 2008-11-28 02:00 發表
hehe~i also join this event! I know that the route before the first check-point is quite steep and irregular, so I may slow down on those difficult/up and down terrain and only jog on smooth route...a ...

ching之前玩過未?今年plan咩時間完成呀?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 runningmonkey 於 2008-11-28 02:00 發表
hehe~i also join this event! I know that the route before the first check-point is quite steep and irregular, so I may slow down on those difficult/up and down terrain and only jog on smooth route...a ...

當日行程預算6小時,很多斜路和碎石, 我地平路同落斜都會跑, 上斜就會急步.
如果有上山下海同完成半馬既experience, 24KM 應該難你唔倒,last 6.5KM可以打的。
以下是行程分段:

北潭郊遊徑(平路+上斜山路,40Min )→

赤徑→大浪坳 (平路上落斜路,45Min,休5Min)→

蚺蛇→長咀→東灣→大灣→鹹田灣(上落斜山路,碎石路,最高460M+4個沙灘,2小時士多補給,休8Min

西灣→西灣亭(上落好很斜路, 1小時

西灣亭(比起西灣算係6.5KM平路,重有貨嘅 跑出去,45Min)→北潭涌。

Total 唔洗6個鐘。

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2008-11-28 12:42 發表

當日行程預算6小時,很多斜路和碎石, 我地平路同落斜都會跑, 上斜就會急步.
如果有上山下海同完成半馬既experience, 24KM 應該難你唔倒,last 6.5KM可以打的。
以下是行程分段:

北潭郊遊徑(平路+上斜山 ...

wayne ching:
明白使到時我會盡跟,希望可以係預計時間完成。
聽朝9:30北潭涌巴士站等,有咩電聯啦。

升級   74.74%

該用戶從未簽到

I also plan to run on down-slope and flat route and walk for up-slope. However I am quite weak in "uneven, rocky" downslope and may make it extra slow (as Monkey dunno how to walk downslope~ )
However I also plan to finish within 6 hours, or as fast as possible~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runningmonkey 於 2008-11-28 19:40 發表
I also plan to run on down-slope and flat route and walk for up-slope. However I am quite weak in "uneven, rocky" downslope and may make it extra slow (as Monkey dunno how to walk downslope~ )
Ho ...

ching, add oil together.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-28 22:14 發表

ching, add oil together.

大圍兄..今日 pre-trip 好唔好玩丫...

btw..今日天氣好好... 個 view 一定勁靚啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-11-29 19:25 發表

大圍兄..今日 pre-trip 好唔好玩丫...

btw..今日天氣好好... 個 view 一定勁靚啦

ee ctse:
風景真係好靚,成個天仲一粒雲都冇,今為我地10:00am先出發太陽係正頭頂都幾熱。
不過講真我都冇咩時間/精神欣賞風景,妳都知我未玩過啦,所以要集中精神應付上上落落既碎石路同埋果d長命好很斜路。
不過我同wayne兄因為聽日要跑迪士尼半馬,所以決定(留力)去到西灣亭算數,其他野係度唔重複啦,去我個blog睇啦:
https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=1453&goto=lastpost#lastpost

升級   9.47%

該用戶從未簽到

我都有報名呀  攞左號碼布 同衫呀  個號碼布 真的是布來呀 好特別呀

同件衫都幾好呀 黃色

到時見大家 師兄呀 仲有個多星期咋

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 eyeonme 於 2008-12-4 21:28 發表
我都有報名呀  攞左號碼布 同衫呀  個號碼布 真的是布來呀 好特別呀

同件衫都幾好呀 黃色

到時見大家 師兄呀 仲有個多星期咋

係呀...我都係練過一次咋,之前又未玩過都有少少擔心架。
咁 ching/ctse 呢?

升級   9.47%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-5 13:58 發表

係呀...我都係練過一次咋,之前又未玩過都有少少擔心架。
咁 ching/ctse 呢?

我都第一次玩咋 都唔知點呀 好像無水站 得起步同西灣亭有水  長咀好像得d煲的溪水 其他要去 士多自己買啦    唔知是唔是 真呀

升級   100%

該用戶從未簽到

長咀有水站,都OK,個個都飲架, 好似重有其他糖水添!
不過次次都趕時間倒滿水就閃。

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

我都報左,希望快上年小小!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 前進 於 2008-12-5 23:29 發表
    我都報左,希望快上年小小!

ching..你既 target 係幾多 ar?
    小妹第一次參加... 祝我好運...

升級   100%

開心

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-5 23:30 發表

小妹第一次參加... 祝我好運... " />" />

>3:18 囉!如未行過見議一定要試步,由其nam she tsim!小心!!如不是追時間不防帶理相機,因途經香港最美景區包妳大豐收!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 前進 於 2008-12-6 13:51 發表

>3:18 囉!如未行過見議一定要試步,由其nam she tsim!小心!!如不是追時間不防帶理相機,因途經香港最美景區包妳大豐收!!

哦... 上個月已經行過 2次蚺蛇尖...不過未試過一次過行晒 30k

始終對落米粉頂有 d 恐懼...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-5 23:30 發表

小妹第一次參加... 祝我好運... " />" />

ee ctse大家咁話啦,我最驚係一邊山一邊緣崖果d,我一到咗果d地方好自然個身會唉埋山邊,到時會唔會有人爭位唔小心推咗人落山呢?

升級   100%

開心

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-6 21:41 發表

哦... 上個月已經行過 2次蚺蛇尖...不過未試過一次過行晒 30k

始終對落米粉頂有 d 恐懼... hgjD092" />" />hj

糸呀!!人多迫下迫分分鐘會踏錯腳架!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-6 22:25 發表

ee ctse大家咁話啦,我最驚係一邊山一邊緣崖果d,我一到咗果d地方好自然個身會唉埋山邊,到時會唔會有人爭位唔小心推咗人落山呢?hgj" />" />ghj

唉..我怕係我令人地碌0左落山....(因有時對腳不受控)
    我自己下山好慢....有時要用埋手落...