香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手
打印 上一主題 下一主題

14.12.2008 第七屆「樂善盃」30k 慈善賽

關閉 [複製鏈接]

升級   83%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-12 13:40 發表
各ching/ ctse 上年大會 補給站係長/短咀  有稀粥食 + 可以補充水.
再去到西彎亭 有生果食

我都有聽過..打算食下粥... 水就應該唔駛補...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-12 13:51 發表

打漏左........2條蕉+chocolate
+多包temple先!!!

迪迪 吾好帶蕉去 . 一來重 , 2來天氣熱好易爛架.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-12 14:03 發表

我都有聽過..打算食下粥... 水就應該唔駛補...

D 粥好似水甘. 可以就食多碗喇.....

升級   0%

該用戶從未簽到

我應該會帶:
2L水
Power Bar x 2
Power Gel x 2

勞工手套
$$$
電話

pre-trip過一次咁多,會不顧安全搏一搏4個鐘完成有機會攞背囊,如果有ctse返到終點唔見我,最好call call我睇吓我有冇碌咗落山。

升級   83%

該用戶從未簽到

其實我行山好少食野~~~食蕉聴閒防老抽!!!!
不過蕉要咩返蕉皮落山........都係聴你話唔帶

帶其他

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-12 14:14 發表
其實我行山好少食野~~~食蕉聴閒防老抽!!!!
不過蕉要咩返蕉皮落山........都係聴你話唔帶

帶其他

蕉皮可以周圍扔丫... 呢 d 分解到既野就可以亂扔.. 唔好扔響 d 人行既地方就可以

反而膠袋呢 d 不能分解既東西就要拎下山

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-12 14:17 發表

蕉皮可以周圍扔丫... 呢 d 分解到既野就可以亂扔.. 唔好扔響 d 人行既地方就可以

ee ctse!唔好呀!!!!
會唔會下次行山,滿山蕉皮.........橙皮.............

其實好似話分解都要好多年......(唔知有冇講錯~~~)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-12 14:10 發表
我應該會帶:
2L水
Power Bar x 2
Power Gel x 2

勞工手套
$$$
電話

pre-trip過一次咁多,會不顧安全搏一搏4個鐘完成有機會攞背囊,如果有ctse返到終點唔見我,最好call call我睇吓我有冇 ...

睇怕我回到終點果陣 ching 已經走0左啦....
不過我會試下 call 你 confirm 下你既安危

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-12 14:23 發表

ee ctse!唔好呀!!!!
會唔會下次行山,滿山蕉皮.........橙皮.............

其實好似話分解都要好多年......(唔知有冇講錯~~~)

唔會 ga~ 行山 ar sir 都係咁教我地...做埋肥料..食完個梨出年可能有梨樹...
你行果陣... 上蚺蛇尖之前..睇睇個垃圾箱附近..你會見到有棵車厘茄 (當然唔好食啦... 唔知有無毒)

升級   45.6%

該用戶從未簽到

蕉皮可以周圍扔丫... 呢 d 分解到既野就可以亂扔.. 唔好扔響 d 人行既地方就可以 << no la, it need many years to 分解

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-12 14:29 發表

睇怕我回到終點果陣 ching 已經走0左啦....
不過我會試下 call 你 confirm 下你既安危

唔該使 ee ctse,如果搵我唔到記得搵人落山救我。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2008-12-12 15:20 發表

原來係咁 ga~
小妹知錯啦.. 咁我以後拎走佢啦...

咁我想問..如果係食完既蘋果之類既東西.. 咁係未都要長時間分解 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-12 15:35 發表

唔該使 ee ctse,如果搵我唔到記得搵人落山救我。

大圍兄..你不如拎定電話... 如果碌0左落山仲可以 call 飛行服務隊,....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-12 14:17 發表

蕉皮可以用來跣後面D Ching。

登錄/註冊後可看大圖

想過前面D Ching, 就大叫:”Ching 甩鞋帶呀“ (只可用一次)

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2008-12-12 18:56 發表

登錄/註冊後可看大圖

想過前面D Ching, 就大叫:”Ching 甩鞋帶呀“ (只可用一次)https://www.longrun.hk/forum/images/smilies/monkey ...

wayne c兄真係好辦法.. 米粉頂果陣用就危險0左少少 wow....
我覺得應該可以每k用一次....

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 waynekkw 於 2008-12-12 18:56 發表

登錄/註冊後可看大圖

想過前面D Ching, 就大叫:”Ching 甩鞋帶呀“ (只可用一次)

ching, 依個辦法掂喎, 哈哈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-12 18:06 發表

大圍兄..你不如拎定電話... 如果碌0左落山仲可以 call 飛行服務隊,....

電話我會拎,但係如果碌落山就算部電話唔壞...對手都唔知仲打唔打到電話wor。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

溫馨提示---如想上山無禁塞人,最好起步快跑至擺脫主人群!上山便會行得暢順一d!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 前進 於 2008-12-12 21:14 發表
    溫馨提示---如想上山無禁塞人,最好起步快跑至擺脫主人群!上山便會行得暢順一d!

謝 ching 指點..我都聽過一起步頭一 k 平路就跑0左佢先...