香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

今年ITU Asian Cup 唔再係Disneyland

升級   83.68%

該用戶從未簽到

要返去船灣.......
+1 0
上一篇︰2011 Vietnam Bitexco Vertical Run下一篇︰沒有收到會員証

升級   52.3%

該用戶從未簽到

香港三鐵發展大倒退, 令人失望!

升級   7.05%

該用戶從未簽到

見上年有迪迪玩咁正,今年就出車預備,
點知itu係大尾督,吾夠吸引呢~

升級   82.33%

該用戶從未簽到

同埋對我呢d三鐵菜鳥黎講,0個條單車賽道真係好難玩....

升級   73.68%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

其實大尾督D水清D(比吐露港既屎水),條霸好好跑(去同尾個人迷迷地直路最安全)!
    不過單車踩斜路真係好難攪! 唯有...勤力D練車囉!

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 134 天

X2
    游水/,跑步問題都不大.
    但單車踩斜路就死得...

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 711FF 於 2011-7-15 11:57 發表

X2
    游水/,跑步問題都不大.
    但單車踩斜路就死得...

其實你上斜時人地一樣係上斜, 所以唔係問題
    問題係場地細, 無大比賽氣氛

升級   53.33%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2011-7-15 16:54 發表 其實你上斜時人地一樣係上斜, 所以唔係問題問題係場地細, 無大比賽氣氛

我都覺
    無大賽既氣氛
    吾知今年人數會吾會不如上年

升級   25.8%

該用戶從未簽到

原帖由 Calf 於 2011-7-15 17:44 發表 我都覺無大賽既氣氛吾知今年人數會吾會不如上年

上年ITU地方大,搞個小小嘉年華,賽道又唔難,所以特別多新人參加,熱鬧好多
    大尾督本身路窄,連勾車架上次中銀都覺得D車排得特別迫,本身果度已經容納唔到咁多人
    而且條單車賽道已經令D想參加嘉年華嘅選手大幅減少

希望下年可以返返迪迪尼啦

升級   83.68%

該用戶從未簽到

睇黎無咩機啦... 太貴啦venue fee...

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 Calf 於 2011-7-15 17:44 發表

我都覺
    無大賽既氣氛
    吾知今年人數會吾會不如上年

只係睇轉項區既地方, 已經知道大尾督容納唔到咁多人
    一場中銀賽事已經爆滿, 當然ITU分兩日搞, 又可以將capacity加大, 但我想信都係唔夠用
    以上年計, 一個age group已經可以有成百幾人

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 wcyjj2000 於 2011-7-16 01:54 發表
    睇黎無咩機啦... 太貴啦venue fee...

ITU參加人數每年都增加, 雖然venue fee貴, 但係隨住參加人數增加, 成本會相對下降
    宜家平時既聯賽人數不斷增, 反而大賽就返轉頭
    北京ITU都夠膽收到$1766一場, 雖然呢個價錢真係太貴.... 但係就越攪越大
    http://www.triathlon.com.hk/showroom/admin/downloadFile.jsp?webId=1209221452326&fileName=1308195688694044200.pdf&userFolder=filestore

升級   83.68%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2011-7-16 11:22 發表

ITU參加人數每年都增加, 雖然venue fee貴, 但係隨住參加人數增加, 成本會相對下降
    宜家平時既聯賽人數不斷增, 反而大賽就返轉頭
    北京ITU都夠膽收到$1766一場, 雖然呢個價錢真係太貴.... 但係就越攪越大
    http: ...

你覺得未來呢一年有機?

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 wcyjj2000 於 2011-7-17 00:01 發表

你覺得未來呢一年有機?

我唔知架, 不過發表下感受咋

升級   24.21%

該用戶從未簽到

舊年5/7開始報名
    今年重未有聲氣

升級   95.6%

該用戶從未簽到

我今年決定唔會參加ITU, 唔再支持啦!

咁多人係大尾篤實在太危險喇, 我意思係條單車賽道!

一來轉項區咁細, 都唔知點容納咁多人, 另外條單車賽道勁斜, 上斜最多辛苦啫, 落斜先係大問題
    彎路又多條路又窄, 條馬路上斜落斜都係單線行車, 中間又無野隔住!

落斜爬頭超車我覺得好危險, 一個唔小心片左去對面線真係唔敢想像
    又無可能叫人落斜時唔可以超車, 因為佢成半條賽道都係落斜! 唔準落斜過即係叫人唔使玩啫!

點諗都好, 少人參加既細賽事係0個度搞還可以, 咁大型比賽係0個條路真係無野好講喇

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2011-7-19 14:10 發表
    我今年決定唔會參加ITU, 唔再支持啦!

咁多人係大尾篤實在太危險喇, 我意思係條單車賽道!

一來轉項區咁細, 都唔知點容納咁多人, 另外條單車賽道勁斜, 上斜最多辛苦啫, 落斜先係大問題
    彎路又多條路又窄 ...

條單車賽道中間有雙白線間開架, 上落斜唔會受影響, 落斜可以爬頭,踩得慢嘅(好似我咁)通常都靠左,所以我都慣左d快車成日喺我身邊飛過, 但我都踩番自己速度,安全第一至緊要     

升級   40%

該用戶從未簽到

咁係咪即係好似中銀果場咁?

升級   100%

該用戶從未簽到

请问你地所讲的场地,真系咁差吗咁难踩吗?咁TT车咪唔着数?

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 easonzhangjm 於 2011-8-27 17:47 發表
    请问你地所讲的场地,真系咁差吗咁难踩吗?咁TT车咪唔着数?

是上落斜的比賽場地, 實力強的選手當佢係rolling, 落車轉灣拿TT bar都可以好有信心
    好似我呢d膽小又無力既, 用RB會較好