香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2011.10.23 護多樂™產品秋季長跑

升級   27.67%

該用戶從未簽到

護多樂™產品秋季長跑
FUTURO™ Products Autumn Run

登錄/註冊後可看大圖

冠名贊助 :護多樂™產品
主辦機構 :飛達田徑會
協辦機構 :運動版圖有限公司
比賽距離 :成人組:10公里(10km) 少年組:3公里(3km)
日期 :2011年10月23日(星期日)
起步時間 :10公里:早上8時正 3公里:早上8時10分
報到時間 :早上7時15分
比賽路線 :  10公里 :由沙田運動場起步沿馬場外行人徑, 向馬鞍山方向, 於海濱長廊附近折返
3公里 :由沙田運動場起步沿馬場外行人徑,於體育學院折返

賽道關閉時間 :比賽開始後1小時40分鐘關閉
名額 :1,400名
截止報名日期 :2011年9月25日
報名費 :每位參賽者$140
(其中$70將會撥捐信興慈善教育基金)
證書費 :每張$25元
(如比賽當日即場或比賽後申請,每張需繳付$50。)
賽事網站 :futuro.sportsoho.com

比賽組別
組別及比賽距離 男子出生於 女子出生於
少年 I組 (3公里) 2000 - 2002 2000 - 2002
少年 II 組(3公里) 1997 - 1999 1997 - 1999
少年III組 (3公里) 1992 - 1996 1992 - 1996
公開組 (10公里) 1980 - 1991 1976 - 1991
高級I組 (10公里) 1973 - 1979 1965 - 1975
高級II組 (10公里) 1967 - 1972 -
先進組 (10公里) 1961 - 1966 1964年或以前
元老組 1960年或以前 -

獎項
每組首10名優勝者可獲得精美雲石獎盃乙個及中興100元正鞋劵一張。

紀念品
- 所有參賽者均可獲贈長袖訓練T-恤乙件(紀念品呎碼有限,先到先得)
- 賽後獲德國雷巴哈礦泉水及葡萄適飲料各一支
- 完成比賽後會獲得Panasonic運動短毛巾乙條

(版主: 標籤曾稍作修改)

+1 0
上一篇︰專家指日飲8杯水未必有益下一篇︰苗圃12小時

升級   71.58%

該用戶從未簽到

原帖由 hawkins 於 2011-7-15 20:01 發表
比賽距離:成人組:十公里 (10km) 少年組:三公里 (3km)

日期:2011年10月23日(星期日)

起步時間:十公里:早上8時正 三公里:早上8時10分

報到時間:早上7時15分比賽路線:

十公里:由沙田運動場起步 ...

都幾多賽事選類似賽道! $140 ....... ...............

升級   50.85%

該用戶從未簽到

跑會要搵錢.....佢一路加價我諗會引起越來越多人去陪跑(唔封路既話), 講真, 大部份參加比賽既人都唔會諗拎到奬架啦, 係咪咁多人為拎佢地0個0的唔知會唔會用既野參加比賽真係唔清楚

另外條路會唔會同佢自家既復活跑一樣呢

升級   50.85%

該用戶從未簽到

nothing, 快到你丫
如果太多人去陪跑, 可能會塞住條賽道, 不過佢再咁加價落去, 好多有心或者住得近既跑手都會覺得呢140元係冇必要俾, 除非想要佢0的野

升級   70%

該用戶從未簽到

條路綫熟口熟面好正常,又要賽員賽道安全,又要考慮人數,又要買保險,又要警方批准,好多方面要考慮。不過大家提出的問題又好實在,不志在攞獎的人,大可以好似7.1大遊行咁隨時在路口加入,封路唔俾其他人用就似乎不大可能了,始終係公眾地方。
$140又實在貴咗啲,賽會話有$70捐俾人,但捐錢呢樣嘢最好俾參加者自己決定好啲,有啲賽會比較懂得尊重參加者,attach 一將捐款 form,你鍾意捐幾多就捐幾多,唔會強迫人地,即你想參加就一定要捐款。唔好話$70,人地喜歡那機構的話,$700或$7000都會捐,冇乜所謂。呢種做法就妥當啲。捐款者亦可以用收據嚟報稅,大家happy。
依家呢個比賽就好似唔俾大家撰擇,用捆挷式,要參加就一定要捐款俾指定機構,唔係太好囉。

升級   42.8%

無聊
  • 簽到天數: 5 天

係咪同11.6個路線完全一樣,同埋張證書有無完成時間,定只係完成証明

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟個人見解,如果知道個賽會係搵錢至上,可以唔報,無乜人報名,等佢自動搞唔成消失,如果唔報名又去跑,係助長佢地,佢地以為好多人想跑佢個賽事,懶得戚咁;另一方面,人地會笑你地無報又去跑的人,太cheap了,無錢報名又去痴跑,cheap精! 哈哈! 只是個人見解,勿怒!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 wbcy 於 16-7-2011 19:24 發表
    條路綫熟口熟面好正常,又要賽員賽道安全,又要考慮人數,又要買保險,又要警方批准,好多方面要考慮。不過大家提出的問題又好實在,不志在攞獎的人,大可以好似7.1大遊行咁隨時在路口加入,封路唔俾其他 ...

好多比賽都係咁.. 好似聯合國兒童基金個跑步比賽.. 唔通你又話佢咁樣唔好咩?

講真, 人地都寫到明, 明碼實價.. 其實要跑既咪去跑, 唔跑既咪第日自己去果度跑,咪鬼阻住人..
    講真, 有D 人未必想GET 獎, 但都想有個認可既賽事GET PB 既,
    如果個個人都係咁樣, 唔俾錢, 又走埋去一齊跑, 對攪手, 對俾左錢既跑手唔公平, 最後既結果咪又係好似老翻CD 咁.. 一拍兩散, 大家無得玩..

唔想俾錢, 大把時間俾大家去果度跑步, 仲可以早, 午, 晚自己選擇.. 點解人地比賽果日去攪到人呢.. 仲要講到好似好唔俾錢去跑好應份咁..

升級   100%

開心

不過我唔見有報名表..

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 nothing 於 2011-7-21 23:58 發表

其實想話趕絶佢地,咪將影到佢地既相公諸同好! 咁都嚇怕佢地啦

我都唔贊成唔比錢參賽,亦唔會咁做;不過既然無封路,任何人都可以練跑,而個條賽道我係經常跑的路線,尤其星期日必跑,如果比網友影到又擺埋上網,比人話CHEAP精,咁咪好無辜?

升級   0%

該用戶從未簽到

這個安排有些麻煩,使我參加意慾大大降低!
    "號碼布、晶片及紀念品將於10月9日(時間為10:00-18:00)在灣仔運動埸領取,比賽當日將不設派發號碼布。"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Anthony 於 2011-7-22 21:15 發表

我都唔贊成唔比錢參賽,亦唔會咁做;不過既然無封路,任何人都可以練跑,而個條賽道我係經常跑的路線,尤其星期日必跑,如果比網友影到又擺埋上網,比人話CHEAP精,咁咪好無辜?

小弟前年映這賽會舉辦的沙田10K賽事,映映下見有人無號碼布跑仲衝埋線,聽到耳邊有人鬧佢地cheap精,其中有人仲著住網衫,當時只覺得無地自容。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 917 天

第一屆飛達秋季長跑按此下載報名表格現正接受報名
    http://pacers.org.hk/23OCT.pdf

升級   82.63%

該用戶從未簽到

原帖由 bazihk 於 2011-7-23 16:11 發表
    這個安排有些麻煩,使我參加意慾大大降低!
    "號碼布、晶片及紀念品將於10月9日(時間為10:00-18:00)在灣仔運動埸領取,比賽當日將不設派發號碼布。"

飛達d比賽成日都係咁安排,玩呢個會既賽事考慮真要多一點

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kitkitlai 於 2011-8-6 22:38 發表

飛達d比賽成日都係咁安排,玩呢個會既賽事考慮真要多一點

如果唔可以當日攞選手包,又要去咁遠攞,又浪費多一日時間;我多數唔參加了

升級   100%

開心

原帖由 denis3885 於 6-8-2011 22:54 發表

如果唔可以當日攞選手包,又要去咁遠攞,又浪費多一日時間;我多數唔參加了" />" />  

上次沙田節, LONGRUN 都有幫人取選手包, 睇下今次會唔會都有囉, 問下皇上佢地先~~~

升級   27.89%

該用戶從未簽到

未跑過呢條路線...聽講沙田跑路好窄...多小路...係咪呢?

請巴打講下條賽道大約係點...謝謝﹗

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 16 天

Re-Name the Race??

Before called as " 飛達10K"??

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 violalo 於 2011-9-16 12:10 發表
    Before called as " 飛達10K"??

It should be 第一屆飛達秋季長跑

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

人工智能報名
    1. 夢璃
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.

* 如各位參與此場賽事既朋友於10月9號未能到指定地點取號碼布,你地可以搵我幫你地拎