香港長跑網  - 長跑長友

各位ching有冇骨科醫生推介??

升級   3.16%

該用戶從未簽到

我患上左一個叫osgood-schlatter disease既病,令到脛骨頂端好痛網上話耐左自己會好,已經持續左成年半有多,決定去睇骨科醫生
請問有邊個精於醫腳/膝蓋既骨科醫生推介?
唔該各位

升級   21.05%

開心
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 mr622 於 2011-7-30 09:11 發表 我患上左一個叫osgood-schlatter disease既病,令到脛骨頂端好痛網上話耐左自己會好,已經持續左成年半有多,決定去睇骨科醫生請問有邊個精於醫腳/膝蓋既骨科醫生推介?唔該各位

有朋友同我提過, 香港政府醫院既骨科技術好高, 唔好浪費
    唔知ching 既case 會唔會想睇政府呢?
    如果係, 可以搵私家門診寫紙轉介去政府, 然後排期~
    另外, 威院就有運動創傷治療部tim
    可惜政府就慢囉, 要排期
    希望其他 ching ctse 會比到私家醫生資料你

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cabane 於 2011-8-10 22:06 發表

有朋友同我提過, 香港政府醫院既骨科技術好高, 唔好浪費
    唔知ching 既case 會唔會想睇政府呢?
    如果係, 可以搵私家門診寫紙轉介去政府, 然後排期~
    另外, 威院就有運動創傷治療部tim
    可惜政府就慢囉, 要排期
    希望其他 ching ctse 會比到私家醫生資料你

登錄/註冊後可看大圖

個個人都話政府醫生排期耐,小弟就絕對不同意! 小弟已退休,入息不高,睇親都係政府醫生,佢地好過私家好多,私家醫生只是排期快少許,政府醫生造既case多好多,經驗好好多。
    大多數拖延都係自己,早排期早d睇,拖得耐棧自己辛苦。

升級   21.05%

開心
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 allanccl 於 2011-8-10 23:29 發表 個個人都話政府醫生排期耐,小弟就絕對不同意! 小弟已退休,入息不高,睇親都係政府醫生,佢地好過私家好多,私家醫生只是排期快少許,政府醫生造既case多好多,經驗好好多。
    大多數拖延都係自己,早排期早d睇,拖得耐棧自己辛苦。

我諗要遇到有經驗既醫生, 骨科既, 唔洗食好多藥
    唔介意要等下, 政府點都會化算既