香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: Rhys
打印 上一主題 下一主題

garmin connect 的替代品

升級   2.8%

鬱悶
  • 簽到天數: 9 天

升級   2.8%

鬱悶
  • 簽到天數: 9 天

原帖由 Rhys 於 2011-8-14 11:17 發表 發現runkeeper有個好大的問題!睇forum原來好多人嘈緊,就係經garmin upload上去d data唔準,你地有冇發現?

係呀!有3k都會差成幾百m。調返轉頭由runkeeper export去garmin connect個開始時間就會相差左8個鐘...真係兩不相容

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 rexleung 於 2011-8-14 13:14 發表 係呀!有3k都會差成幾百m。調返轉頭由runkeeper export去garmin connect個開始時間就會相差左8個鐘...真係兩不相容

希望佢快d攪番好佢,我想用佢多d。

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

我插好哂那些配件,裝了隻跟錶cd,上garmin connect ,電腦話末連線 但click入去隻 garmin file 入面的blue icon就可儲存資料,只是上唔到connect ,應如何整?我用xp

升級   31.05%

該用戶從未簽到

我都係upload唔到,我用vista,又係見到upload緊data,但係一啲data都upload唔到

升級   42.63%

該用戶從未簽到

ANT+ 個網寫 Sony Ericsson 好多隻電話都可以用到 ANT+
    唔知有無師兄用過 Sony Ericsson o既電話駁到 Garmin 的心跳帶或者 GPS 呢?

http://www.thisisant.com/pages/developer-zone/android-api

升級   42.63%

該用戶從未簽到

剛買o左部 Sony Ericsson Neo V, 裝o左個 Enomodo apps
    Enomodo 真係認到 Garmin 條心跳帶, 不過要帶上身先認到
    開頭放係部電話隔離都認唔到, 一帶條心跳帶上身就即刻認到, 一除就 connect 唔到
    不過隻 Garmin 錶就未認到, 仲未有時間研究