香港長跑網  - 長跑長友

新跑友, 大基大參上!

升級   44.7%

開心
  • 簽到天數: 2 天

各位好.

我係最近一個月才的起心肝跑步的. 快近半百之年, 最近更發覺追巴士無力 , 上斜見暈.  

登錄/註冊後可看大圖

見身邊的同齡朋友, 上山下水樣樣得, 為免落伍, 坐言起行開始跑步訓練. 我多數在天水圍跑. 請各跑友多指教.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 大基大 於 2011-8-19 15:50 發表
    各位好.

我係最近一個月才的起心肝跑步的. 快近半百之年, 最近更發覺追巴士無力 , 上斜見暈.  images/smilies/default/titter.gif     
    見身邊的同齡朋友, 上山下水樣樣得, 為免落伍, 坐言起行開始跑步訓練. 我 ...
    hi 大基大 ,

見到你頭像張相都應該算重磅人仕, 初跑唔好太急進, 因為好容易受傷, 最好由急步行開始到慢跑 , 鞋要選擇避震強ge , 祝月跑月健康

星期一晚屯門鄧肇堅運動場wong sir有訓練, 如果有時間可以留意吓 , 好多野學架 https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=4035&goto=lastpost#lastpost

升級   44.7%

開心
  • 簽到天數: 2 天

回復 2# 的帖子

KF 兄

多謝鼓勵!我練跑了一個月,體重方面略有改善,今早照鏡時見大脾size 幼了一圈,喜不自勝. 

呢個圖像對我意義非凡,係支持我奮鬥下去的原動力.

我一直都有留意Wong sir 訓練課程,見到自己依家只能約40分鐘跑完5公里(心率平均達160 ).想來還是操多點基本功才去請wong sir 指導..

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

welcome大基大師兄~~~
    加油呀!  跑番多d, 食得健康d, 努力加油 !