香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

馬鞍山新手報到

升級   8.95%

該用戶從未簽到

馬鞍山新手報到,大家多多指教!

希望藉著跑步運動來鍛鍊自己和減下肥,依家暫時跑了2個星期,都係在馬鞍山的海濱公園緩跑徑慢跑,一星期大約2-3晚,跑300m慢行200m 重復以上最少一小時,希望將來會慢慢習慣吧,因

為跑完真的會腳痛,依家唔跑步的時間我亦會踏單車的,希望保持住每日做運動的態度,持之以恆是我希望做的事情
+1 0
上一篇︰明報~今天跑步專題「熱適應」下一篇︰想問返對新跑鞋,各位有咩推介??

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 493 天

希羅尼師兄:星期日會在馬鞍山練跑的,有時間一起來練吧http://202.123.213.5/forum/viewt ... page%3D1&page=1

升級   13.2%

該用戶從未簽到

原帖由 希羅尼 於 2011-9-3 23:57 發表 馬鞍山新手報到,大家多多指教!希望藉著跑步運動來鍛鍊自己和減下肥,依家暫時跑了2個星期,都係在馬鞍山的海濱公園緩跑徑慢跑,一星期大約2-3晚,跑300m慢行200m 重復以上最少一小時,希望將來會慢慢習慣吧,因為跑 ...

師兄, 一小時跑+走, 很好呀!

小弟都係馬鞍山人, 常跑海濱長廊緩跑徑. 多多指教啊

升級   8.95%

該用戶從未簽到

原帖由 kin8333 於 2011-9-4 07:05 發表
    希羅尼師兄:星期日會在馬鞍山練跑的,有時間一起來練吧http://202.123.213.5/forum/viewthread.php?tid=15336&extra=page%3D1&page=1

=.=我諗等我練好些再跟你們玩好了..你們起手都15k.@@我跟不到你們的

我真的是跑慢跑300m之後行200m再跑這樣的 等我有信心我會試跟你們一起玩的..嘿嘿

因為都係剛跑..還要時間去習慣...跑完波羅蓋真的很痛@@

升級   8.95%

該用戶從未簽到

原帖由 slowrunner 於 2011-9-4 11:16 發表

師兄, 一小時跑+走, 很好呀!

小弟都係馬鞍山人, 常跑海濱長廊緩跑徑. 多多指教啊

安呀..哈 我都係剛學跑,仲要時間去習慣,不過我見馬鞍山真係都幾多人跑步的...來來往往..由其是晚上時間!

加上海濱沿線配套真的不錯....洗手間呀..水機,全都齊全,做運動一流..哈

升級   8.95%

該用戶從未簽到

原帖由 leoleo 於 2011-9-4 15:55 發表
    Welcome you are new members in all, add oil~~~

是..我會努力的..哈

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 希羅尼 於 2011-9-3 23:57 發表
    馬鞍山新手報到,大家多多指教!

希望藉著跑步運動來鍛鍊自己和減下肥,依家暫時跑了2個星期,都係在馬鞍山的海濱公園緩跑徑慢跑,一星期大約2-3晚,跑300m慢行200m 重復以上最少一小時,希望將來會慢慢習慣吧,因

為跑 ...
    歡迎呀~!

有腳痛要小心d,身體己俾左個訊息你要減量,試吓用膝帶附助吓對腳同埋要選擇一對合適ge跑鞋

加油~!

升級   8.95%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2011-9-5 10:49 發表
    歡迎呀~!

有腳痛要小心d,身體己俾左個訊息你要減量,試吓用膝帶附助吓對腳同埋要選擇一對合適ge跑鞋

加油~!

我無死谷的...因為我都知道要慢慢來...我買左對asics ds trainer16 因為做緊特價

我係膝頭痛..所以暫時都係跑一日,二日單車咁樣keep住運動量

我會等到唔痛先再跑的

買膝帶是不是去運動專賣店和店員膝帶就成了? 是一塊包住個波羅蓋那種?

多謝提醒,唔該師兄!

升級   100%

奮鬥

我用過一大塊包住個波羅蓋那種跑全馬 (新手果時操到兩腳傷哂) , 幾有效 , 傷左都可以應付到42k架

升級   100%

奮鬥

係呀~! 去運動專賣店

我用果隻好似大約$110

升級   8.95%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2011-9-5 11:16 發表
    係呀~! 去運動專賣店

我用果隻好似大約$110

唔該師兄提點...我呢2日去看看

謝謝