香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki

2012.1.8 心晴行動飛躍海洋公園慈善跑

升級   50%

該用戶從未簽到

「心晴行動飛躍海洋公園慈善跑」

「心晴行動飛躍海洋公園慈善跑」,已經開始接受報名啦!

這是海洋公園第一次開放公園車路作長跑比賽

新路線 新挑戰!
舉行日期:2012年1月8日(星期日)
報名:2011年11月1日至12月1日
查詢電話:36901000
網址:http://www.jmhf.org/run/

目的:為心晴行動慈善基金推廣情緒健康工作籌款

登錄/註冊後可看大圖

名額有限, d報名啦!

升級   70%

該用戶從未簽到

$200-$350,貴確係貴咗少少,但賽會話係捐款,用作慈善用途,而報名費卻係 0 喎!如果認同佢地理念,又唔好太介意啦,況且依家好多賽事都要二百上下。China Coast都唔平,都係差唔多。
雖然7K唔算長,但一條對絕大部份港人冇開放過的跑道,卻有不少吸引力。
但四千個名額就應好雖滿額了,第一屆跑東涌至梅窩,一條風景好好的新賽道,都只係有百多二百人而已。舊年亦唔算好多人,佢地啲預算有啲問題。

升級   4.74%

該用戶從未簽到

依個比賽好似好吸引.因為佢地好似係跑入去海洋公園裡面,會經過過山車下面架, 真係幾特別

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

人工智能自動報名系統
    wlau

升級   63.68%

該用戶從未簽到

人工智能自動報名系統
    1. wlau
    2. 大便晴子

升級   50%

該用戶從未簽到

仲有兩星期ja, 要快d報名先得

升級   50%

該用戶從未簽到

「心晴行動飛躍海洋公園慈善跑」,已經開始接受報名啦!

這是海洋公園第一次開放公園車路作長跑比賽

新路線 新挑戰!
    舉行日期:2012年1月8日(星期日)
    報名:2011年11月1日至12月1日
    查詢電話:36901000
    網址:http://www.jmhf.org/run/
    目的:為心晴行動慈善基金推廣情緒健康工作籌款

名額有限, d報名啦!
    http://www.jmhf.org/upload_files/event/20080426/895.pdf

登錄/註冊後可看大圖

升級   50%

該用戶從未簽到

就黎截止, 要怏手LA

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

啱啱報咗名, 繼續支持.

聽日截止嘞 ~~   

升級   30.2%

該用戶從未簽到

報名日期延長至12月8日凌晨12時截止.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

跑完返到屋企嚕。

真係跑入去海洋公園裡面,前半段全上山都好甘下,都係一個很好的斜路訓練。

36:15跑完7公里(很懷疑有沒有7k,有一兩段太斜我寧願行,以我的龜速太可能keep到5分11秒1k,不過7k不是標準路程,算了吧)

陳家豪、姚潔貞也有來跑,也見到馬時亨、吳綺莉&鄭裕玲,當然還有大姐明)

如果不是報名費不是一下子加到$350,相信會有更多人參加。($250以下會較合理)

升級   100%

開心

我都有跑, 但著網衫既人好少..得我同一個大便晴子 AND 一個睇唔清楚佢係邊個既師兄......睇來今日都無網友影相既啦..

升級   100%

開心

原帖由 chisuet 於 8-1-2012 09:07 發表
    跑完返到屋企嚕。

真係跑入去海洋公園裡面,前半段全上山都好甘下,都係一個很好的斜路訓練。

36:15跑完7公里(很懷疑有沒有7k,有一兩段太斜我寧願行,以我的龜速太可能keep到5分11秒1k,不過7k不是標準路程 ...

不過DO DO 講到明無跑...但大姐明有無跑呢?

升級   100%

開心

今次個比賽真係攪得幾亂, 第一就係報坐車, 我一開始報左坐車, 但之後收到E-MAIL 話INFO 無左, 要我再填過..
    好啦, 到拿選手包..又話無我坐車RECORD...咁我登記多一次啦..
    點之..又打來話我坐果班車唔夠人, 要轉坐下一班...
    到左今日, 坐車去到, 見佢有個好似更衣室既物體, 但無寫出來, 亦無人指示過, 結果, 好多人用左厠格去攪衫, 攪到個個等洗手間等到傻..
    到六點四十五, 先有人來掛BANNER 話係洗手間, 但官方放行李係六點五十分截止, 咁叫人點換呢..
    而之後比賽時間亦由七點推遲到七點二十分..咁都唔係大問題..
    係等起步果下, 無COUNT DOWN, 亦無大會主持話準備..係突然鳴槍...而且..七公里同二公里既小朋友係差不多同時開跑..攪到到去1K半右, 突然有D 細路逆線咁跑番來, 差少少撞到我地七公里D 跑手..我地咁大份就自然無事, 但D 細路就好危險..仲可能影響到佢D 成績....
    講真, 條路我覺得OK, 但真係仲有好多野問題要改善下.....

升級   0%

擦汗

我連續三年支持.
    舊年係里數問題, 同封路斑馬線位問題, 我有向 [心晴行動] 反映.   (無收到任何回訊)

今年我冇乜覺得乜嘢.
    開跑時間變動, 對於哩啲多贊助多藝人嘅活動, 有時少不免.

路程大上再大落.
    見到 chisuet 兄, 我有叫過你.
    見到 saki 版主, 同一位跑得好快好快頭十名上下嘅師兄 !

(35:41)   

下年睇吓佢跑邊到, 應該都會繼續支持.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2012-1-8 10:59 發表
    我都有跑, 但著網衫既人好少..得我同一個大便晴子 AND 一個睇唔清楚佢係邊個既師兄......睇來今日都無網友影相既啦..

我沒太留意, 記憶中見到一位ctse及一位ching穿網衫(我自己當然只有舊網衣, 但倒沒穿它去跑), 另一兩個是穿友網的戰衣.
    至於影相, 我倒不太擔心, 主辦單位過去兩年都有專人影相(去年有一張更影得我好靚好pro)
    過一兩日去sportsoho找找看.

原帖由 wlau 於 2012-1-8 11:00 發表

不過DO DO 講到明無跑...但大姐明有無跑呢?

大姐明去年都係象徵式跟跑, 這7k如得得地所講大上大落有一定難度, 她雖是心晴icon, 但就算她不落場跑相信沒人會介意.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2012-1-8 11:14 發表
    今次個比賽真係攪得幾亂, 第一就係報坐車, 我一開始報左坐車, 但之後收到E-MAIL 話INFO 無左, 要我再填過..
    好啦, 到拿選手包..又話無我坐車RECORD...咁我登記多一次啦..
    點之..又打來話我坐果班車唔夠人, 要轉坐 ...

坐車方面又真係幾亂,
    報名表格有提到如需坐shuttle必須註明, 但個表格上又無俾人tick上車地點,
    而原本shuttle定係6:00, 6:15/6:20的shuttle, 到取跑手包時又改為5:45/6:00/6:10, 到後來某些班次唔夠人時要合併班次, 又要逐個通知更改上車時間.
    如果一早係表格度俾人揀, 取跑手包時才通知更改上車時間, 就唔駛咁麻煩.
    再者如果6:15上車, 7點比賽, 根本就唔夠時間熱身同寄存行李, 而且要遷就一班嘉賓, 所以順延至7:20開跑好合理.

嗚槍那一刻我完全沒有心理準備, 我仲搞緊部手機的Nike app, 結果是一路跑一路搞個臂袋, 係咁被人過.
    不過算啦, 始終不算一個大賽, 我只當它是一個斜路訓練算.
    希望主辦單位下年搞好佢啦. (我跟得得地一樣, 已連續第三年支持).

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 wlau 於 2012-1-8 10:59 發表

都因為同日仲有其他比賽, 離島同大埔糖尿病....D人好多去晒果邊..

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2012-1-8 13:30 發表
    我連續三年支持.
    舊年係里數問題, 同封路斑馬線位問題, 我有向 [心晴行動] 反映.   (無收到任何回訊)

今年我冇乜覺得乜嘢.
    開跑時間變動, 對於哩啲多贊助多藝人嘅活動, 有時少不免.

路程大上再大落.
    見到 chisuet 兄, 我有叫過你.
    見到 saki 版主, 同一位跑得好快好快頭十名上下嘅師兄 !

(35:41)   

登錄/註冊後可看大圖

下年睇吓佢跑邊到, 應該都會繼續支持.

非常唔好意思, 我真係大懵, 你是在開跑前還是跑完後才見到我?
    我全程都聽住mp3, 可能聽唔到你叫我.
    我跑後也見到一兩個好像較面善的, 我慢你半分鐘左右, 可能其中一個真的是你.
    (我認人能力很差, 真係非常sorry, 下次如再跑這比賽, 見面時可以whatsapp或call大家)

聽司儀的口吻, 是日後都想係海洋公園搞.
    下年我都應該會繼續支持(除非撞正美津濃半馬).

升級   0%

擦汗

原帖由 chisuet 於 2012-1-8 18:22 發表

非常唔好意思, 我真係大懵, 你是在開跑前還是跑完後才見到我?

聽司儀的口吻, 是日後都想係海洋公園搞.
    下年我都應該會繼續支持(除非撞正美津濃半馬).

唔緊要, 我係途中叫你, 即轉折點無耐...
    剎那間, 見到你, 有帶帽...

[認人能力] ~ 我記得你哩句 !
    你以前都係咁講 !!!   

呵 ?
    海洋公園係有少少吸引力嘅...... 估唔到陳家豪姚潔貞陳潔儀都嚟......
    再喺哩度攪... 睇吓佢會唔會撞其他賽... 人數多唔多真係唔敢講......