香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

23.10.2011 安怡女子健跑日(費用全免)

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

[size=2em]安怡健跑日 - 3公里女子公開組
    10月20日為「世界骨質疏鬆日」,健康的骨骼需要注重鈣質的吸收,足夠的維生素D,及多做負重運動;女性有較大的機會患上骨質疏鬆症,「安怡健跑日」鼓勵女性多做運動,愛護骨骼。
    比賽距離:三公里
    日期:2011年10月23日(星期日)
    起步時間:早上9時30分
    報到時間:早上8時15分
    比賽路線:由沙田運動場起步沿馬場外行人徑,經過體育學院後折返
    組別:女子公開組 (25歲或以上)
    名額:300名
    截止報名日期:2011年9月25日
    奬項:第一名:安怡高鈣奶產品價值$300,運動用品現金劵價值$2,000。

第二名:安怡高鈣奶產品價值$300,運動用品現金劵價值$1,500。

第三名:安怡高鈣奶產品價值$300,運動用品現金劵價值$1,000。

第四至十名:安怡高鈣奶產品價值$300,運動用品現金劵價值$300。
    完成証書:各完成賽事選手,將獲發嘉許証書

費用全免,兼可參加免費骨骼健康檢查。

1. 本會不設任何上訴。
    2. 參加者的個人保險需自行負責。
    3. 大會設有行李寄存, 但參賽者需自行保管貴重物品,如有遺失,恕不負責。
    4. 本賽事委員會擁有修改及解釋以上規則的權利。
    5. 參加者需穿上大會指定T恤、把號碼布掛在胸前及戴上計時晶片。
    6. 如賽事因天氣惡劣(兩小時前懸掛八號或以上的熱帶氣旋警告信號,或紅色/黑色暴雨警告信號)或其他因素導致取消,本會不作補賽。

安怡健跑日

運動版圖和安怡舉辦了安怡健跑日,讓各位女跑手痛快地在城門河完成3公里的短跑賽事。比賽詳情如下:
    日期:十月二十三日(星期日)
    時間:九時三十分起步
    起點�終點:沙田運動場
    名額:300名
    獎品:頭十名可獲得奬牌,安怡產品及現金劵, 總值$10,000
    所有跑手將獲得運動T恤,完成賽事後會得到證書,而且費用全免。名額有限,請盡快到www.sportsoho.com/anlene報名!如有查詢,請致電2117 1011 或電郵至[email protected]聯絡陳小姐。
    +1 0
    上一篇︰Cliff之跑步記錄下一篇︰下年 ITU 去大嶼山(暫定) wor~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 12 天

點解又唔舉辦安怡叔叔日,等我開心吓都好啦!

升級   29.33%

該用戶從未簽到

純女子賽,會不會現場多了一班男龍友在拍攝。

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 2 天

駿哥:便宜莫貪啊! 才跑3Km,搔不著癢處! 免費為籍,參加者需穿上大會指定T恤   大  賣 廣  告,拋磚引玉,將女士套住一輩子喝它的產品。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 12 天

AY60 Ching果然明察秋毫,高見、高見、係嘅、係嘅。

升級   12.33%

該用戶從未簽到

我真係唔明, 點解同一日沙運有10k比賽, 佢地都可以係沙運攪3k既比賽既

升級   100%

擦汗

兩件賽事都係 sportsoho協辦,都係商品推廣活動,一日做兩單生意,最節省成本的做法

升級   79%

開心
  • 簽到天數: 8 天

等我去跑下~ 幫人買下廣告先~

剛係網上報左名, 話10月初會再有專人聯絡我!

升級   4.74%

該用戶從未簽到

回復 4# 的帖子

SO?? 香港運動唔易做架, 咁本搵唔到錢,sportsoho有心係依行發展, 或多或少幫助了香港運動, 佢地生存都要經費, 幫人買下廣告有咩問題?如果有一日睇英超因為有讚助商大家唔洗再比錢有線你睇唔睇? 依家有人幫我們搵讚助商比錢我們做運動, 唔好咩?

升級   100%

該用戶從未簽到

回復 9# 的帖子

agree

升級   26%

慵懶

我其實係新手, JOIN咗美津濃城門河10公里作處女跑 , 都有諗過跑呢個當做預習, 其實各位師兄師姐值得嘛?

升級   9%

該用戶從未簽到

原帖由 lulu822 於 2011-9-23 10:06 發表
    我其實係新手, JOIN咗美津濃城門河10公里作處女跑 , 都有諗過跑呢個當做預習, 其實各位師兄師姐值得嘛?

呢個比賽是免費的, 參加了先啦, 但只有3公里, 不能當預賽, 如有時間最好跑完在沙田再加操跑多5K左右啦.

升級   26%

慵懶

原帖由 joew 於 2011-9-23 12:07 發表

呢個比賽是免費的, 參加了先啦, 但只有3公里, 不能當預賽, 如有時間最好跑完在沙田再加操跑多5K左右啦.

我知只有3KM唔可以當預賽, 但係只係預習吓起步個情況, 因為驚自己第一次跑, 未見過大場面會雞手鴨腳

升級   100%

難過
  • 簽到天數: 20 天

等我由3K開始試下先

升級   26%

慵懶

報名截止日期延至9/29,唔知係咪無咩人參加呢?

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

我靜靜雞幫老婆報左

升級   70%

該用戶從未簽到

已報名了, 首個報名參加的跑步活動,  希望到時有好成積

升級   100%

該用戶從未簽到

這個比賽只限二十五歲或以上的女仕參加 各位師兄要注意

升級   0%

該用戶從未簽到

當日同時同地10K,我都報左。

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 493 天

原帖由 denis3885 於 2011-10-8 11:28 發表
    當日同時同地10K,我都報左。

金金這個賽事你想跑都無資格呀安怡健跑日 - 3公里女子公開組