香港長跑網  - 長跑長友

樓主: lewischan
打印 上一主題 下一主題

2012.1.2 美津濃香港半馬拉松錦標賽

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 runnerman 於 2012-1-4 12:18 發表
呢個問題係上次ASICS 10K已經有... 我地過左終點, 照計個時間一過就係official time啦..(當然係計開跑時未踩係塊地毯前計啦, 實唔會係0秒差異架啦official同chip time正常,點快都有1-2秒) 點知原來佢搵人掃左你心口果下先係official time... 搞到慢左成5秒當日,... 仲要工作人員唔一早單聲... 搞到你過左終點... 有人係終點後再跑左係你前面. 工作人員掃佢地心口先. 你變左慢過佢地... 都唔係一次半次出事...

兩個比賽所用的晶片唔同, ASICS 10K所用的晶片係號碼布度, 呢個比賽就要扣係對鞋度.

除非你爭冠亞季短兵相接, 或者係差幾秒無左金銀銅章(但ASICS 10K沒有這些), 又或者以名次計分(如隊際), 否則時間差幾秒, 名次差幾名, 點都好過連成績都見唔到.

升級   5.26%

該用戶從未簽到

原帖由 chisuet 於 2012-1-4 13:32 發表

兩個比賽所用的晶片唔同, ASICS 10K所用的晶片係號碼布度, 呢個比賽就要扣係對鞋度.

除非你爭冠亞季短兵相接, 或者係差幾秒無左金銀銅章(但ASICS 10K沒有這些), 又或者以名次計分(如隊際), 否則時間差幾秒,  ...

咁又係, 而家起碼有幾個人冇左成績

升級   4.74%

該用戶從未簽到

hkaaa好似用緊三款計時晶片,一隻係asics 10k果隻,垃圾,要用野拍先得,如果hkaaa再用果隻我發誓要後一定唔再參加....之前特步15k有一隻新既心口晶片,好方便,好多比賽已經用緊,又冇咩問題,唔知點解外面比賽用左成年hkaaa先用, 但又唔知點解用左一次又唔用,寧願用返最舊最唔方便放便果隻白色晶片,又要除鞋帶又要成,知唔知跑完半馬我地隻腳仔真係軟軟地,重要除晶片真係好麻煩o不過可能隻舊晶片係hkaaa自己老細,所以用返姐...越念越覺得hkaaa不知所謂

升級   5.26%

該用戶從未簽到

原帖由 graceng 於 2012-1-4 23:33 發表 hkaaa好似用緊三款計時晶片,一隻係asics 10k果隻,垃圾,要用野拍先得,如果hkaaa再用果隻我發誓要後一定唔再參加....之前特步15k有一隻新既心口晶片,好方便,好多比賽已經用緊,又冇咩問題,唔知點解外面比賽用左成年hkaa ...

係其他網見到, 原來真係好多人冇左個成績... 田總真係唔知搞乜鬼...

升級   27.89%

該用戶從未簽到

上面果位runnerman師兄,知道你no.係7XXX,咁岩搵開相,希望幫到你手將有關既相sent去hkaaa,係可以上訴的,以往有其他師兄都試過,最尾都有番個名份有網友投訴不願登出個人照片,所以內容被編輯(刪除照片)管理員示

升級   5.26%

該用戶從未簽到

有好多個人冇左個成績呀今次. 但點都唔該晒你

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

投票區有"賽後投票"
    歡迎各位參加者打個分,寫下評語

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=16454&extra=page%3D1

Kin in Running

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 runnerman 於 2012-1-5 09:28 發表 有好多個人冇左個成績呀今次. 但點都唔該晒你

我又無事喎! 我D成績出左都好準確, 我無問題呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

今日收到證書和銅章仔,好靚下! 仲有美記八折信添∼不過只限正價!

升級   1.58%

該用戶從未簽到

證書真的幾靚,但銀章仔有點失望。七折、八折其實出面也有這折扣提供,幫補不大。不過最重要當天跑得很開心。