香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

有冇師兄師姊跑左25/9荃灣NB10K呢?

升級   4.67%

該用戶從未簽到

唔知點解大會要安排當日跑完先至排隊取記念TEE,搞到跑得慢少少既跑手冇SIZE揀!!

記念TEE啫!都要先到先得揀SIZE?唔通跑得慢就要比人睇唔起?
+1 0
上一篇︰每人/日一句~~~跑步ge好處下一篇︰40蚊位麥記親子跑!有小朋友證書

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

其實有好多比賽tee個意義, 係完成比賽g後做紀念 , 所以當完成左個比賽先會分派架

升級   0%

開心

其實最好系報名時問左SIZE,
    跑完按報名個size 派

這樣不論快慢
    人人平等

升級   96.75%

該用戶從未簽到

如果只係記念TEE啫,攞唔到就算囉,或者當係推動力下次跑快啲。所謂比賽都係一般志在參與嘅聚會,要賽嘅係自己,要記念嘅亦唔在於件TEE,除非要著出嚟話比人知囉。不過真係介意完成賽事先有紀念TEE,最簡單就係唔參加杯葛個比賽,反正跑季成日都有比賽,睇吓唔參加令報名人數少咗,大會會唔會妥協囉。

升級   4.67%

該用戶從未簽到

跑完先拎TEE當然冇問題,只係大會有責任協調好,協調得未夠好,跑手都可以表逹下意見架!唔係點有進步喎?

升級   96.75%

該用戶從未簽到

如果大會無講明係跑之前定之後派,有錯!如果之後先派,但大會又無預先問定個別跑手想要乜,但又承諾要乜有乜,有錯!不過話明之後派又無特別安排,就一定有人攞唔到想要既大小,除非二千人參加,大中細碼每款都做二千件。

我都係俾吓意見啫,如果可以,不如唔好派,直接減報名費,或者憑號碼布去門市攞。想大會大財團改善?咁就用行動話佢聽,例如唔參加就直接,想佢地進步?不如自己努力啲練習去進步仲實際。

升級   4.67%

該用戶從未簽到

所以我咪冇參加NB15K,轉參加同日既沙田10K挑戰賽~自己努唔努力練習同大會改唔改善都冇直接關係既

升級   96.75%

該用戶從未簽到

回復 9# 的帖子

件嘢梗係唔值錢啦,仲幫贊助商做埋宣傳,有賺啦,只不過係贊助商唔係跑手本身囉,到唔用掉果時,送去堆填就人人俾錢處理。

升級   4.67%

該用戶從未簽到

睇開D,社會係咁架啦~唔通個個穿白底衫先至係申張公義,反大財團咩?

升級   96.75%

該用戶從未簽到

回復 11# 的帖子

所以我咪話記念TEE啫!攞唔到咪算囉,世界係咁咖啦,見慣咗接受咗,就唔會覺得有乜唔妥,發聲嚟做乜?

升級   4.67%

該用戶從未簽到

論壇發聲有咩問題?有咩錯?

升級   4.67%

該用戶從未簽到

我只係跑步初哥,第一次玩10K公開賽,想有件合身既記念TEE留念一下,有咩錯?就算拎唔到都冇辦法!只係說說吧!唔係人之常情咩?

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 12 天

Andison Ching 你完全無錯,錯在NB尺碼出了問題,M碼超細件。
    第一次玩公開賽而攞到一件不合自己心水紀念品,的確是有點兒不是味道。
    我都攞咗件不合身的M碼,最後送了她人。如果是L碼我會與你交換或送給你。
    Felixcat Ching他是經常參加比賽跑友,因每場都有紀念衫,所以覺得沒什麼大不了。
    我絕對相信他不是有意或有心針對你的,只是一場誤會。
    得閒可以留意下約跑區,有很多地方可以參與一齊約跑,見面時打個招呼便可以融合一齊。
    ~~~經常約跑,最緊要是會進步很多呢!~~~

升級   27.67%

該用戶從未簽到

我同意駿哥所講今次係NB的問題, 並不太關賽前攞衫定賽後攞衫的問題...

如果比你賽前攞衫, 假如唔可以試身, 或者冇sample比你睇, 你攞左M碼一樣係唔岩身, 除非佢比你換...

就算當日你跑得快過Thomas, 返到終點佢冇sample比你睇你自己慢慢諗, 選一個碼都可能會唔岩身...

希望gold coast 15K, NB會改善依個d碼亂咁黎既情況, 唔係可能會失去一班支持者

升級   96.75%

該用戶從未簽到

回復 15# 的帖子

駿哥,首先要多謝您的說話。其實我在這裡也是一名新丁,可能只係跑過Andison多一兩場比賽罷了,亦無意針對任何人。其實我係覺得欣賞Andison,因為我條老狗早已接受現實同妥協,反而像Andison那樣抱不平的年青人更值得鼓勵。不過我覺與其響呢度講一輪,現實係唔會改變嘅。參加比賽都係為開心啫,自己唔開心最唔抵。如果真係接受唔到,咪試吓寫封信去NB,或者集合眾人嘅不滿做件實事。如果我無記錯,跑網亦發動一次我拍爛手掌嘅行動,就係聯合大家向警方反映舉辦賽事申請嘅不滿。羅馬唔會一日就建成,唔滿意就要去改變,一係改變自己,一係改變現實。今年係申亥一百週年,像Andison這樣有理想的年青人,社會需要你呀!無論如何,如果我嘅說話令Andison不快,我誠心同佢講聲對唔住,你就當我癲狗亂吠好了。

升級   100%

開心

Felixcat Ching,你講得無錯,<跑步>我們都是尋找當中的開心及樂趣。
    我知你的心態出發點是善意的。但後來知道Andison Ching的苦處,初嘗公開賽,
    感覺對他不公平,無疑中帶給他有點失落感,年青人是不必氣餒的。
    所以告知他是偶爾主辦單位出錯,並關注他感受,使到他重回跑步的正能量及樂趣。
    ~我今次講得有點老氣橫秋,其實我都是跑齡淺,年紀不會比你少。如果有緣的話,
    看看在甚麼賽事相遇,一齊打個招呼~做個朋友   

升級   4.67%

該用戶從未簽到

各位,Sure~如果有得失之處,請見諒~

升級   100%

擦汗

andison ching 不要吾開心,這個比賽好多人拿不到合size t-shirt,我都一様,我的第一次比賽在沙田也拿衫,但現在多到可以天天不同衫,多的比賽,more t-shirt,more fun.

升級   96.75%

該用戶從未簽到

駿哥,一言為定。單憑你嘅說話,就知你功力深厚,唔關係你老定他幼。要講錦上添花嘅說話談何容易吖,抱怨就更變成理所當然;和事佬從來都不討好,駿哥你好嘢。

升級   100%

開心

felixcat Ching 我將會參加近期賽事有:30/10長跑會綠色半馬、6/11黃金海15K
    13/11 Asics 10K、20/11Sportsoho沙田10K、11/12香港國際機場活力10K。
    看看是否有機會碰到面,打個招呼~一齊哈哈哈……歡樂人生