香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Bloodorc
打印 上一主題 下一主題

2012報名報到一頭煙, 一舊雲

升級   47%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

我第一晚報都好難, 相信大家同時收到渣馬的msn, 好多跑手唔想錯過會心急報名,
    導致阻塞. 我中途都有出SESSION FAILURE之類.
    得到深夜一點半, 終於去到信用卡驗證,
    收到CONFIRM REFERENCE NO. 先放心.

升級   84.85%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

大家好..我係新手黎架..第一年參加!
    我岩岩想報名..剩係填完報名個PART就彈左呢段野出黎...
    我SEND左兩次都未去到比錢階段..
    咁算唔算重覆報名呀..??
    Session time out - Your online registration is being processed and will be completed within 10 working days. You can check your entry status through entry searching on marathon website after 10 working days. Please DO NOT repeat the application through either online registration or by post.

PS""其實係咪信用卡未過到數,未有CONFIRM野都唔當成功架??

升級   100%

• 簽到天數: 2 天

回復 15# 的帖子

我同樣遇到類似情況, 都係郵寄報名穏陣!(無奈)

升級   100%

開心

原帖由 yannn3860 於 2011-10-5 14:02 發表
    大家好..我係新手黎架..第一年參加!
    我岩岩想報名..剩係填完報名個PART就彈左呢段野出黎...
    我SEND左兩次都未去到比錢階段..

咁算唔算重覆報名呀..??
    Session time out - Your online registration is being pro ...

打電話去查問,佢會話比你知報唔報到。不過打通電話都並不容易。

升級   50%

該用戶從未簽到

如果過$,但係幾時先知成唔成功?full了禁點?

升級   62.63%

該用戶從未簽到

算啦ching, 我都係寄過去穩陣la !

升級   79.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 9 天

係呀Ching, 用郵寄穩陣D, 我重複輸入step 1 好多次, 一按submit 就出session time out, 資料都未入晒點有紀錄呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ad2009 於 2011-10-6 01:08 發表
    係呀Ching, 用郵寄穩陣D, 我重複輸入step 1 好多次, 一按submit 就出session time out, 資料都未入晒點有紀錄呀

我由3/10到而家都唔成功,剛用郵寄了,全馬只得13,000位,要快手。

升級   71.8%

奮鬥

放棄網上登記, 用最基本方法-郵寄算啦, 反正又之前又冇ref number又冇短訊又冇email回覆

升級   80%

該用戶從未簽到

我4/10 登記時有同樣情況.
    當日check 時仲話我既登記處理中. 我當日有幸打到去, 果個人話收到我登記.因為佢地個server 有d 問題. 有好多人都有咁既情況. 係online visa 即刻過唔到數.要遲d人手打去bank拎approval 過蚊先得.所以叫我around 10個working days 再check.
    我問佢會唔會因為咁樣無左個位.佢話應該唔會.只係差過數問題. 如果你比既credit card 資料係可以過到數.應該都ok.可以放心.
    但我仍然好唔放心. 等10日.到時到應該full 晒.如果佢話我個regisrtation 有問題取消左我咪miss左...點算好呢?

升級   37.6%

該用戶從未簽到

原帖由 ernice 於 2011-10-6 11:20 發表
    我4/10 登記時有同樣情況.
    當日check 時仲話我既登記處理中. 我當日有幸打到去, 果個人話收到我登記.因為佢地個server 有d 問題. 有好多人都有咁既情況. 係online visa 即刻過唔到數.要遲d人手打去bank拎approval  ...

我都係同你一樣做法

我仲問佢如果到時張visa 卡過唔到數 可唔可以轉用mastercard, 佢答我話無問題 只要俾到錢就ok.

升級   80%

該用戶從未簽到

原帖由 monkeywsk 於 2011-10-6 11:30 發表

我都係同你一樣做法

我仲問佢如果到時張visa 卡過唔到數 可唔可以轉用mastercard, 佢答我話無問題 只要俾到錢就ok.

咁其實係咪ok ? 係咪唔洗擔心呢..唉..好煩..渣打年年都有呢個情況出現. 上年我朋加又係咁.打電話去一樣答案.但佢final 都過到數報到無問題.

升級   37.6%

該用戶從未簽到

原帖由 ernice 於 2011-10-6 11:34 發表

咁其實係咪ok ? 係咪唔洗擔心呢..唉..好煩..渣打年年都有呢個情況出現. 上年我朋加又係咁.打電話去一樣答案.但佢final 都過到數報到無問題.

我諗住下星期1,2 再打去問問lor
    睇住佢個句報名現況的字句真係好令人不安lor, 但電話問清楚就會安心d

升級   80%

該用戶從未簽到

原帖由 monkeywsk 於 2011-10-6 11:40 發表

我諗住下星期1,2 再打去問問lor
    睇住佢個句報名現況的字句真係好令人不安lor, 但電話問清楚就會安心d

無錯.但今日打左好耐都打唔到=__=

升級   37.6%

該用戶從未簽到

原帖由 ernice 於 2011-10-6 11:42 發表

無錯.但今日打左好耐都打唔到=__=

發揮你的長跑毅力吧~

升級   80%

該用戶從未簽到

主辦單位香港業餘田徑總會承認收到有關投訴,主席關祺估計因太多人於同一時間報名,令網站「擠塞」。他說今日會與網站承辦商開會,要求對方提交報告,以及檢討報名程序和解決技術問題,稍後向公眾交代。他又保證,參賽者曾經於網上登記,且有記錄在案,其名額可獲保留。

應該唔洗擔心了

升級   83.16%

該用戶從未簽到

去到交錢之前個STEP, 按Send後, 話Server Error...
    打電話去, 3個鐘內 近100次, 通左5次, 4次話繁忙, 1次通左, 等等下又話繁忙,
    留了MSG又唔覆,
    看來今年都係冇得玩,
    大家加油喇!!

升級   96.75%

該用戶從未簽到

回復 37# 的帖子

唔使咁悲觀。我到信用卡確認果時都衰咗,我打咗幾次電話想去問,都唔成功就放棄咗,於是就寫電郵去秘書處叫佢跟進。第二日就收到短訊回復。因為我試過再報過都唔俾,所以我相信報名無問題嘅。

”多謝支持渣打馬拉松2012,閣下將於10天內收到報名結果。Your SCHK Marathon application is being processed,you’ll receive notification in 10 days.”

升級   71.8%

奮鬥

收到冇耐, 答覆一樣冇分別, 今日仲寄左申請表, 唉.....比錢果到都唔知點攪好囉

升級   0%

該用戶從未簽到

今年個囗號係"跑出信念"嘛,咁大家就要接受考驗喇!