香港長跑網  - 長跑長友

2012報名報到一頭煙, 一舊雲

升級   71.8%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

由尋晚收到message到十點幾網上報名, 去到入完visa card number submit跟住就hold畫面, 今日查報名狀況話未成功登記要打電話, 全日打最叻果次都係去到選完廣東話跟住就線路繁忙請遲d再打黎,
    諗住網上再報第一版已經話不能重覆登記....即係可以點呢 ?

升級   0%

開心

等.....
    小弟都係,不过电话問话留左位....只可以信。

升級   71.8%

奮鬥

可憐我電話都未問到, 聽日人地又放假, 真係過多1日擔心多1日(驚報唔到名)

升級   0%

開心

Server always busy

慘慘慘,同感

慘慘慘,同感

升級   44.21%

該用戶從未簽到

打極電話都唔通,佢地係咪得兩個人負責解答問題,sorry我知佢地得一個人

升級   93.4%

該用戶從未簽到

server 好忙, 做左三次, 可能得左, 因為得到以下的告示:
    Session time out - Your online registration is being processed and will be completed within 10 working days. You can check your entry status through entry searching on marathon website after 10 working days. Please DO NOT repeat the application through either online registration or by post.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 10 天

看來渣馬太受歡迎啦!太多人係網上報名! Server都不勝負荷!建議眾ching速速下載表格寄去好過,我去年都是這樣報名的!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 ccomeout 於 4-10-2011 18:00 發表
    看來渣馬太受歡迎啦!太多人係網上報名! Server都不勝負荷!建議眾ching速速下載表格寄去好過,我去年都是這樣報名的!

其實上年都有咁既情況..
    佢地都仲唔吸收教訓..
    既然人多, 可以分段登記之類, 例如頭幾日係10K, 之後幾日係全馬, 半馬, 咁分流一班人..
    亦可以俾上年有報既人, 一個優先既資格, 又或者另一條路去報, 因為大部份資料可以保留(我亦相信佢有Keep 住我地D 基本Record), 雖然可能會有少少亂, 但好過年年都咁樣衝鋒咁...

升級   93.4%

該用戶從未簽到

Session time out - Your online registration is being processed and will be completed within 10 working days. You can check your entry status through entry searching on marathon website after 10 working days. Please DO NOT repeat the application through either online registration or by post.

我再幫我朋友 報, 呢次竟然入左第一頁就出左以上訊息, 冇 可能! 咁我都唔知有冇 報到.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 alfredyu 於 4-10-2011 19:25 發表
    Session time out - Your online registration is being processed and will be completed within 10 working days. You can check your entry status through entry searching on marathon website after 10 workin ...

所以我先話句野明老點.. 擺明就係SESSION TIMEOUT 既DEFAULT RETURN MESSAGE(唔理你去到邊個STEP), 佢咁既DEFAULT MESSAGE, 真係累死人..

升級   71.8%

奮鬥

原帖由 wlau 於 2011-10-4 18:26 發表 其實上年都有咁既情況..佢地都仲唔吸收教訓..既然人多, 可以分段登記之類, 例如頭幾日係10K, 之後幾日係全馬, 半馬, 咁分流一班人..亦可以俾上年有報既人, 一個優先既資格, 又或者另一條路去報, 因為大部份 ...

呢個方法都好呀, 想縮減人手自動化又做唔好到頭黎又係要費時去跟進, 得不償失

升級   93.4%

該用戶從未簽到

今早六點都一樣:
    都沒報過?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 alfredyu 於 2011-10-5 06:39 發表
    今早六點都一樣:
    都沒報過?
    Session time out - Your online registration is being processed and will be completed within 10 working days. You can check your entry status through entry searching on ...

我都係....咁,都未去到信用卡比錢....。

升級   93.4%

該用戶從未簽到

改用Firefox, 成功了。
    點解呢?

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

今朝連報名狀態都查唔到,有冇搞錯呀!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

明早寄去穩陣D......

升級   80%

該用戶從未簽到

嗚丫!!!!我未夠秤呀!又要等多年喇

升級   93.4%

該用戶從未簽到

幫我朋友報,已經做完所有steps. 但最後
    103:Your registration is rejected - Your online registration is being processed and will be completed within 10 working days. You can check your entry status through entry searching on marathon website after 10 working days. Please DO NOT repeat the application through either online registration or by post.

再登記也是這個message,????

升級   71.8%

奮鬥

05 Oct - 1207 am, 仍然 <<<103:註冊失敗 - 閣下之網上登記正在處理中,並將於十個工作天內完成。>>>

升級   62.63%

該用戶從未簽到

回應上面的CHING:

我琴晚上都已經SECTION TIME OUT左, 頂!
    如果網上報唔到再用寄表方法會唔會收兩次$$$架?  照計唔會因為我都未有機會入VISA CODE!!?? 對嗎?