香港長跑網  - 長跑長友

2012.1.1「Salomon東北縱走2012」

升級   82.63%

該用戶從未簽到

日期: 2012年1月1日 (星期日)

http://nemm.hktraveler.com

參加辦法 活動組別及報名費用
活動組別:
競賽線
(設獎項)
非競賽線
(不設獎項)
備註
精英組 25km公開組 15km綠行組 8km
男子個人
女子個人
2人隊
4人隊
企業隊 (4人)
家庭隊 (3-4人) 兩位成人加一/兩位8-17歲
有行山經驗的青少年之組合
學校 (不限人數) 12歲以上之中學生
(需透過學校報名)
一般公眾 (1-4人) 未滿16歲人士必須有
最少一位成人陪同
參賽資格年滿18歲
之健行者
年滿16歲
有行山經驗人士
(家庭隊除外)
年滿8歲以2012年1月1日當日之年齡計算

報名費用:
報名費
報名費所含善款額*
2011年10月31日或之前報名及付費2011年11月1-30日報名及付費
個人、2人隊及4人隊$400/位$450/位$100/位
家庭隊 (每隊3-4人)$950/隊$1,000/隊$200/隊
企業隊 (每隊4人) $3,000/隊$1,000/隊
綠行組$150/位$50/位
* 善款將撥捐「香港地貌岩石保育協會」,支持地貌岩石保育工作
報名及繳費方法
報名:
繳費:

• 網上信用卡(網上報名時一併繳付)
  • 支票 - 抬頭請寫「HKTraveler.com Ltd.」或 「旅行家有限公司
  • 銀行入賬 - 請把款項存入以下任何一個戶口
    • 銀行戶口號碼:043-503-00073099 南洋商業銀行(中銀集團) 或
    • 銀行戶口號碼:809-090772-001 匯豐銀行(HSBC)
      戶口名稱:HKTraveler.com Ltd. 旅行家有限公司
重要事項

• 成功遞交報名表格及繳費者,將會透過電郵收到「報名確認通知書」,亦可自行登入網頁「查核報名狀況」查詢報名狀況。若於2011年12月6日(二)仍未收到有關通知或查閱到報名記錄,可致電(852) 2116 0649查詢。
  • 若以郵寄方式報名及付款,參加者須於2011年11月30日前(以郵戳為準),將報名表、支票或存款單,連同已簽署之聲明正本寄回旅行家辦理有關手續。
  • 郵寄報名表上之資料不足或未付上報名費存款單及聲明之正本,其申請只作留位之用。
  • 已報名之參加者如欲退出,必須於2011年11月30日或之前以書面通知大會,以便大會安排其他參加者補上,而已繳付的報名費及慈善捐款一概恕不發還。
  • 2011年11月30日後,如已確認報名的參加者需更改任何資料,每次需付行政費HK$200。
  • 報名費及慈善捐款在任何情況下均不會退回。
  • 參加者簡介會詳情將另行以電郵方式通知(只適用於精英組及公開組)。
善款捐獻:
目的:
歡迎參加者自願性為「香港地貌岩石保育協會」籌募善款,支持地貌岩石保育工作。所籌得款項,將用作教育及推廣用途,包括地貌岩石保育講座、「洗石天使」活動,及地貌岩石保育調查工作等。

捐款方法:
下載捐款表格,填寫後,於2012年1月18日或以前,直接將捐款存入「香港地貌岩石保育協會」之香港上海匯豐銀行帳戶,帳戶名稱為「香港地貌岩石保育協會」,戶口號碼640-018784-001。然後將存款單(請註明參加者姓名、聯絡電話及地址)連同捐款表格,電郵至 [email protected] ,以便發出正式收據。
捐款收據:
捐款人如欲收取捐款收據以茲證明或作扣減稅項之用,請在「收據」一欄打上"

登錄/註冊後可看大圖
"號。若捐款人沒有註明,將不獲寄發捐款收據。
額外籌得善款及參賽費包含之善款收據將由「香港地貌岩石保育協會」於比賽後45天內寄出,此收據可用作扣稅。除特別註明外,收據抬頭將寫上參賽者之姓名。
捐款HK$100或以上可獲發收據作扣減稅項之用(只適用於香港居民)。
捐款人姓名將列印在收據上,並由參賽者(聯絡人)代為分發。
「最高籌款額」獎項:
是項活動設有「最高籌款額」獎項,目的是獎勵額外捐款最多的參加者。籌款額如達到指定的數額,即可競逐獎項。大會將於2012年1月18 日或以前(日期以郵戳為準),按各參加者所遞交之總捐款額計算,獲獎者將於2012年1月31日前獲電郵個別通知領獎。

組別最少籌款額
個人、2或4人隊、家庭隊(個人競逐)每人最少達港幣$2,000元正或以上
企業隊每隊最少達港幣$5,000元正或以上
學校每校最少達港幣$5,000元正或以上
獎品:
• 個人、2或4人隊、家庭隊:待定(名額1名)
• 企業隊:「最高籌款額」錦旗及獎盃(名額1隊)
• 學校:「最高籌款額」錦旗及獎盃(名額1隊)
截止報名日期
2011年11月30日

登錄/註冊後可看大圖

(版主 saki: 標題曾稍作修改, 內文亦曾補充部份資料)

升級   82.63%

該用戶從未簽到

走全馬前可要走一轉

升級   100%

該用戶從未簽到

Lee個比賽我玩左三年, 今年再玩!!!

升級   82.63%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2011-10-12 18:24 發表
Lee個比賽我玩左三年, 今年再玩!!!

我未玩過,今年想試下玩,我想問條路甘唔甘?

升級   100%

該用戶從未簽到

佢條路差唔多年年攪扎新意思, 我諗今年係難O的, 因為要上吊燈籠, 不錯的挑戰, 可以試下^^

升級   82.63%

該用戶從未簽到

唔該哂師姐!咁即係精英組先要走吊燈籠嗎?

升級   27%

奮鬥
  • 簽到天數: 37 天

上年30k, 今年25k,但尾段上燈籠....驚

升級   82.63%

該用戶從未簽到

原帖由 日本專家 於 2011-10-12 21:07 發表
    上年30k, 今年25k,但尾段上燈籠....驚

咁我報15k應該唔使驚

升級   100%

該用戶從未簽到

今年15KM都要上燈籠呀(烏蛟騰 › 九擔租 › 吊燈籠 › 芬箕托 › .....),
    其實...我都驚驚...因為我很怕沙泥碎石....

升級   82.63%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2011-10-12 23:10 發表
    今年15KM都要上燈籠呀(烏蛟騰 › 九擔租 › 吊燈籠 › 芬箕托 › .....),
    其實...我都驚驚...因為我很怕沙泥碎石....

咁我要諗清諗楚先,因為我連名都唔知响邊,附近既地勢更是一頭霧水...

升級   47.37%

該用戶從未簽到

行少5k同埋調轉咗,吊燈籠調轉行真係要用padpad落山......

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2011-10-12 20:21 發表
    佢條路差唔多年年攪扎新意思, 我諗今年係難O的, 因為要上吊燈籠, 不錯的挑戰, 可以試下^^

Bee Ctse,
    報左哩個又報CCM
    好強啊!!!

係哩,哩個賽事有冇紀念品?好似T-恤...

升級   100%

該用戶從未簽到

佢有紀念品架, 年年唔同, 有水樽, 葡萄糖, POWERBAR之類,
    仲有件T-SHIRT, 另外佢獎品都幾"FungFu"架!! 哈哈!! 有背包, 腰袋等等, 往年係R字頭品牌,
    今年我相信係SALOMON~~~

但今次條路似乎跑唔係幾到, 浮沙碎石多青苔不是我強項,
    我都諗緊玩唔玩, 唔玩LEE個我會報美記半馬^^ 當練習架咋我SiuFu兄

升級   82.63%

該用戶從未簽到

睇黎大家對呢個比賽都有保留,我要再度一度了

升級   32.33%

該用戶從未簽到

上吊燈籠落芬箕托應該 OK ~~

升級   1.05%

該用戶從未簽到

Fun Run, I ran last year.... this year down to 25K ...

吊燈籠 is the spot light of this race, and very pretty scene if you take your time to look around, and you will be amazed by this part of Hong Kong

升級   50.35%

該用戶從未簽到

公開組 is not easy this year.

登錄/註冊後可看大圖

吊燈籠 got a great view if you can be there.

登錄/註冊後可看大圖