香港長跑網  - 長跑長友

樓主: hobbywet

18.12.2011 珠海半程马拉松赛

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

你唔來真可惜..呢個又平又好玩呀! 連個天都幫我...等我搵番張回鄉card先有得去咋 !

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 allanccl 於 2011-11-1 00:19 發表
    runrun師姐,洩露他人資料是好嚴重的指控,所以請妳不要PM個人項料給小弟,我唔會受得起咁大罪名,又唔想坐監。妳今晚係咪飲大左,竟然叫我幫妳報名,重話舊年我同妳報過,有晒資料,舊年個個人都係經長鴻報架! 我並 ...

亮哥,我都係見你在post # 71寫著:

引用:
    原帖由 allanccl
    於 2011-10-29 07:04 發表

小弟會全力幫手,我係協辦,kf會領隊,報名付款等等小問題留給我吧!

又見你咁熱心幫咗Ah Li, Louis等報名,噚晚蒲崗村食飯時,我問亞Mill報咗名未?亞Mill

話啱啱俾咗$65亮哥,由亮哥幫佢報名,所以,我便即時託你幫亞Mill報名時,順便幫我

一同報名,但你都即場拒絕咗我啦!我噚晚都唔明白點解,但今日見到你這個「聲名」,

我終於明白過來,原來是因為下述這事件:

事源幾個月前,我發覺一些曾參加去年南寧半馬比賽的跑友個人資料疑被外洩,

但我知道此事絕對與亮哥你冇關,因替我們報名的不是亮哥或其他長跑網管理層,但我知

「洩露他人私隱資料」的嚴重性,為免類似事情有機會再發生,對長跑網造成損害,所

以我私PM了皇上及亮哥,目的只為希望將來在報名任何活動時,提點負責的人仕在這

「私隱資料」問題上提高警覺 ,我原全是出於一片善意,尤其是我身為版務管理,自覺

有責任去提點網有可能出現的缺失,我還以為亮哥你會歡迎這些善意的提示,因為大家

都不希望長跑網有會惹上任何麻煩,長跑網的壯大成長得來不易,大家都有責任保護

她。

其實在南寧半馬之後,我一直仍有透過長跑網報名國內及本地多個比賽,有些還是亮哥負

的,如跑族(廣州、江門、東莞各站) ,我既然仍註冊做長跑網會員,當然對長跑網是信

任的,亦相信我上次PM的善意提示,管理層是接受和改善了。

我回覆亮哥有關的「聲名」主要是不想其他人對我有誤會,我雖然喜歡喝酒

(跑網很多跑友都知道,亦一同舉杯過) ,但我絕對是酒後慎言的,這亦是人所共知

亦希望是次回應不要像以往別的事件般引發沒完沒了的糾纏,此事到此為止,我亦不會再

作任何的解釋回應。我會尊重亮哥的抉擇,如果我要報名珠海這個比賽,我會尋求其他途

徑。

現在我體會到我之前對長跑網的善意提點原來一直令亮哥介懷,實非我始料所及。我重申

我處的手法是對事不對人,亮哥仍然是我尊敬的長輩。

升級   100%

奮鬥

runrun妳都黎埋就啱晒,比賽前同上年一樣要揾埋妳去蒲吧劈酒,去到珠海仲要搵妳幫手打點的

升級   0%

開心

原帖由 mill 於 2011-11-1 20:03 發表 你唔來真可惜..呢個又平又好玩呀! 連個天都幫我...等我搵番張回鄉card先有得去咋 !

mill 姐 唔好引我啦

升級   100%

奮鬥

私隱問题都幾麻煩,小心d都冇錯,冇支付寳要報名真係幾難攪

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

原帖由 runrun 於 2011-11-1 21:41 發表

亮哥,我都係見你在post # 71寫著:

『    引用:
    原帖由 allanccl
    於 2011-10-29 07:04 發表

小弟會全力幫手,我係協辦,kf會領隊,報名付款等等小問題留給我吧!

又見你咁熱心幫ࡵ ...

其實比賽兼旅行是賞心樂事, 大家免傷和氣, 唔怕私懚問題runrun我可以幫妳報名.

Cheer up everyone!

升級   100%

奮鬥

原帖由 laputa99 於 2011-11-1 22:49 發表 其實比賽兼旅行是賞心樂事, 大家免傷和氣, 唔怕私懚問題runrun我可以幫妳報名.Cheer up everyone!

兩個人都係直腸直肚,講完就冇野啦,大家都係為大衆出力

今次跑完去邊度浸温泉好呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2011-11-1 23:22 發表

X 2

升級   28.85%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-11-1 17:07 發表

kf 已經報名了。

太好了...有隊長帶隊

升級   28.85%

該用戶從未簽到

請間是否17/12去 18/12返???

升級   28.85%

該用戶從未簽到

run run師姐帶埋我去飲呀跑完之後

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 10 天

x3
    誤會既野了結左就忘記佢,係時候諗下跑完去邊度又食又玩啦!

升級   100%

奮鬥

原帖由 chanlouis911 於 2011-11-1 23:28 發表 請間是否17/12去 18/12返???

係呀!星期六中午過去,星期日晚飯後返,會提早食唔會太晚返

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 26 天

好開心你地又有"跑玩團"

升級   100%

鬱悶

kf, 成成, 金金, louis, ccomeout,

放心啦!我真係直腸直肚嘅人,都係為長跑網著想,心安理得,
    唔開心嘅嘢從來講完就冇野,唔會放喺心到!

成成,你肯幫我報名我就唔客氣啦!會PM資料俾你。

kf, 今次想試吓第2間温泉!不過都要比較吓交通時間同價錢。

升級   0%

該用戶從未簽到

由kf領隊,亮哥協辦

人工智能報名
    跟大隊住宿往返
    1. kf (半馬已報)(run泉+按腳)
    2. chanlouis911 (半馬已報)(run泉+按腳)
    3. ccomeout (半馬已報) (run泉+按腳)
    4. Jacky (ccomeout 朋友) (半馬已報) (run泉+按腳)
    5. kin8333(半馬已報)(run泉+按腳)
    6. 熊貓亞盧(半馬已報)(run泉+按腳)
    7. mill (半馬已報)(run泉+按腳)我搵番張回鄉card喇!  
    8. AH LI  (半馬已報)(run泉+按腳) 多謝亮哥幫忙、He He有得跑了
    9. 兆聰 (半馬未報)(run泉+按腳)
    10. 街坊鄭  (半馬已報)
    11.
    12.
    13.
    14.

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 winner1 於 2011-11-2 09:29 發表
    好開心你地又有"跑玩團" [/quote
    Winner1兄~ 你去唔去呀 ?

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 lewischan 於 2011-11-1 22:39 發表 mill 姐 唔好引我啦
    Lewis兄,唔只mill姐引你,我都加入引你。
    珠海雖然冇廈門咁好氣紛,但係都好熱鬧同好玩,又平,又唔使請假。
    上年跑完之後去浸溫泉,真係好舒服,仲有runrun師姐嘅日本清酒,真係一流。

升級   28.85%

該用戶從未簽到

金金, 牛牛 will you go???

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

拳王,今年會去台北,所以缺席珠海,明年有咁多人一定參加。