香港長跑網  - 長跑長友

樓主: queenielty
打印 上一主題 下一主題

queenielty 跑步日誌

升級   79%

開心
  • 簽到天數: 8 天

原帖由 dmy 於 2012-3-8 11:11 發表
    queenielty 師姐,

你好. 我斷斷續續都跑咗幾年, 不過今年開始認真跑 (啫係研究訓練方法呀, 練 speed 呀, 之類.

見你都有睇關係跑步書, 想同你分享下.  唔知你鍾唔鍾意睇英文, 其實關於跑步, 而圖 ...

你好呀~ DMY 師兄/師姐~

好的~ 多謝你的介紹, 我已經馬上到公共圖書館網站預約了此作家 Karnazes, Dean, 1962-50/50 : secrets I learned running 50 marathons in 50 days--
    and how you too can achieve super endurance! / Dean Karnazes with Matt Fitzgerald.      

MAGAZINE~~ 好的~ 如果你可以SHARE 給我們看~ 又好播~ PM聯絡你啊!

升級   73.16%

該用戶從未簽到

回復 80# 的帖子

謝謝師姐,剛打電話到大眾留了一本了^^

升級   16.75%

該用戶從未簽到

回復 81# 的帖子

queenielty 師姐,

我都係師姐啦

我今晚返屋企執執啲雜誌先, 再 pm 你啦.  呀仲有, 宇宙長跑會有個跑手出咗本書, 本書介紹佢哋會裡啲跑友.  你冇呢本我都可以借你.

升級   48.6%

該用戶從未簽到

多謝c tse 介紹,我都買go out 腰包,真的不錯,無介紹錯

登錄/註冊後可看大圖
    [/img]
    希望唔好脫色啦~

升級   79%

開心

2012年 3月11-14日 去了高雄+墾丁

去旅行都不忙帶了波鞋, 打算到居住的民宿附近跑跑看~~

結果 在墾丁的兩日早上,我跑了2日, 老公跑了1日
    感覺太開心了~

不過, 去完旅行後~
    就病了~  扁桃腺發炎 要好好休息了~
    結果, 此星期要全面休息

升級   73.16%

該用戶從未簽到

太正了!師姐,我4月頭都去台灣呀!!
    不過應該冇得跑了!! 係國外跑既感覺一定好正呀,羨慕~~!!

升級   79%

開心

原帖由 Caca 於 2012-3-23 17:10 發表
    太正了!師姐,我4月頭都去台灣呀!!
    不過應該冇得跑了!! 係國外跑既感覺一定好正呀,羨慕~~!!

CACA~ 是的, 在國外跑的感覺真係完全覺得很輕鬆~
    而且很開心的感覺, 所以, 有D 師兄師姐去國外買全馬, 真的很羨慕啊!

你4月頭去台灣的話, 都可以帶對跑鞋去跑下~~
    難得可以出外, 時間唔駛被返工的時間規限.
    一於去跑啦~~

上載多一幅相~
    係墾丁民宿, 那2日,每天都是跑了 AROUND 3.5KM∼∼ 
    不可以離開民宿太遠~所以都係圍住個岸邊跑∼∼   

升級   16.75%

該用戶從未簽到

queenie,

好"海角七号" feel ah!

希望你快啲好番啦.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 10 天

回復 87# 的帖子

三月份出差去沙巴,臨走個日早上突登一早起身出去跑步,一共跑了16km, 但天氣熱,跑得好辛苦。
    係外地跑,一來可以欣賞風景,二來又可以睇到當地的風土人情,例如見到D人一早去海邊釣魚,又有人係沙灘搞結婚party, 仲有專人係度帶人跳舞,男女老幼一齊跳,都幾得意。

登錄/註冊後可看大圖

沿路有人係度釣魚

登錄/註冊後可看大圖

一個人係外地跑步也是一種享受

登錄/註冊後可看大圖

當地人喜歡結婚時一齊跳舞

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 26 天

睇到你地D相,真係一個字”正”

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

Queenie師姐又工幹又旅行兼跑步,好寫意喎,不過你唔驚帯迷路嗎?

升級   79%

開心

原帖由 ccomeout 於 2012-4-1 00:37 發表
    三月份出差去沙巴,臨走個日早上突登一早起身出去跑步,一共跑了16km, 但天氣熱,跑得好辛苦。
    係外地跑,一來可以欣賞風景,二來又可以睇到當地的風土人情,例如見到D人一早去海邊釣魚,又有人係沙灘搞結婚party,  ...

大力師兄~ 係外地跑~ 的確是另一個感覺!
    心 境跟早上下街跑的感覺不一樣.
    有一種很好奇, 很開心, 很渴望的感覺!
    哈哈...

升級   73.16%

該用戶從未簽到

睇到師兄師姊係外國跑真係好正呀~!!!
    雖然去工幹,但忙裡偷閒去跑下relax下都係好事!!

升級   100%

開心

回復 92# 的帖子

係外地跑都真係既特別,去到邊都係好有新鮮感!
    不過一定要預先睇清楚地圖,同埋上Google map睇下條路係咪可以跑到!
    最怕就係跑錯路做迷途小羔羊!

升級   100%

開心

回復 93# 的帖子

Caca ctse, 下次去開旅行,不妨帶定波鞋!感受下外地跑,都真係幾開心!

升級   79%

開心

重拾此筆, 跑季又開始..

其實這麼久沒有寫... 但是我一直都是有跑步~~

跑步帶給我的感覺實在太好了. 今早又來了5K.

最近, 我又加入了一個United States Running Streak Association, 此提倡 每天也跑1.6公里 (1英哩)..
    我也是全球第一個亞州女性加入每天跑只少1.6公里的會員..

我相信每天KEEP 著跑, 對我來說, 早起身跑步, 絕不是一個問題.

哈哈, 但另一個問題是...  我是一名慢腳.

今早的5K, 用了40分鐘. 太差勁了

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

師姐,養生健康來說,足夠有餘

升級   91.33%

無聊
  • 簽到天數: 25 天

離港跑步果然有唔同既感覺!! 不錯!!

升級   79%

開心

總結一下9月份的紀錄先.

現在每日都在跑... 感覺人都變得積極起來~

升級   0%

無聊
  • 簽到天數: 372 天

add oil