香港長跑網  - 長跑長友

樓主: gforce
打印 上一主題 下一主題

Garmin 910XT

升級   0.65%

該用戶從未簽到

想請問大家知唔知910XT有冇得Lock住D制的呢?

升級   98.9%

該用戶從未簽到

升級   3%

該用戶從未簽到

1. HR / pace /distance
2. elevation / total ascend
3. HR / pace /distance
4. Time / time of day

升級   10%

該用戶從未簽到

回復 83# 的帖子

如果隻錶detect 或detect唔度GPS,都會咇一聲同著燈,不知是否這個情況呢!

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 hkho 於 2012-3-18 00:36 發表
如果隻錶detect 或detect唔度GPS,都會咇一聲同著燈,不知是否這個情況呢!

唔係呀師兄,原來隻錶有個功能係,你tap佢錶面兩野,佢會著燈ge,可能我做熱身時,fing得隻手勁得滯,隻錶又敏感d引致卦,唔緊要啦,唔係大問題

升級   100%

該用戶從未簽到

唔知点先可以set返個pace alert好似以先310xt咁每1km會响+振+着燈...家下欠了着燈...夜跑不大方便...自己又不想長着燈燈來跑!!

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 100100100 於 2012-3-18 14:36 發表
唔知点先可以set返個pace alert好似以先310xt咁每1km會响+振+着燈...家下欠了着燈...夜跑不大方便...自己又不想長着燈燈來跑!!

文仔,唔係auto lap就可以呢咩" />" />你check吓 mode > setting > system > tones and vibration > 果三個setting係咪on晒!!

升級   6.32%

該用戶從未簽到

我set唔到time of day啊。
而家睇時間,要按入去menu,睇右下角個current time。。
點先可set到如平時110咁,有大大個時間顯示current time
thanks all!

原帖由 Gunners 於 2012-3-17 11:11 發表

唔係,4個畫面呀,另外一個單畫面show time of day

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 taxirunner 於 2012-3-21 11:36 發表
    而家睇時間,要按入去menu,睇右下角個current time。。
    點先可set到如平時110咁,有大大個時間顯示current time
    thanks all!

taxirunner ching, 好似唔洗咁複習ga wor, 我隻310XT, searching gps, 咁好快就有current time ga la wor~

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 taxirunner 於 2012-3-21 11:36 發表
    thanks all!

Taxirunner ching 睇吓段片幫唔幫到你

原來同910XT一樣ge

1) Mode > setting > run setting > data field > Run1-Run4選其一 (可以set4個錶面資料顯示)進入後可選1-4(錶面顯示多少種多少種資料)選1進入後再選time of day.返回主畫面後,按上,下箭咀,會有一個畫面應只顯示時間.你亦可將time of day set入其它多種顯示畫面作其中一項資料.

升級   0.65%

該用戶從未簽到

回復 102# 的帖子

thank Ryan

升級   6.32%

該用戶從未簽到

樓下ryan ching段片,等我返去試去先。 thx ching attention!
    原帖由 Tarry 於 2012-3-21 13:36 發表

taxirunner ching, 好似唔洗咁複習ga wor, 我隻310XT, searching gps, 咁好快就有current time ga la wor~" />" />  

升級   6.32%

該用戶從未簽到

回復 110# 的帖子

thanks RYAN ching.
    等我回家跟住看看 thx thx

升級   6.32%

該用戶從未簽到

回復 110# 的帖子

昨夜回家成功set到time of day了,謝謝ryan ching!

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 taxirunner 於 2012-3-23 14:40 發表
    昨夜回家成功set到time of day了,謝謝ryan ching!

You are welcome

升級   30%

該用戶從未簽到

大家好,請問910xt 在那裡買會比較平呢?仲有無團購?