香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: alvinyip

Garmin Forerunner 910XT vs Polar RCX5

升級   3%

該用戶從未簽到

Polar比較注重外型,  slim D日常可當手表戴;
無需要的人, 可選擇唔買GPS option, 隻表粒電又可以用成年.

升級   61%

開心
  • 簽到天數: 1 天

如果兩者都要晒gps 同心跳帶,Garmin 910XT 好似仲比 Polar RCX5 貴dd
    雖然910xt 既gps 應該準確d 又少一舊野,但我擔心自己三分鐘熱度,最都係買左RCX5
    貪佢就算萬一我跑一輪唔跑,當一般手錶用出街都無問題。
    so far 對於 rcx5 非常滿意,function 一流∼

要講我唔滿意既,就係佢無氣壓計。無得測高度。

升級   3%

該用戶從未簽到

RCX5無氣壓計確是不足, 尤其是當單車咪表用.
    二十年前我用的咪表都也裝設.....

升級   100%

該用戶從未簽到

RCX5要唔要update firmware??

升級   0%

該用戶從未簽到

長跑網做緊 Polar RCX5 既團購,優惠只限會員:
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=17383&extra=page%3D1

升級   30.53%

該用戶從未簽到

好想勁想買910xt中文版有冇人帮拖....Thank.....Thank

升級   0%

該用戶從未簽到

Garmin 910XT 行貨是沒有中文版的。