香港長跑網  - 長跑長友

2012 Ironman 70.3

升級   52.3%

該用戶從未簽到

Ironman 70.3賽事, 游1.5KM->單車90KM->跑步21KM
聽起來很巨大很困難, 但只要有足夠既準備, 好少人會完成唔到, 做鐵人既滿足感亦非筆墨所能形容

為2012賽事準備, 你又有無咩計畫?

世界各地既Ironman 70.3賽事
http://ironman.com/events/ironman70.3/

比較近香港既賽事
February 19, 2012 : Ironman 70.3 Sri Lanka (Colombo, Sri Lanka)
March 18, 2012 : Aviva Ironman 70.3 Singapore (Singapore)
August 5, 2012 : Cobra Energy Drink Ironman 70.3 Philippines (Camarines Sur, Philippines)
September 9, 2012 : Ironman World Championship 70.3 (Lake Las Vegas, Nev.)
September 16, 2012 : Ironman 70.3 Centrair Tokoname Japan (Tokoname City Precinct)
November 4, 2012 : BMW Destination X Ironman 70.3 Taiwan (Kentin, Taiwan)

升級   12.67%

該用戶從未簽到

70.3 係唔係用mile來計?

升級   76.67%

該用戶從未簽到

目標能完成明年台灣70.3, 不過聽講懇丁好大浪?

升級   52.3%

該用戶從未簽到

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 靜水 於 2011-12-15 18:22 發表
目標能完成明年台灣70.3, 不過聽講懇丁好大浪?

好睇情況, 2011年就唔大浪, 最多係近岸既位置比較大
原來你都有plan, 到時台灣見! 你係邊度操練多?

升級   100%

該用戶從未簽到

很有用,謝謝GFORCE兄!

升級   24.21%

該用戶從未簽到

台灣70.3我都有興趣

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 子杰 於 2011-12-18 13:29 發表
台灣70.3我都有興趣

2011年有百幾個香港人參加, 相信2012年會有更多

升級   24.21%

該用戶從未簽到

如果無突發事
我會去試一試

明年4-11-2012舉行
知不知大約何時開始報名 ?(現在官網未update)

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 子杰 於 2011-12-19 12:46 發表
如果無突發事
我會去試一試

明年4-11-2012舉行
知不知大約何時開始報名 ?(現在官網未update)

約半年至三個月左右, 如果見到請大家係度提醒下各位

升級   76.67%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2011-12-15 20:37 發表

好睇情況, 2011年就唔大浪, 最多係近岸既位置比較大
原來你都有plan, 到時台灣見! 你係邊度操練多?

Ching, 好想Join你哋操車, 不過住係港島南區, 好遠! 其實都見好多單車係南區, 不過我就唔夠膽出車. 所以平時踩trainer多. 依家操緊全馬. 跑完渣馬就會目標明年70.3, 希望揾日Join你吔, 不過跟唔上.年紀大了.

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 靜水 於 2011-12-22 18:50 發表

Ching, 好想Join你哋操車, 不過住係港島南區, 好遠! 其實都見好多單車係南區, 不過我就唔夠膽出車. 所以平時踩trainer多. 依家操緊全馬. 跑完渣馬就會目標明年70.3, 希望揾日Join你吔, 不過跟 ...

我都有班朋友住港島區, 操長距離三鐵
佢地唯一方法就係天未光就開始踩!

升級   57.67%

• 簽到天數: 34 天

我出年都想去台灣玩70.3 希望操到完成賽事。
    師兄門,請提點吓我呢個高齡師弟。

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 micmic2k 於 2012-7-27 22:34 發表
    我出年都想去台灣玩70.3 希望操到完成賽事。

只要有計劃及持之以恆, 一定無問題