香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

招募2012渣打全馬啦啦隊隊員

升級   97.05%

該用戶從未簽到

今年渣打我報了半馬, 所以依然繼續做啦啦隊隊長!當日跑完半馬(挑戰組)先去
洗澡及吃早餐後便會去集合地點準備。

各位跑完半馬(挑戰組)的師兄師姐及同學,請加入打氣行
列為跑全馬的跑手打氣及鼓勵,希望你們(全馬跑手)也能
夠邀請家人及朋友到來為你們打氣及支持,大家一同感受熱
鬧氣氛,又能與家人或好友分享非凡的喜悅。以本人過往3
年的經驗,跑全馬的跑友經過此位置是會好震撼及開心的,
因為得到別人的鼓勵及打氣,所以如果人更多來打氣會更響
亮,既給予他們支持及鼓勵,亦顯示大家的關心與支持,請
大家踴躍支持!謝謝大家!

詳情如下:
日期:2月5日
時間:9:00am – 1:00pm
位置:波斯富街及駱克道交界,銅鑼灣廣場2期翠園酒樓附

註備:賽事結束,跑友及打氣團會一同到附近酒樓午膳

開跑時間:
05:30 半馬挑戰組
06:45 全馬挑戰組
07:15 全馬1組
08:45 半馬1組
09:30 半馬2組
(比賽時限 - 半馬3小時,全馬6小時)

pwong上
+1 0
上一篇︰轉載<爽報> 莊曉陽- 港輪椅賽全球最難下一篇︰Asics Skysensor 點分日本製定中國製??

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

原帖由 pwong5618 於 2012-1-18 09:40 發表

今年渣打我報了半馬, 所以依然繼續做啦啦隊隊長!當日跑完半馬(挑戰組)先去
    洗澡及吃早餐後便會去集合地點準備。

各位跑完半馬(挑戰組)的師兄師姐及同學,請加入打氣行
    列為跑全 ...

多謝Wong Sir 組職啦啦隊打氣, 我跑全馬會努力返來見大家, 跑完我會滙合大家同一衆ching, ctse 打氣!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

多謝wongsir支持, 雖然我今年無報, 但應該會去影相的, (我會在西隧九龍入口果邊影相)
    到時有時間我都過來同大家打氣啊!

升級   8.95%

該用戶從未簽到

Mill,

我都會係西隧九龍入口橋底果邊影相
    到時見 ^^

升級   25.79%

該用戶從未簽到

其實我聽說在九龍站附近or西隧九龍入口附近 有空位可以給gel選手.
    我想知究竟exactly在那個點, 以免誤會? 謝謝!

升級   44.2%

該用戶從未簽到

..做左兩年啦啦隊 ! 今年跑完全馬..會係終點同大家打氣

升級   100%

慵懶

原帖由 Candy_糖 於 2012-1-20 17:23 發表
    Mill,

我都會係西隧九龍入口橋底果邊影相
    到時見 ^^

好呀Candy, 到時見~~~

升級   100%

慵懶

原帖由 winwin 於 2012-1-20 18:27 發表
    其實我聽說在九龍站附近or西隧九龍入口附近 有空位可以給gel選手.
    我想知究竟exactly在那個點, 以免誤會? 謝謝!

上年係"西隧九龍入口附近"的, 今年我未收到安排.
    請留意長跑網會員專區~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 艾莉絲•韋 於 2012-1-20 20:18 發表
    ..做左兩年啦啦隊 ! 今年跑完全馬..會係終點同大家打氣

x 2
    不過我返來時,應該都係水尾時間lu~~~hehehe

升級   100%

該用戶從未簽到

wong sir:

我諗之後一齊飲茶都唔使book位啦,個間酒樓都唔多客,
    我地直踩上去就係啦~~~

升級   2.8%

鬱悶

原帖由 mill 於 2012-1-19 22:40 發表 多謝wongsir支持, 雖然我今年無報, 但應該會去影相的, (我會在西隧九龍入口果邊影相)到時有時間我都過來同大家打氣啊!
    辛苦晒mill姐做攝記,係西隧入口前會執靚自己個樣先出現㗎啦!

升級   97.05%

該用戶從未簽到

回復 10# 的帖子

Catcat,

都係book 定位好些, 今年可能會多些人一齊飲茶, 三圍無問題的, 麻煩妳啦 !
    我都唔記得間酒樓名及幾樓 ? 唔該話我聽, thank you !

升級   100%

該用戶從未簽到

WONG SIR:

BOOK 12:30PM下面個間好唔好???

德興酒家
    銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期6樓
    電話 : 2573 9090
    消費 : $101-$150

近我地比賽及打氣路線

升級   97.05%

該用戶從未簽到

回復 13# 的帖子

Catcat,

果間有一年食過了, 地方太細, 大家走位傾謁唔方便, 因為有其他區會一齊飲茶, 所以訂位好些, 唔該晒 !

升級   100%

該用戶從未簽到

甘LEE間呢...?天橋側

新星海鮮酒家
    地址 : 銅鑼灣謝斐道440號駱克大廈地下至1樓 電話 : 2838 2186
    消費 : $41-$100

升級   100%

該用戶從未簽到

代wong sir 出post:

渣渣跑完後既啦啦隊 + 飲茶團
    飲茶地點待定

請大家踴躍報名並註日是否飲茶:

1. wong sir (啦 + 飲)
    2. catcat (啦 + 飲)
    3. vv (啦 + 飲)
    4. 菲菲 (啦 + 飲)
    5. batbat (啦 + 飲)
    6. 龍龍 (啦 + 飲)
    7. 活活 (啦 + 飲)
    8. coco (啦 + 飲)
    9. 00 (啦 + 飲)

升級   97.05%

該用戶從未簽到

Catcat,

新星在樓下鋪容唔容 book ? 因為也要考慮 d 跑友會分批不同時段到的 !

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2012-1-27 00:42 發表
    Catcat,

新星在樓下鋪容唔容 book ? 因為也要考慮 d 跑友會分批不同時段到的 !

預早book實有架~~~
    早d去既咪早d飲住吹住水先lor,段估酒樓個d地方,都唔會黑面趕客既
    12:30pm o唔okl架wong sir~~~???
    等你發號司令我先行動呀...

runrun都call左我,會代她book一圍俾大勇隊~~maybe早dd就下d半馬人...
    不過,半馬人玩完,點解唔join埋啦啦隊wor???一班人開心d ma

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2012-1-27 08:41 發表

預早book實有架~~~
    早d去既咪早d飲住吹住水先lor,段估酒樓個d地方,都唔會黑面趕客既
    12:30pm o唔okl架wong sir~~~???
    等你發號司令我先行動呀..." />" />

runrun都call左我,會代她book一圍俾大勇隊 ...

12:30am 分批去, 因全馬都要1:00pm 左右才到, 但太遲便難 book 檯了!

O.K. ! 去馬啦 !

叫 Runrun 做多d 功夫叫跑半馬的跑友, 一齊來做啦啦隊 !

升級   100%

慵懶

多謝catcat訂位 , 其實上年個間都唔錯.