香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kennysze

第八次長跑一萬公里(累積至22年8月31日共71580公里)

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

Gunners 師兄收到,聽日真係休息唔跑了!  
    多謝你的祝福,也祝你渣馬有好成績!!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2012-2-3 23:31 發表
    Kenny師兄,聽日好俾對腳仔休息吓啦,唔好俾班長氹吓你又去跑喎,預祝渣馬達標

根拿屎:你點可以係...Kenny師兄面前咁講小二ga...

kenny師兄既眼睛係雪亮既~~

升級   37.6%

該用戶從未簽到

kenny c 兄
    唔記得同你講聲
    如果你著長跑網衣...
    記住保護好2點...
    或著多件係入面0.0

否則....可怕ge事情會發生

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 monkeywsk 於 2012-2-4 09:20 發表
    kenny c 兄
    唔記得同你講聲
    如果你著長跑網衣...
    記住保護好2點...
    或著多件係入面0.0

否則....可怕ge事情會發生" />" />

kevin,你放心啦!小二班長一早和kenny師兄講左!
    叫佢好好保護....小二好怕見到.....「0個D」lor...

升級   0%

開心

Kevin師兄同班長,多得你地O既提醒,本來我打算就咁著作網衫跑,依家打算著多件衫打底! 哈哈!
    第一次著住長跑網衫去比賽,唔知成績會唔會好D! 哈!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-2-4 22:13 發表
    Kevin師兄同班長,多得你地O既提醒,本來我打算就咁著作網衫跑,依家打算著多件衫打底! 哈哈!
    第一次著住長跑網衫去比賽,唔知成績會唔會好D! 哈!

哈哈哈!Kenny師兄!有我地既鞭策,及著住網衫,再加埋「青公癲友隊」全人類撐你!你一定可以跑出好成績!

升級   0%

開心

在長跑一萬公里中,今天的四十二公里必須記下來。

今年的渣打馬拉松和以往很不同,參加過幾年渣馬,每次都是獨行俠,今年第一次穿著長跑網衫,比賽前與一班師兄師姐合照,比賽途中互相打氣,比賽後一同拍照、飲茶,真開心啊!

在比賽途中記得見到Paul師兄、坦克師兄、皇上、亮哥、城城師兄、Mill姐、還有幾位穿長跑網衣不知其名字的師兄為我加油,非常感激。
    最難忘的一刻在見到中環碼頭的一班「癲友」啦啦隊! 其實當未到碼頭時,目光已在四處尋找,在遠遠已看到由小二班長製作的打氣牌,在長長的比賽路途,看到一班熟悉的人(班長、Andy師兄, 根拿士師兄,Eddy師兄、大力師兄)揮手為你打氣,實在很感動!
    當時疲累的我,即時添加新動力! 謝謝你們!

上年渣馬時間是3:53(大會時間),今年目標是3:45,在比賽時,前幾公里跑得很不順暢,相信是我沒有練過較快速度的跑步有關,跑到8公里以後,開始適應了,跑速也漸穩定下來,以前的我通常會在三十公里後跑速減慢,今年則仍可保持速度,這可能是這一年來的長途四圍跑有關,肌耐力增強,加上大家的打氣,結果能以3:41:01(大會時間)完成,So Good!!!!!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   69.25%

該用戶從未簽到

恭喜kenny師兄PB成功!
    但請你繼續鞭策小二....

升級   0%

開心

得知有些朋友對「四圍跑」有興趣,我就拿些以前跑過的路線和大家分享一下。
    在11年6月18日,我跑了一次香港環島(細碼版),共58公里,我在中午乘地鐵至香港站,先向西行,在香港島跑了一個細圈,由於在中午才出發,不停跑得太晚,所以沒有過鴨脷洲、赤柱和石澳。跑香港島的路要注意的是部份路段很狹窄,甚至沒有行人路,尤以大潭水塘的一段,過水壩時汽車也要互相讓路,而我則跑在一輛巴士的後面,由巴士和我開路,哈哈!!  
    還有提一提大家,原來在杏花邨的海旁不能通過筲簊灣,我得折返到柴灣道過筲簊灣。

登錄/註冊後可看大圖

很想找一天來一個香港環跑大碼呢!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

等小二星期五約跑...通知joe師兄先...bonsir、火哥哥、亮哥都係住香港區

kenny師兄...你仲要跑埋入長州環島...因為pck阿彭師兄住長州....

升級   0%

開心

跑長洲未試過啊!! 都想試下啊!!!

升級   0%

開心

平日一早上班,實很難抽到時間去跑步,所以我就利用放工的時間去跑步。
    在未有跑步習慣時,通常會和同事夾錢搭的士到銅鑼灣,或等小巴到金鐘,兩者連等車轉車,到香港站都差不多要半小時,也試過等來等去都沒有車。原來由工作地點跑至香港站也只需要40分鐘左右,所以只要能在下午五點半前可以放到工,我都盡可能跑到香港站,由寶雲道至香港站,這段路線共七公里,不用車費,更途經地鐵特專站再慳2元(中上環扶手電梯),還做了40分鐘運動,很賺啊!

登錄/註冊後可看大圖

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-2-8 21:02 發表
    跑長洲未試過啊!! 都想試下啊!!!

kenny師兄...小二跑過長州「小長城」....跑到氣咳...

不如搵日約埋阿彭師兄+其他癲友,跑完去食...「雞屎篤、大粒魚旦.....」(天使式特訓)  

ps:地鐵2元機...好遠..在中環...星期一小二來試跑先~~(跑完食雪糕)

升級   0%

開心

班長, 你近來練咁多跑,應該好OK! 唔使氣咳!!!

升級   37.6%

該用戶從未簽到

天使式特訓,很好很強大呀~

升級   0%

開心

回復 135# 的帖子

Kevin師兄,班長如果跑到全馬,大家不如夾份請佢任食雪糕,一人一day!!!!! 完美天使式特訓!!!!

升級   37.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-2-9 21:04 發表
    Kevin師兄,班長如果跑到全馬,大家不如夾份請佢任食雪糕,一人一day!!!!! 完美天使式特訓!!!!

我怕佢越食越肥呀~~都係達到左目標先請喇 哈哈

升級   0%

開心

絕對認同,完成目標先有獎勵,除O左肥外,又可能會肚痾,危險危險!

原帖由 monkeywsk 於 2012-2-9 21:08 發表

我怕佢越食越肥呀~~都係達到左目標先請喇 哈哈

升級   69.25%

該用戶從未簽到

乜你地「兩個K」...一唱一和...小二唔知點搭嗲好...

升級   98.9%

該用戶從未簽到

加埋我"kwan"咪係3k黨