香港長跑網  - 長跑長友

Polar and garmin!! gps vs footpod

升級   25.6%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

自己以往都係用開RUNKEEPER, 冇用過手錶, 但經過今次渣打全馬洗禮後, 覺得唔掂, BUY 翻隻表, CHECK 下心跳, 步調咁, 見到好多討論, 都係離不開GARMIN POLAR,  本來第一CHOICE garmin 910xt , 但見佢hk 冇代理, 壞左驚會好煩, 同埋d 人話要2 日差一次電, 好難當平時表咁用, 最重要係好貴, $39xx,

咁我就轉而睇polar rcx5, gixx sport 我見佢連gps $32xx, 如果唔要gps , foot pod 套裝, $25xx, 咁我冇經驗嘛, 唔多明,

1, 自己長課時, 鐘意週圍跑, 以前都係靠gps 至知自己跑左幾多幾遠同步速,  我知polar 係要加多舊野, 但平好多嘛, 咁佢gps 準唔準, 同埋係咪好似RUNKEEPER 咁有個地圖比我睇翻

2, 咁如果我只係好想知自己跑左幾多同幾遠and 步速, 係咪foot pod 會準d, 但我唔明foot pod 點攪, 會唔會要成日 reset, 同埋係咪平路至識計, 如果我長課沿途跑下山呀, 斜坡呀, 係咪已經唔準, or set 過呢, 好多呢類問題, 真係攪唔清楚, 敬希各住師兄幫幫忙, 咁鬼貴唔想buy 左後悔, 比老婆大人""@@

升級   76.25%

該用戶從未簽到

Garmin香港係有代理架
    我在等910XT團購

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 106 天

回復 2# 的帖子

I am waiting for 910XT團購 too.

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   25.6%

奮鬥

原帖由 Rhys 於 2012-2-15 17:02 發表
    Garmin香港係有代理架
    我在等910XT團購

Garmin 香港有代理?? , BUT 我是在呢個LINK https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5993 看到有師兄GARMIN 壞了後好難維修又貴, 以為已經冇左HK總理,  BTY, 剛剛比左會費, 期待團購中....

升級   6.85%

開心

原帖由 didirene 於 2012-2-16 13:54 發表

Garmin 香港有代理?? , BUT 我是在呢個LINK https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5993 看到有師兄GARMIN 壞了後好難維修又貴, 以為已經冇左HK總理,  BTY, 剛剛比左會費, 期待團購中....

http://www8.garmin.com/cgi-bin/dealers.pl?country=Hong+Kong&dealer_type=All

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Charles56 於 2012-2-15 23:00 發表
    I am waiting for 910XT團購 too.

團購已經開始報名,兩個禮拜內截止,優惠只限長跑網會員。

升級   18.8%

該用戶從未簽到

啱啱寄咗FORM,唔知趕唔趕得切

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 forget 於 2012-2-18 15:31 發表
    啱啱寄咗FORM,唔知趕唔趕得切

應該趕到

升級   9.47%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2012-2-18 00:00 發表

團購已經開始報名,兩個禮拜內截止,優惠只限長跑網會員。

唔好意思....點解見唔到團購嘅文章, 是否我不是長跑網會員??

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 cobra 於 2012-2-20 13:10 發表 唔好意思....點解見唔到團購嘅文章, 是否我不是長跑網會員??

對,要會員才可

升級   9.47%

該用戶從未簽到

知道了........唔該哂師兄~

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 cobra 於 2012-2-20 13:31 發表
    知道了........唔該哂師兄~

快d入會吧

升級   9.47%

該用戶從未簽到

回復 7# 的帖子

想問點樣團購呀?

升級   79%

開心
  • 簽到天數: 8 天

原帖由 micscso 於 2012-2-20 18:57 發表
    想問點樣團購呀?

micscso, 要先做會員, 之後會見到會員專區, 你就會見到~
    詳細做會員方法:
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5691&extra=page%3D1

升級   18.42%

該用戶從未簽到

我上星期都寄了FORM,希望都趕得切啦